Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-18, 06:58 PM   #101
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
所以家陣d細路點會鐘意家用機
都無game
惡性循環
由手機版發出
家用機會好似機鋪咁買少見少

依家手機game多到係一日唔知出幾多隻
依家好多小朋友由細到大都係玩手機,
可能冇咩機會接觸家用機

舊 02-28-18, 07:19 PM   #102
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
打得到既得番FF9,大約重玩6-7次
當然仲有其他GAME,不過已經玩唔番,即使有某d方法,但冇咁大動力去搞一大餐

舊 02-28-18, 07:40 PM   #103
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
返玩率最高的遊戲?

應該是UNO吧!

實體紙牌版、PS或XBOX版、手機版、平板電腦版都有玩。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/UNO

舊 02-28-18, 08:01 PM   #104
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
PS1 惡魔城月下之夜想曲
為儲字典入面怪物掉落品不斷重覆咁打
玩到除了BOSS外的最強小怪(應該係? 逆城鐘樓中間的盔甲兵)打我都只扣1…
到PS1版玩完就玩SS版、到出了360版後又再做一次…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 07:11 PM   #105
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
格鬥Game:
Super Street Fighter II Turbo (都解釋唔到點解咁多代後都會再玩)
Street Fighter Zero 3 (真心覺得超好玩)
Dead or Alive 2 Ultimate (超like)

Classic Game:
Pacman (玩極都唔厭)

Racing Game:
Daytona
Outrun 2

舊 03-01-18, 08:15 PM   #106
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
ss飛龍2…

舊 03-11-18, 11:55 AM   #107
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
Biohazard 4

呢隻真係咁多隻Bh入面玩多幾次都覺得好玩
而且另人津津樂道既各種死法連之後既集數都係重現唔到
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 10:54 AM   #108
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
近年去過機鋪玩過sf 2係咁!
https://youtu.be/WvUue09iHjY

舊 03-12-18, 11:03 AM   #109
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ps4boy 查看文章
近年去過機鋪玩過sf 2係咁!
https://youtu.be/WvUue09iHjY
講真, 呢D改版, 當年入一次錢玩一玩就厭啦, "玩兩玩" 都唔駛. 當年sf我入錢打街機真係5位數都有, 不過咩葵花寶典同降龍版之類, 真係只入過一次錢.

舊 03-13-18, 01:14 PM   #110
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ELT 查看文章
家用機會好似機鋪咁買少見少

依家手機game多到係一日唔知出幾多隻
依家好多小朋友由細到大都係玩手機,
可能冇咩機會接觸家用機
yep
未入學老豆老母就比個細路日日玩iPad, 小學生都名正言順拿手機番學的年代
仲要好多手機game錢都唔洗比 (以前抄碟都要錢啦 ... )
加上網上的免費娛樂 (以及睇人打機)
專登買部家用遊戲機去玩,其實好奢侈 。。。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 07:41 PM   #111
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
唔計GB 隻孖寶(尾關打飛機個隻)

認真d答既話應該係shining force 2

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 10:27 PM   #112
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
武藏伝

第一次玩好似十歲都冇,前後爆過十次八次

真係好中意呢隻game,大個突登揾返隻正版收藏

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:42 AM

手機版 | APP版