Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-08, 11:50 PM   #251
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
其實隻FFCC玩乜?
起屋?THE SIMS FFCC版?
我見畫面幾靚,都想買嚟玩下。
同GC隻FFCC有無關係?
起唔同建築付責唔同功能(民居收稅、道具/武器/防具/特技屋加強勇者能力等等)
每日擬定勇者們去邊冒險(佢地會升Lv, 搵起樓必需嘅精靈石, 某啲建築要佢地完成某迷宮先可以起)
勇者們出發後你就喺鎮內起樓、投資武器/防具/技術開發、同村民談話加幸福值(滿一行bar有金錢bonus)
因為一日都好快,所以雖然做嘅事唔多/都幾重複
不過都唔覺好漫長
話咁快勇者們就返來
日落就要收工
第二朝睇返勇者/國民經濟報告
又擬定勇者行動......

我覺得雖然睇落簡單
但係首發咁多款之中佢無論遊戲深度/畫面都係最有誠意...所以賣得最貴

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 11:54 PM   #252
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
但係首發咁多款之中佢無論遊戲深度/畫面都係最有誠意...所以賣得最貴
但係得一個族
其他族要俾錢 download ....
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 11:55 PM   #253
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
但係得一個族
最屈機係呢點

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 12:09 AM   #254
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
隻ポケモンのぼくじょう又升左lv.....
而家可以自由轉視點同用items

舊 03-28-08, 12:13 AM   #255
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
不過冇480p
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 12:34 AM   #256
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
但係得一個族
計埋當係一款平價Wii遊戲囉,都ok嘅
始終佢同其他WiiWare幾唔同
似係一款耐玩遊戲
若果SE有心加啲WiFi模式落去
等玩家之間可以有互動就更值投資Wii Point落去

可能佢畫風簡單,所以效果幾靚
其他廠落下心機執下畫面啦
SE整隻WiiWare都靚過好多正式賣碟嘅遊戲......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 01:26 AM   #257
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ゲームロフト、Wiiウェア「Block Breaker DX
iPod用の人気ブロック崩しがパワーアップしてWiiに登場

4月 配信開始予定
価格:800Wiiポイント(800円相当)
http://www.watch.impress.co.jp/game/...0080326/bb.htm
http://dol.dengeki.com/data/news/200...771a1bdc2.html

引用:
Gameloft公司發表WiiWare新作《磚塊破壞者 豪華版(ブロック ブレーカー デラックス)》,預定於4月開始提供下載,費用為800Wii點數。 《磚塊破壞者 豪華版》推出過包括iPod版在內的多種版本,其累計銷量已超過800萬。此次的Wii版將利用Wii遙控器手柄的直感操作,玩家使用Wii遙控器手柄操縱橫木不斷將球擊出,破壞畫面中的磚塊。

遊戲共有50種關卡,過關可以獲得獎金並用來購買道具。遊戲還支持雙人同時遊戲,兩位玩家各操作一個橫木交互擊球(在同一畫面中的上·下方),看誰破壞的磚塊數量多;還可以分屏比賽,此時一方破壞的磚塊會在另一方的畫面中出現來擾亂對方,最終將對手畫面堆滿磚塊的一方獲勝。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 01:48 AM   #258
IDGAF
The One

引用:
起唔同建築付責唔同功能(民居收稅、道具/武器/防具/特技屋加強勇者能力等等)
每日擬定勇者們去邊冒險(佢地會升Lv, 搵起樓必需嘅精靈石, 某啲建築要佢地完成某迷宮先可以起)
勇者們出發後你就喺鎮內起樓、投資武器/防具/技術開發、同村民談話加幸福值(滿一行bar有金錢bonus)
因為一日都好快,所以雖然做嘅事唔多/都幾重複
不過都唔覺好漫長
話咁快勇者們就返來
日落就要收工
第二朝睇返勇者/國民經濟報告
又擬定勇者行動......

我覺得雖然睇落簡單
引用:
計埋當係一款平價Wii遊戲囉,都ok嘅
始終佢同其他WiiWare幾唔同
似係一款耐玩遊戲
若果SE有心加啲WiFi模式落去
等玩家之間可以有互動就更值投資Wii Point落去

可能佢畫風簡單,所以效果幾靚
其他廠落下心機執下畫面啦
SE整隻WiiWare都靚過好多正式賣碟嘅遊戲......
你講到咁正,真係要買嚟玩下先得。
返正我d point都係平入的,1500yen=10x左右,都ok。

引用:
但係得一個族
即係點?
FFCC的世界唔係有4族人咩?
宜家淨係控制一族人定點?

我諗最終加埋隻GAME的增值內容會等於買咗5800YEN一樣…

舊 03-28-08, 01:50 AM   #259
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
我覺得雖然睇落簡單
咁你玩到邊呀? 我玩到 100 日都未開到第 5 粒幸福玉...

其他族應該冇咁快有得 download 啦...

此篇文章於 03-28-08 02:45 AM 被 玄武 編輯。
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 09:07 AM   #260
IDGAF
The One

忍唔到手,買咗FFCC,SKIP嚟玩過下D畫面好正。
重有ZELDA式配音,幾驚SE會癲到放段CG OP比我睇…(SE連GBA GAME都有CG)
慢慢抽時間做城市規劃先,呢隻直頭FFCC版SIM CITY…唔係,係SIM KINGDOM先啱。

舊 03-28-08, 09:52 AM   #261
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
FFCC 計grade 既
個 final boss 好似 48xx HP a
但係D傷害會累積
爆o左機係唔可以玩落去既 \/
好似有繼承既
但係唔繼承 lv 錢 精靈
能力好似會有D 繼承

引用:
作者: 玄武 查看文章
咁你玩到邊呀? 我玩到 100 日都未開到第 5 粒幸福玉...

其他族應該冇咁快有得 download 啦...
我都未開到第 5 粒幸福玉就爆o左機
D 建築物又好似唔齊

此篇文章於 03-28-08 09:55 AM 被 TOMCHEUNG 編輯。
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 01:17 PM   #262
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
FFCC 計grade 既
個 final boss 好似 48xx HP a
但係D傷害會累積
爆o左機係唔可以玩落去既 \/
好似有繼承既
但係唔繼承 lv 錢 精靈
能力好似會有D 繼承

我都未開到第 5 粒幸福玉就爆o左機
D 建築物又好似唔齊
其實唔知點樣先叫做打爆呢
我依家玩到28日
任務就玩到LV7
睇黎大家都玩得好快呢

舊 03-28-08, 05:45 PM   #263
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
PM「放牧記」
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2782484

好似幾攪鬼

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 05:50 PM   #264
nick

引用:
作者: kohta 查看文章
其實唔知點樣先叫做打爆呢
我依家玩到28日
任務就玩到LV7
睇黎大家都玩得好快呢
打死最後大佬就爆機,(lv30就夠打)
我160日先爆機.死得勁頹.lv60任務都未開到就唔覺意爆左.
之後再開save可以用之前未用完的章.再加幾個基本能力bonus章.
能力可能次次random.因為上次次次都死既lulu,二週目可以無雙.

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 05:51 PM   #265
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 赤武神 查看文章
PM「放牧記」
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2782484

好似幾攪鬼
改造厨

舊 03-28-08, 10:35 PM   #266
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
【ハドソンWiiウェアタイトル発表会】 強力・積極的に、既に10タイトル以上を開発中(1)
2008年3月28日(金) 22時14分
http://www.inside-games.jp/news/280/28076.html

-Star Soldier (Already out)

-Joysound

-Bomberman (June) [up to 8 players Wifi]

-Blue Oasis : Sakana no Iyashi Kuuken(2008) [aka Hudfishes. Will apparently use the Wifi Connection]

-Tetris (July) [With online battles, etc]

-Alien Crush ( August) [yes, it's a sequel. There will be online learderboards]

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 10:38 PM   #267
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
隻bomberman係唔係wiiware先?
wifi 收費的話都未必玩

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 10:40 PM   #268
6402oen
╮(╯o╰)╭

引用:
作者: W!LL 查看文章
隻bomberman係唔係wiiware先?

引用:
wifi 收費的話都未必玩

├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
舊 03-29-08, 12:14 AM   #269
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
擒晚問o左個friend借PM diamond諗住借佢個save過寵物落去Wii, 點知.... 美版帶共通不能
跟住用o左幾個鐘玩FFCC到28日, 真係意外地中毒
起屋o個時起得唔好, 搞到o的人走好多冤枉路的說
武器, 道具, 防具都係圍埋一齊好, 告示板同公園都最好一齊, 唔係要走幾條街

另外, 攻略區冇版友分享o下o既? 好冷清的說

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 12:22 AM   #270
happy_heha
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code5112 3383 0804
我覺得第時出果D好毒...
但係如果wifi要收費又唔同講法XD

NDS Pokemon Black/White FC: heha~/1506 1329 9068
Wii Games FC
Wii大亂鬥 FC: heha~/2578 2298 3238
Wii Mario Kart FC: heha/5412 9990 2045
happy_heha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 02:04 AM   #271
IDGAF
The One

引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
擒晚問o左個friend借PM diamond諗住借佢個save過寵物落去Wii, 點知.... 美版帶共通不能
跟住用o左幾個鐘玩FFCC到28日, 真係意外地中毒
起屋o個時起得唔好, 搞到o的人走好多冤枉路的說
武器, 道具, 防具都係圍埋一齊好, 告示板同公園都最好一齊, 唔係要走幾條街

另外, 攻略區冇版友分享o下o既? 好冷清的說
我買咗未玩…
不如你開過討論區分享下d心得。

目前仍然好努力練緊DR.MARIO,落下速度中級我已經玩唔掂…
成日無啦啦下意識玩"連鎖"(puyo puyo果套玩法)
其實D,MARIO係玩鬥快殺菌的…

舊 03-29-08, 03:20 AM   #272
6402oen
╮(╯o╰)╭

http://hudson-wiiware.com/

舊 03-29-08, 12:48 PM   #273
Hung99hk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
我買咗未玩…
不如你開過討論區分享下d心得。

目前仍然好努力練緊DR.MARIO,落下速度中級我已經玩唔掂…
成日無啦啦下意識玩"連鎖"(puyo puyo果套玩法)
其實D,MARIO係玩鬥快殺菌的…
我都係咁
不過 wifi 對戰發覺勁人通常都係女
d 仔就好多都係烚下烚下

8750 5764 1526 4448
user name: GAP
add me play together la~

add 左我 ge 人請 PM
Hung99hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 01:42 PM   #274
IDGAF
The One

引用:
作者: 6402oen 查看文章
唔知sega會唔會一樣開個Wiiware專用網,
不過,SEGA目前都無乜Wiiware作品公佈,
我覺得好似SUPER MONKEY BALL果類SEGA GAME真係好啱係Wiiware出。

舊 03-29-08, 02:11 PM   #275
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
唔知sega會唔會一樣開個Wiiware專用網,
不過,SEGA目前都無乜Wiiware作品公佈,
我覺得好似SUPER MONKEY BALL果類SEGA GAME真係好啱係Wiiware出。
會呱
SMB, Puyo Puyo, Chu Chu Rocket 都好啱Wiiware

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1509 04-02-24 07:12 AM
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM

現在的時間是 03:13 PM

手機版 | APP版