Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-30-23, 10:14 PM   #2301
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Scott Pilgrim 動畫版?! 仲有好多真人版角式配返?! 正呀喂!

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-23, 12:14 AM   #2302
肉羊哩咖
griffin611

乜今日咁多予告㗎

Extraction 2

大暴動扮幾乎一鏡過。跟住。正到笑出聲。

六一六上

舊 04-04-23, 05:20 AM   #2303
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
可能用細芒睇唔多覺⋯⋯
剩係睇人物動作會頭暈,好明顯一格格咁郁,個腦感覺不停閃閃下
之前套超人又係咁睇左陣就迫住一定要放棄

睇車,飛機,導彈,怪獸飛行都流暢唔會暈
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-23, 06:12 PM   #2304
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 04-20-23, 11:08 AM   #2305
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
加美拉!

失驚無神,視覺上好正。故仔咪爛就得。
大怪獸打交, 邊個會理劇情...XDD, 卡美拉有噴射機型態 ? XD

舊 04-20-23, 07:10 PM   #2306
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
大怪獸打交, 邊個會理劇情...XDD, 卡美拉有噴射機型態 ? XD
呢套隨時好睇過哥斯拉x kong2

舊 04-27-23, 12:28 AM   #2307
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirror S6,6 䏕月臨

舊 05-28-23, 07:26 AM   #2308
極上完美戰士
Junior Member

註冊日期: Dec 2012
最爛新片!Netflix《埃及豔后》評價僅剩1星
2 天前
極上完美戰士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-23, 11:43 PM   #2309
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirrir S6 — 6 月 14

關於樓上老世講緊《埃及妖后》呢套「紀錄片」,幕後有啲嘢講。幕後班底有唔少美藉黑人,其中一個監製仲係 Will Smith 個老婆。佢班友覺得,既然埃及妖后統治個非洲國家,咁當然係黑人㗎喇!

一佢哋無留意,非洲撤哈拉沙漠南北嘅膚色上係有分別;更重要嘅係,埃及妖后屬嘅托密勒王朝,個第一任國王係跟阿歷山大大帝手下一名大將,阿歷山大死後佢佔住埃及自立為王,唔止係馬其頓/希臘人,佢地仲係世代家族通婚嗰隻,為咗怕王位落入外姓人手中,埃及妖后佢第一任老公仲要係佢細佬⋯⋯當時留低嘅種種史跡證據,都一齊顯示佢係希臘人種,咁有乜可能係黑皮膚人啫?!

如果唔係自稱紀錄片都無咁大所謂。有人指出呢個問題,上至導演同女主角,一齊企硬鬧返轉頭,結唔止畀班專鬧荷里活嘅「負皮派」口誅筆伐之外,仲搞到埃及好多人企鬧 Netfix 企圖搞亂埃及故有文化歷史,仲好似鬧埋上法庭~

此篇文章於 06-01-23 12:10 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-17-23, 07:33 PM   #2310
肉羊哩咖
griffin611

Extraction 2 -- 荷里活 4 Chris 之一再添食,除咗頭十零分鐘舖排點解會有續集(當然唔只係錢作怪),仲有今話嘅由來,跟住幾乎全部都係連場動作,開頭一鏡過動作場面幾乎半粒鐘咁長,如果你以為 Dare Devil S3 同上一部啲一鏡過場面正,咁呢個更精彩更難拍。真係食緊嘢都要停低眼定定咁睇。可惜之後就無咁勁,第二幕都正,可惜到最後簡直好似 John Wick 1 咁⋯⋯

另一個大問題,就係個劇本薄過厠紙,由邊個會死,邊個會反骨,都老遠可以先讀。不過一心想睇動作場面,絕對推薦。

舊 07-06-23, 02:05 AM   #2311
肉羊哩咖
griffin611

Sex Education 最終季, 九月

個大粥笑到彎晒腰

舊 07-16-23, 04:50 PM   #2312
肉羊哩咖
griffin611

大戰中二病

《終末の女武神》S2 下半 part,水準同上一半差唔多,最衰個扭橋位悶到痺,飛咗成話直接去季尾完全無損失;當然,如果又玩上半季嗰味嘅話,觀眾反枱都似⋯⋯ 下季預告啲戲碼爭啲咁噃。

舊 07-22-23, 03:39 PM   #2313
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
https://youtu.be/qc_DU-29oUY?si=VoKAXbNgaSQ6ZyS-
One piece 真人版新pv
意外地唔錯幾還原名場面都有做
有點興趣睇了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-23, 02:34 PM   #2314
肉羊哩咖
griffin611

加美拉予告 2

真係有窒噃。

舊 07-27-23, 04:31 AM   #2315
肉羊哩咖
griffin611

再一次真事好睇過戲~~~

舊 07-27-23, 11:14 PM   #2316
肉羊哩咖
griffin611

《惡魔城》前傳,9 月 28

啲作畫又靚咗!

舊 08-05-23, 03:10 AM   #2317
肉羊哩咖
griffin611

「呢個場係我睇晒,女嘅全部入後宮,男嘅全部做奴隸」

Bastard!!(啫係第二季囉)暫時見有 15 話,不過埋晒欄,叫做完咗今季條線。

故仔,今季有一條主線玩晒,唔似上季咁,本人都唔係睇故仔嘅,無所謂。睇乜?今季要 H 有 H,要腐有腐,好邊瓣都睇得開心 -- 「蛋治正確」嘅除外。 因為 WB 發行兼 Netflix 全球上,唔熟日漫會好驚奇,熟嘅會好懷舊,佢真係乜老梗都幾乎玩盡,不過真係要過癮,等「最英俊嘅男主角」出場先,加埋比上一季仲要華麗嘅戰鬥場面。真係 OP 到咁都仲係好睇,紀錄上唔係好多套。

舊 08-21-23, 04:22 PM   #2318
肉羊哩咖
griffin611

揸林肯車嘅大狀

Lincoln Lawyer 第二季全 10 話。故仔繼續係主線同埋啲細單 case 組成。開頭繼續上季某 case 短得嚟又係好鬼刺激鬥智十足。但去到主線,有少少拖,成單 case 一早睇得出好弱,而啲扭橋又唔精彩,無論個客同對手律師,又唔係咁吸引;尤甚主角個「研究員」條線有啲悶同有啲無謂。整體上唔及上一季,但係最後留咗下一季咩事,反而更吸引⋯⋯

美國方面,今個月突然一套 2011年首播,2019 收檔嘅 SUITS 爆紅得好勁,啲「收聽率」比新片多出二倍以上;主角除咗 Gina Torres 同 Megan Markle 比較為人所熟之外,又係律師片,但係辦公室戲多過法庭戲,幾乎煲晒第一季,推薦。

舊 08-23-23, 03:04 AM   #2319
肉羊哩咖
griffin611

Zack Snyder 嘅「星球大戰」— Rebel Moon 引人予告
https://youtu.be/_rHLOXbFZtI

上集 12月廿二
下集 出年 4 月十九

舊 08-25-23, 01:51 PM   #2320
肉羊哩咖
griffin611

有有違和感,各位自行定奪:

舊 09-03-23, 06:40 PM   #2321
肉羊哩咖
griffin611

ONE PIECE 第一季,全八話,每話差唔多一粒鐘。
  • 故仔:由於本人只 N 年前追到去啱啱呢季完嗰度,所以無法評論同原作爭幾遠。好在極度流暢(有評嫌快得滯),識同唔識嘅都睇得明同欣賞。設定多姿多彩,睇得好開心舒服,但係唔太漫畫化,比較踏實,本人鍾意,但係好唔好,見仁見智。而故仔有啲位幾感人,尤其 サンジ 細個時嘅故仔。
  • 人物:除咗故仔好,呢度個個角式有發揮,同埋啲設定好似原作,ナミ 同 ウソップ 唔止搶,演員嘅好入格。做路菲嘅叫合格,稍嫌唔夠出。本人比較唔太欣賞,做 ゾロ 位演員實在太木,但係見佢要咬住把劍咁辛苦,算~ 配角方面,做 ウソップ 個女友呢位演員,個樣嚮怪同異之間,可能飲得太多「茶」嘅關係,啲反派都相當之正,做小丑 Buggy 同 クロ 都好得。
  • 特技:呢套真係好畀心機去做,搭好多實景,唔會有太多綠幕背景真係要讚;Buggy 啲特殊能力唔會太假,而路菲出招嘅效果亦都好。
  • 挑骨頭:啲服裝真係唔得,正如有啲評論講,實在太有 coser feel,好多時覺得啲服裝,尤其啲制服,都好似僽循環再用,唔啱身之餘, 仲要摺起晒,好礙眼。

一般嘅評價好好,希望快啲有第二季。

舊 09-04-23, 11:38 AM   #2322
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
之前cowboy bepop同witcher呢啲全部衰哂,仲諗住one piece應該都係垃圾,點知結果係出乎意料咁好。

舊 09-04-23, 11:56 AM   #2323
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: wing 查看文章
之前cowboy bepop同witcher呢啲全部衰哂,仲諗住one piece應該都係垃圾,點知結果係出乎意料咁好。
製作團隊有愛原作者有參與好重要
佢未出trailer前預會好垃圾
睇完trailer有點期待
睇左幾集覺得都唔錯
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-23, 05:17 PM   #2324
Eking

註冊日期: Feb 2006
講真...人設我覺得路飛同巴基係最好, 其他叫OK, 最接受唔到係奈美........., 雖然話一集要推進2個主故事點都要CUT一堆, 但係有D野可以保留更好

舊 09-05-23, 01:58 AM   #2325
肉羊哩咖
griffin611

都明嘅,成百章嘅內容縮到得八話~~~ 據報呢套嘢啲製作費仲貴過 Mando 同 Game of Thrones,如果佢唔畀 Netflix 咳鬼咗就謝天謝地囉。

睇返啲訪談,做奈美嗰位 Emily Rudd 係呢套作品嘅大 fans,仲四圍向其他演員「兜售」其他日動漫~~~

此篇文章於 09-05-23 02:03 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 01:49 AM

手機版 | APP版