Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-13, 11:55 AM   #5451
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
機就買行把啦, 有保養
不過等緊日文機出, 因為會多番日版game吧, 宜家真係冇咩game岩玩
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 12:01 PM   #5452
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: Kain 查看文章
WHY?貪佢用料靚D?
咁我寧願要保養
好多人見到個盒係日文字,會安心好多

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 02:36 PM   #5453
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: mrk 查看文章
請問呢到有冇人兄係等緊日版PS4出左,先入手o架??
我之前係甘諗嫁 , 見大部份街鋪都10-11 算訂
而行又周街都有, 所以出左3日又入手左
我認我身痕(・㉦・)
而家部機又炒緊

舊 12-28-13, 03:09 PM   #5454
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
我之前係甘諗嫁 , 見大部份街鋪都10-11 算訂
而行又周街都有, 所以出左3日又入手左
我認我身痕(・㉦・)
而家部機又炒緊
淨機 $4480.....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 03:59 PM   #5455
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
唔明點解咁多人大把貨時唔買,到而家無就周圍搵

舊 12-28-13, 04:08 PM   #5456
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
所以而家又幾慶幸即pay左先
一陣d game 出左想入手先部機又甘就慘

舊 12-28-13, 04:19 PM   #5457
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
PS3,PS4系咪用同一種HDD款式?
想買個1TB 比PS3用住先~舊果部得40GB(主要用黎玩PS PLUS FREE GAME)
之後等PS3壞左就換落去PS4用
唔知得唔得呢?
有冇邊隻HDD好?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 04:39 PM   #5458
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔明點解咁多人大把貨時唔買,到而家無就周圍搵
兩公司位同事答我︰「等蜜桃雞5出咗先連機入」
番到去同佢哋講部機升咗一定話「到時就跌架啦」

到MGS5出而機價都唔跌的話我實笑死佢哋
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 04:50 PM   #5459
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 野良猫 查看文章
兩公司位同事答我︰「等蜜桃雞5出咗先連機入」
番到去同佢哋講部機升咗一定話「到時就跌架啦」

到MGS5出而機價都唔跌的話我實笑死佢哋
咁多人等緊,到出時有機會少炒

舊 12-28-13, 05:23 PM   #5460
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: DC 97 查看文章
PS3,PS4系咪用同一種HDD款式?
想買個1TB 比PS3用住先~舊果部得40GB(主要用黎玩PS PLUS FREE GAME)
之後等PS3壞左就換落去PS4用
唔知得唔得呢?
有冇邊隻HDD好?
一樣係2.5吋 (7MM/9,5MM

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 05:34 PM   #5461
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
我朋友都係咁,之前訂美版預佢話而家少打機,到行貨有code比佢又話唔買住,到出左一星期就身痕,去好多地方都無貨,最終要比貴百蚊先買到
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 07:09 PM   #5462
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
反正都等左一下,點解唔去訂,二月前無新game,訂到差唔多時候有game玩
由手機版發出
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 07:11 PM   #5463
pet3
The One

引用:
作者: stephen1980 查看文章
反正都等左一下,點解唔去訂,二月前無新game,訂到差唔多時候有game玩
由手機版發出
有d 人成日以為等下就會平過現在官價

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 12-28-13, 07:16 PM   #5464
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: stephen1980 查看文章
由手機版發出
因為………
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 07:36 PM   #5465
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: pet3 查看文章
一樣係2.5吋 (7MM/9,5MM
有冇話邊款好d?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 07:50 PM   #5466
pet3
The One

引用:
作者: DC 97 查看文章
有冇話邊款好d?
你就咁買隻1tb 7200比ps4

ps4果假500比ps3
問題解決

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 07:54 PM   #5467
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
我部機係買左番黎果陣開左1個鐘就無開過
我都想知點解我唔等下
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 08:28 PM   #5468
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
我都想知點解我唔等下
我千辛萬苦撲返黎
點知隻2K 既模式亂咁黎
有少少失望添
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 08:30 PM   #5469
pet3
The One

引用:
我都想知點解我唔等下
引用:
作者: J.kidd 查看文章
我千辛萬苦撲返黎
點知隻2K 既模式亂咁黎
有少少失望添
Knack很好玩
別被美系的評分呃掉

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 08:43 PM   #5470
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Ps4 Exclusive 我只期待Driveclub , 係GT6 無期望下都可以失望我唯有寄望Driveclub可以帶比我樂趣(╯3╰)

舊 12-28-13, 09:15 PM   #5471
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: pet3 查看文章
Knack很好玩
別被美系的評分呃掉
我有AC4,我知係岩我玩,但係都唔鬼開,反而想清晒舊GAME先(期間又可能買新GAME)
但係又唔落力清
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 09:26 PM   #5472
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
我都勁多game未清。

mario 3d world又打到中間
pikmin 3 又打到中間
mario bros wiiu 又係中間

剛買返部ps3 slim 打gta5, splinter cell 又未打, 之後又話第三次z,一月又高達vs,3ds luigi mansion又係打到一半,雷頓又未開,

有排打。
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 10:19 PM   #5473
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: tylau 查看文章
我都勁多game未清。

mario 3d world又打到中間
pikmin 3 又打到中間
mario bros wiiu 又係中間

剛買返部ps3 slim 打gta5, splinter cell 又未打, 之後又話第三次z,一月又高達vs,3ds luigi mansion又係打到一半,雷頓又未開,

有排打。
我都係,
未清的我數都唔敢數,
最近清到的 (爆機)就 PSV 朧村正,
3DS Zelda a link between worlds,
XBOX360 Tomb Raider。

玩緊就有 The Last of Us ……
你所說的 GT5、Mario 3D World,Luigi Wii U、Luigi Mansion 我就放埋左一邊未玩住。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 01:43 AM   #5474
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 川上双葉 查看文章
Share掣有冇得唔自動cap片
Share > Option
控制揀 Cap圖模式
咁以後禁一下Share掣就只會cap圖
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 08:42 AM   #5475
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
早兩日得閒去行街睇game,先後係兩間唔同地區的藍店試玩了Knack同埋真‧三國無雙7,
第一個感覺係點解佢哋都唔SHOW KILLZONE出嚟,
呢隻先可以展示到應有PS4畫質GAME,同埋可以試到個新手掣打FPS GAME的優點喎。

PS4個DASHBOARD真係比PS3快同埋順手咗,
不過,我玩knack中途用PS掣轉玩FIFA 14個DEMO時,
就遇到美日系GAME用X、O做確定逆轉的問題了…
如果佢可以統一跟返系統地區嚟設定就更好。

其實以前一路玩行日系PS1、PS2、PS3 GAME時,
唔覺得用O掣(3點鐘位置)做確定,X掣(6點鐘位置)做取消有問題,
但後來玩多咗其他主機、PC GAME就發現其實只有日系PS GAME係異例,
美版PS系GAME、XBOX系GAME、日系Wii個手掣、PC GAME手掣都係預設用6點鐘位置粒掣做確定,3點鐘位置粒掣做取消的。

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版