Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-01-14, 05:16 PM   #801
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
咩呀
D乜鬼爛投票件8婆第2名架
人設我中意架
所以本本看得好開心

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 05:33 PM   #802
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
呢套除左真由美無個睇得上眼
係主角太木獨D女角先少左時間去表達自己(兄控妹妹唔算)

只要唔好好似作者/哥哥對呢個故事太過認真既話,其實係可以睇得好歡樂同發現好多女其實都唔錯既。( 我承認我當初係睇可愛既人設先跟呢套架。 )

除會長外,其他可口既包括:

美月 - 眼鏡屬性,童顏巨乳 再加上間唔中千反田大小姐上身 (聲優根本就係同一人 )

穗香 - 除左冇眼鏡同大小姐屬性外,基本上同上

馬尾學姐 - 馬尾 + 戶松
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 05:41 PM   #803
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
穗香+1 原因:雨宮天

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 06:57 PM   #804
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
其實最唔明點解D 管家可以串咀成咁
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 11:05 PM   #805
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
今集最尾叫學生停手的理由係咪因為會引起大爆炸?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 11:28 PM   #806
小嘉
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔係

請睇下集
舊 06-01-14, 11:40 PM   #807
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
[慣例]因為呢度應該係男主角耍帥嘅時候,所以要叫停小角色,所以「停手」之後會加多句「等專業嘅嚟」[/慣例]

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 09:10 AM   #808
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
唔係

請睇下集
呢一幕話比我地知作者d設定幾咁無腦
如果同時發動魔法會影響其他人的話
根本魔法就唔可能用係戰鬥/軍事
無人會同所有自己人同敵人講定邊個發動魔法先

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 09:47 AM   #809
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: ikari28 查看文章
最好睇返而係設定 Web 版, D設定解釋會睇到R晒頭
文庫,將部份解釋都Cut晒
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 10:03 AM   #810
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
個影響有幾嚴重先?如果傳統上冰加火等同水氣呢種傳統還不算太嚴重吧?我看佢話停手都估係呢種程度。
當然如果好似之前上帝咁干擾到大家無化就……

舊 06-02-14, 10:17 AM   #811
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
會干涉先正常喎...唔係點對戰

另我同意唔比出手係因為要比神耍帥

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-02-14 10:21 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 10:49 AM   #812
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: 尼路 查看文章
個影響有幾嚴重先?如果傳統上冰加火等同水氣呢種傳統還不算太嚴重吧?我看佢話停手都估係呢種程度。
唔知算唔算透
叫停手係因為互相干擾會攪到用唔到魔法
姐係類似上帝之前個招

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 11:15 AM   #813
小嘉
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
即係咁
你當有2個人準備開槍去射同一個敵人,但因為2個人一齊開槍所以支槍會SHORT左開唔到
舊 06-02-14, 11:20 AM   #814
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
其實最唔明點解D 管家可以串咀成咁
因為此人係4葉係管錢。。。連真夜要動大量資金是都要找他。。。

上帝 E D 單係外快已有車有樓GE 洗鬼怕他。。。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 11:23 AM   #815
小嘉
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
因為此人係4葉係管錢。。。連真夜要動大量資金是都要找他。。。

上帝 E D 單係外快已有車有樓GE 洗鬼怕他。。。
我知佢答錢
咁又點
就算管錢都唔會串成咁

你有無見公司d會計走去串太子爺
舊 06-02-14, 11:25 AM   #816
ouki
戸松控

引用:
我知佢答錢
咁又點
就算管錢都唔會串成咁

你有無見公司d會計走去串太子爺
因為4葉家根本不當他係太子。。。
舊 06-02-14, 11:31 AM   #817
小嘉
The One

引用:
因為4葉家根本不當他係太子。。。
唔睇僧面都睇佛面
你會走去串一個你未來老細既得力助手嗎

此篇文章於 06-02-14 11:35 AM 被 小嘉 編輯。
舊 06-02-14, 11:33 AM   #818
ouki
戸松控

引用:
唔睇僧面都睇佛面
你會走去串一個你未來老細既得力助手嗎
E個世界真係有D禁GE低B GA
舊 06-02-14, 11:35 AM   #819
小嘉
The One

引用:
E個世界真係有D禁GE低B GA
已經唔係一個太唔太子爺問題
一個好正常既交際黎
仲要你係一個打工既外人
咁串咀你覺得真係好正常
我係深雪我上左位你個管家收得皮
舊 06-02-14, 12:13 PM   #820
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第9話

眼中只有花澤會長

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 02:00 PM   #821
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
你當四葉家係蘋果

達神係教主,你就明四葉只會係就黎食屎既時候先會做契弟係好合理(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 04:32 PM   #822
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
即係咁
你當有2個人準備開槍去射同一個敵人,但因為2個人一齊開槍所以支槍會SHORT左開唔到
微透
應該咁講,係上帝的世界,係有干涉的存在,如果太多人一齊對同一目標施法,輕則係法術失效,重則是法術回火導致施術者重傷
但每位魔法師都各自有自己施法時所產生時的干涉力(無記錯係同想子量有關),干涉力越大,就能強制取消施法者的魔法,下集上帝妹就會用自己強大的干涉力一口氣強制取消所有人的施法,用自己的減速魔法防止意外發生
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 06:01 PM   #823
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: sunhikari 查看文章
微透
應該咁講,係上帝的世界,係有干涉的存在,如果太多人一齊對同一目標施法,輕則係法術失效,重則是法術回火導致施術者重傷
但每位魔法師都各自有自己施法時所產生時的干涉力(無記錯係同想子量有關),干涉力越大,就能強制取消施法者的魔法,下集上帝妹就會用自己強大的干涉力一口氣強制取消所有人的施法,用自己的減速魔法防止意外發生
有誤
嗰度其實係上帝出手,將混亂想子打散

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 06:25 PM   #824
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sunhikari 查看文章
微透
咁點樣戰爭……下下無雙?
尼套真心透左都無所謂……

舊 06-02-14, 08:16 PM   #825
leungky1

註冊日期: Jul 2009
終於明白九校戰篇本番是甚麼意思

無危機時加外掛嘅層次真係高聳入雲
無咩邊個會寫到出嚟賣
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版