Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-13, 02:22 PM   #2451
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: 卡柏 查看文章
睇黎我同你地都係一樣
xb360完全左gow同blue dragon去買....
之後嘗試過唔同機種買同一個series, xb買cod, ps買bf....
但依家就肯定唔會咁做....

ot: 原來gaf有咁多老鬼
其實老鬼打開機都係想坐係電視/MON前面唔想郁, 有心郁既一早出左街郁啦
D 咩 MOVE 呀 KINECT 呀留返俾 D 三日鮮既人, 可以谷一兩期銷量, 最後都係留唔住D HARDCORE 玩家的....
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:32 PM   #2452
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
xbox360係為左dead rising
玩完已經返唔到ps2,gc

上面有人話gvg唔耐玩
宜家有埋online對戰先耐玩wor
ps2 zdx,黑色三連星,泰坦斯人,個個d版一模一樣你又有心機打??
如果佢由無印開始出過+online對戰
真係有排玩

又有人講機戰
要到ps4都差唔多出得先出真真正正第一隻ps3機戰
之前z由ps2跳落psp已經摑左ps3一大巴啦

ps4機戰??真係等到2036咋wor

舊 11-12-13, 02:35 PM   #2453
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
其實有中招玩過PS2個Eyetoy都知Kinect呢種玩法流架啦, Move諗住好啲不過都唔掂
KINECT 黎講, 真係屋企要有個大廳先得開心
我BUY KINECT 架, 但無位點正都無用
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 02:45 PM   #2454
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 忍者 查看文章

上面有人話gvg唔耐玩
ps2 zdx,黑色三連星,泰坦斯人,個個d版一模一樣你又有心機打??
真係有排玩

又有人講機戰

所以人人都吾同
我gvg打左7千場
monster hunter 集集玩得40個鐘就放game

現在好多人"會"打機,但"吾會"研究隻game
gvg大把人買回來打爆街機mode當爆機賣game

舊 11-12-13, 02:47 PM   #2455
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: ist 查看文章
所以人人都吾同
我gvg打左7千場
monster hunter 集集玩得40個鐘就放game

現在好多人"會"打機,但"吾會"研究隻game
gvg大把人買回來打爆街機mode當爆機賣game
因為好多人都抱住人買我買既心態
買番去唔岩玩就速放止蝕

尤其是之前讀中學時期係ps
到 PS3 已經做緊野個堆 (我係一分子)
呢刻買game 已經唔再太難 (假設有分工)

咁多年既買game 癮加起來, 係好難搣得甩的
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:03 PM   #2456
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
因為好多人都抱住人買我買既心態
買番去唔岩玩就速放止蝕

尤其是之前讀中學時期係ps
到 PS3 已經做緊野個堆 (我係一分子)
呢刻買game 已經唔再太難 (假設有分工)

咁多年既買game 癮加起來, 係好難搣得甩的
讚同!

其實而家真係無乜時間打機。不過有時見有野出左,明知遲d買會平d;但梗係唔買唔安樂咁。

GTA 5一出果日我就買左,不過我都係上星期日至開始玩。

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:25 PM   #2457
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
我就完全退役,講真打左廿幾年,由細過好恨隔離鄰社有架紅白機,自己得2部game&watch
到自己出泥工作真正擁有第一部超任既喜悅,等成個月買本超任一族/睇Game書揾祕技,不知幾開心

而家人大左,其實近呢幾年D Game都係情義結先買,真係開泥睇下就算,部P3一個月都開唔到幾次,次次想玩但行到埋部機度又唔想開,而家放假反而鐘意出街影下相,人都輕鬆左
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:29 PM   #2458
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
Online我成日同D唔識既人打,又好容易輸 (e.g. COD), 打多兩打已經無心機打Online

btw, PS3有爆機有撈汁既...我諗只有Killzone 2, Uncharted 2......裏面咩都玩過哂
其他Games有爆機,但我自己覺得唔算撈埋汁
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:31 PM   #2459
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: emoil 查看文章
我就完全退役,講真打左廿幾年,由細過好恨隔離鄰社有架紅白機,自己得2部game&watch
到自己出泥工作真正擁有第一部超任既喜悅,等成個月買本超任一族/睇Game書揾祕技,不知幾開心

而家人大左,其實近呢幾年D Game都係情義結先買,真係開泥睇下就算,部P3一個月都開唔到幾次,次次想玩但行到埋部機度又唔想開,而家放假反而鐘意出街影下相,人都輕鬆左
同你掉番轉
之前部車洗我好多錢
一有時間就改呢改路, 個個月幾百到千幾咁玩
每個月洗費5~6千蚊

最近放左部車, 多番d 時間打機, 雖然要d 時間pick up
但站在心靈慰藉既層面上, 我真係無後悔儲儲埋埋咁多game...

(不過12 月會買番架車用...)
舊 11-12-13, 03:41 PM   #2460
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:

上面有人話gvg唔耐玩
真係有排玩

又有人講機戰

ps2既gundam vs係有得online架 用kddi server
果時真係玩很瘋 反正玩bio ob mh也要用kddi
係到seed唔知咩事突然冇左online

此篇文章於 11-12-13 03:46 PM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:43 PM   #2461
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
上面有人話gvg唔耐玩
真係有排玩
你是回覆我?

我不是說GVG唔好玩,唔耐玩
係冇精神冇時間好似十年前咁
全情投入一隻遊戲

唔好見人話唔係點玩GVG
就鬧人點解以前模組一樣又可以玩咁耐
點解又唔online打
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:49 PM   #2462
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
或者又可以咁講, 依家大個左, 出黎做野, 叫做搵到個錢, 變左興趣多左, 打機已經唔係唯一既興趣....
相機, 電話, 睇波, 玩車....太多更好玩既野....
打機根本就變左第二甚至第三興趣, 所以, 真係為情意結已去買一部機多...
當然啦, 我唔會有錢到買左部機番黎唔去打, 但一定冇好似以前咁擺咁多時間落去一個興趣度...
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:50 PM   #2463
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 卡柏 查看文章
或者又可以咁講, 依家大個左, 出黎做野, 叫做搵到個錢, 變左興趣多左, 打機已經唔係唯一既興趣....
相機, 電話, 睇波, 玩車....太多更好玩既野....
打機根本就變左第二甚至第三興趣, 所以, 真係為情意結已去買一部機多...
當然啦, 我唔會有錢到買左部機番黎唔去打, 但一定冇好似以前咁擺咁多時間落去一個興趣度...
呢樣真
舊 11-12-13, 03:55 PM   #2464
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
我都係
之前日日係機鋪打DX,Z,seed,seedd
之後幾集因為開始出黎做野較忙冇再落機鋪打

終於上次PS3出GVGExtreme我特登買左枝joystick
點知隻game玩左十次都冇
唯有今次full boost 唔再買
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 03:56 PM   #2465
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
你是回覆我?

全情投入一隻遊戲

點解又唔online打
哩個套落我度都岩用,初初玩 Gundam vs Zeon 真係好投入
而家上集 GvsG都無打到,不過黎緊Full Boost可能會買黎打既......

最主要係冇時間冇精神冇耐性...
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 04:27 PM   #2466
maxwellduo
Senior Gamer
巨艦大炮主義

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDParaMan-Vita
新加坡PS4建議售價 - SGD639, 大約HKD3966.
http://asia.playstation.com/sg/en/newsdetail?id=1420

舊 11-12-13, 04:32 PM   #2467
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
你是回覆我?

全情投入一隻遊戲

點解又唔online打
唔係有心鬧
但你講到GVG好似好唔耐玩咁我真係一頭問號者

講真我宜家都冇以前咁好心機打機
反而我宜家開隻吞食天地2都可以打半粒鐘
PS3 O個D開都廢事

宜家D GAME我覺得最大問題係育成要素太多
成隻GAME引你玩落去O既野就係個育成要素,而唔係個遊戲本身
當你打到生無可戀隻GAME就可以放棄

舊 11-12-13, 04:52 PM   #2468
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
得返killzone版同無雙版可以買
可以慳返 (我只想買眼仔版或淨機版)
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 04:53 PM   #2469
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: maxwellduo 查看文章
新加坡PS4建議售價 - SGD639, 大約HKD3966.
http://asia.playstation.com/sg/en/newsdetail?id=1420
咁貴
他憑咩賣得貴過香港0v0

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 04:56 PM   #2470
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
咁貴
他憑咩賣得貴過香港0v0
香港可樂5蚊HK,新加坡可樂9蚊HK

貴過香港好正常

舊 11-12-13, 04:58 PM   #2471
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Singapore do need to pay GST

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:09 PM   #2472
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實自己時間係有 但真係拎唔到心去玩 一來而家有直播 根本已經睇人玩已經慳左唔小時間
其2 果D所謂情節有好多都拖時間
其3 而家玩機戰已經拎唔到熱血心情去爆 睇到果D數字都已經無味 莫話打一場 打一陣都覺悶
其4 而家ONLINE野太多 有時上網吹下水 仲覺得開心過一個人單機打
其5 GVSG 上網打真係唔夠人玩得高 下下都比人秒好無癮

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:10 PM   #2473
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
讚同!

其實而家真係無乜時間打機。不過有時見有野出左,明知遲d買會平d;但梗係唔買唔安樂咁。

GTA 5一出果日我就買左,不過我都係上星期日至開始玩。

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:23 PM   #2474
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
想買就買架啦,一定要有理由嗎?我10日前先入左部WiiU,到依家只開左兩小時,因為冇時間玩,PS4第一日開訂我都即刻訂左,PS4我遇左短期內都唔會有時間打、不過都要買

舊 11-12-13, 05:41 PM   #2475
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
想買就買架啦,一定要有理由嗎?我10日前先入左部WiiU,到依家只開左兩小時,因為冇時間玩,PS4第一日開訂我都即刻訂左,PS4我遇左短期內都唔會有時間打、不過都要買
哈哈我都差唔多, WIIU GAME 有買, 但都係少開
PS4 今次忍得住首發, 但買就一定架啦
有時真係覺得借俾人仲好過擺係度
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 11:52 PM

手機版 | APP版