Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 12:11 PM   #601
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:19 PM   #602
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
點解冇人覺得係抄紅丸
幻影破裏拳+雷皇拳
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:47 PM   #603
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-26-15, 03:04 PM   #604
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: knight-philip 查看文章
>世界你唔徹底輸到一棟都無再苦練根本唔入流
因為世海跟某粉紅勇者一樣是"完成型主角"
本身已經是完全成長,故事上是作為帶領其他角色成長的身份
所以世海一直不倒下才是必須的

老實講我覺得今季還不錯
除了TEAM戰戰術太少了之外不算有太多不足之處
戰鬥演出都不算差
反正我自己是幾喜歡這種超級系打法的
應該說我本身自己改gunpla都是會原創改造+機戰向的所以很合口味

超級系我寧願睇真三一啦
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:11 PM   #605
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
突然諗起點解話部機係整黎比"好友"簡單使用
根本無武器轉換…咩爆氣咩拳招,就算係新果集分身出招連神掌,全部都係佢想出就出到

上套好睇係戰術運用,同d天馬行空既武器構想,除左rg系統都幾乎有解釋個原理

舊 02-26-15, 06:59 PM   #606
money
◆.西野司命.◆

プチッガイがなんと単品で登場!
そしていっぱい集めて楽しい4色のカラーバリエーションにて同時発売!

エンディング映像でも登場している4色のプチッガイがなんと単品で商品化決定。
5月に発売予定で、価格は各540円(税込)です。

■商品情報
1/144 プチッガイ バーニングレッド
1/144 プチッガイ ライトニングブルー
1/144 プチッガイ ウイニングイエロー
1/144 プチッガイ フューチャーピンク

5月発売予定 各540円(税込)

4色の「1/144 プチッガイ」は、2月27日(金)より名古屋パルコで開催される
「ガンプラEXPO JAPAN TOUR 2015 in NAGOYA」にて、実物が展示される予定なので
ご来場の際はお見逃しなく。

此篇文章於 02-26-15 07:03 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 07:36 PM   #607
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 08:06 PM   #608
money
◆.西野司命.◆

舊 02-26-15, 10:22 PM   #609
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
GBF Try 20話:

1. 悶
2. 預咗主角會反勝, 但咁嘅新大絕?! 一啲都唔燃~
3. 最衰係三個都仲無乜交流, 好懷上代政同嶺司遇強敵有商有量嘅時代! (遠目)
4. 明鏡上水個音效用得太濫
5. 隻X1FC好想睇佢點無雙但--好心知佢下集輸硬, 就表現多啲喇~
6. G-Gundam仲明點以拳交心, 但呢度, 唔覺~ 係咪已經太老嘅?!
7. 其實呢招新大絕係咪叫分身太陽拳? (暈)

舊 02-26-15, 10:46 PM   #610
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
明明我睇God 都好happy
偏偏呢套燃唔起

CB X1 +1
二期角色完全唔能夠令人睇得投入
寫得好失敗

引用:
作者: Van仔 查看文章
真係已經去到個種講粗口既地步,

量子化,可唔可以有心機D,
播返舊既 BGM 又唔整返部 Star Build 西出黎出 RG拳打, 部機爛到咁,仲要俾人勒完頸 黑科技都無可以郁到啦

誠哥可唔可以快D返黎收返部機請世界食屎啦

什麼廁完霸蝗留咪又係靠部 RG機, 講到幾勁幾勁. 無機咪俾人表到七彩

=======================

請問企係後面個兩位隊友斷估都唔知招 MAP砲火力咁大架? 應該合理地熔左啦好麻
愈來愈打得唔好
黑田唔該過主啦
寫得一D都唔好睇

機係唔係都合體
一係就係咁00機

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
GBF Try 20話:

1. 悶
2. 預咗主角會反勝, 但咁嘅新大絕?! 一啲都唔燃~
3. 最衰係三個都仲無乜交流, 好懷上代政同嶺司遇強敵有商有量嘅時代! (遠目)
4. 明鏡上水個音效用得太濫
監督同黑田完全冇理呢個問題
三期/劇場版(有既話) 唔該轉STAFF/寫番誠哥

此篇文章於 02-27-15 12:51 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:14 AM   #611
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
到底今年兩套高達動畫會唔會蝕到入肉,

好期待,今年個D模型銷售全部唔係外傳就復刻機, 再唔係車碌 LED
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:20 AM   #612
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim

呢d先叫熱血
呢d先叫交流

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:35 AM   #613
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Van仔 查看文章
睇住個控制器上面D粒子狂消耗我只諗到係量子化 同埋十二王方牌大車併邊有咁虧 www
點會量子化....
佢本體一直在後準備最後一下
他是用粒子做出影分身去打人

其實這招G高達時代已經有
分身殺法嘛

高達無雙神高達的秒殺技
分身再用劍旋風 =秒

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:04 AM   #614
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
師兄D故事係唔係要等外傳補完
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:49 AM   #615
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
想問好耐, 點解咁耐都冇出unicorn系列
d細路鍾意seed系多過uc?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:58 AM   #616
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: KARAS 查看文章
賽跑果集出過一次BB UNICORN架 , 不過變左形
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:09 AM   #617
pet3
The One

引用:
作者: KARAS 查看文章
我教的小朋友(男)
10個一起討論高達
7個中意seed
1個oo
2個AGE
uc係0

seed好睇過uc 好多吧
uc 好悶

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 02-27-15, 11:27 AM   #618
ゆり

註冊日期: Nov 2004
細路有大翼大背包劍炮齊晒未鍾意

點會考慮到咁深奧

係細路眼中最強就係sf,仲有其他咩?
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:31 AM   #619
pet3
The One

引用:
作者: ゆり 查看文章
細路有大翼大背包劍炮齊曬未鍾意

點會考慮到咁深奧

係細路眼中最強就係sf,仲有其他咩?
由手機版發出
自由流星 !
正義流星

FGO 目標預算
舊 02-27-15, 11:32 AM   #620
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
高達不嬲係講政治,思考
而香港人係最唔鐘意呢兩樣野,所以特別岩呢班人,AA眾就係一班我睇你唔過眼就打_你既團體,岩哂香港細路

舊 02-27-15, 12:04 PM   #621
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
話說,玩以拳交心開分身不是失禮嗎?
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:41 PM   #622
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
UC小朋友睇唔明好合理丫
UC講既野起碼都要中學生先知佢講緊咩吧 咁UC既打鬥又唔係特別好睇 又見唔到主角屈機

小朋友其實最鐘意就係睇代表自己既角色(主角)展現出無敵一樣既戰鬥力打敗對手
咁梗係Seed啦,00你每隔幾集就見班天人比人陰算打到就死

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:45 PM   #623
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
UC小朋友睇唔明好合理丫
UC講既野起碼都要中學生先知佢講緊咩吧 咁UC既打鬥又唔係特別好睇 又見唔到主角屈機

小朋友其實最鐘意就係睇代表自己既角色(主角)展現出無敵一樣既戰鬥力打敗對手
咁梗係Seed啦,00你每隔幾集就見班天人比人陰算打到就死

UC無返一定UC閱歷同設定上的了解根本唔可能睇得明,
唔好話中學生, 相信唔少大人其實都睇唔明,
佢地角度上都係睇靚畫靚聲打打打勁呀廚呀。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:47 PM   #624
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實淨係正面全裸成日講自己係個容器 呢個概念已經唔係咁易明

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:53 PM   #625
pet3
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實淨係正面全裸成日講自己係個容器 呢個概念已經唔係咁易明
老師A: 明明是馬莎的複製人嘛

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
なもり「ゆるゆり、」10周年記念 OVA Blu-ray 一般発売版 2019年11月13日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 393 02-02-24 09:44 AM
ヒロユキ「マンガ家さんとアシスタントさんと」#12 (終)「前進/夏の終わり/パンツでわかる性格診断」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 05-13-23 06:34 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第25話「約束」(終)丨 ガンダム35周年の翌年はガンプラ35周年です! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1004 03-31-14 07:40 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
くずしろ「犬神さんと猫山さん」#12 (終)「犬神さんと猫山さんと夏祭り」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 11:36 AM

現在的時間是 05:11 AM

手機版 | APP版