Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-27-13, 10:51 AM   #5426
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
PS App連線不能 x2

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 11:03 AM   #5427
rothman
Senior Gamer
Orica

註冊日期: Feb 2002
XBox Live GamertagOrica
唉!三叔note3 remote play街外揾唔到部ps4!有無人用123 4g連到機?我部router已經有upnp了,ps4所有要click嘅都揀晒了都唔知仲差乜野?
rothman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 11:04 AM   #5428
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: rothman 查看文章
唉!三叔note3 remote play街外揾唔到部ps4!有無人用123 4g連到機?我部router已經有upnp了,ps4所有要click嘅都揀晒了都唔知仲差乜野?
應該說今天是有問題

明天再試

--------------------------------------------------------

playroom
這程式有無杯的

我不想要這杯
想試手製震動

ps4 能不能 轉使用者再進遊戲把杯彈到別的分身帳戶上 ?

我上次明明轉別人去進遊戲

但他還計在主帳戶中...........

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-27-13 11:11 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 02:18 PM   #5429
pet3
The One

引用:
作者: whassupbun 查看文章
PS App連線不能 x2
引用:
作者: rothman 查看文章
APP 和PS4 也用得番了

不過點解PS4 連PSV 祊日都會左上方有一個說接收不好的圖示之後LAG既 ?

就算直連也是

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-27-13 02:22 PM 被 pet3 編輯。
舊 12-27-13, 03:03 PM   #5430
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
298同268係唔係一定要買機時候買?唔可以單買?
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 04:19 PM   #5431
whassupbun

引用:
作者: pet3 查看文章
playroom
這程式有無杯的

http://psnprofiles.com/trophies/2166-THE-PLAYROOM

舊 12-27-13, 11:28 PM   #5432
kamkw
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
各位有冇用緊邊款hdmi switch係可以成功玩到ps4?
因為ps4好似更新左hdcp 2.2,唔想買錯
謝謝~
kamkw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 11:32 PM   #5433
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: kamkw 查看文章
各位有冇用緊邊款hdmi switch係可以成功玩到ps4?
謝謝~
我用緊腦場求奇130蚊買既hdmi switch 頂住先, 係ok既.
但點check佢係唔係用緊hdcp 2.2?
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 11:32 PM   #5434
pet3
The One

引用:
作者: whassupbun 查看文章

先把別帳號設做常用再轉別帳號玩就可以迴避到強製主帳出杯了

終於識震...
引用:
謝謝~
就咁買左隻要插的電的大陸牌比房隻dell u2713用

benq 24吋用的話會閃和有粗糙點
但dell 完全無事

仝丽 HDMI切换器 4进1出
支援 3d 1080p

FGO 目標預算
舊 12-27-13, 11:36 PM   #5435
kamkw

引用:
作者: X&Y 查看文章
我用緊腦場求奇130蚊買既hdmi switch 頂住先, 係ok既.
但點check佢係唔係用緊hdcp 2.2?
好~唔該哂
hdcp 2.2我係google搵話係, 我都唔清楚

引用:
就咁買左隻要插的電的大陸牌比房隻dell u2713用

benq 24吋用的話會閃和有粗糙點
但dell 完全無事

仝丽 HDMI切换器 4进1出
支援 3d 1080p
唔該你先
另外, 有冇試過ps4駁你張hd75a用唔用到?
因為我張hd72a試過只有聲冇畫面

此篇文章於 12-27-13 11:38 PM 被 kamkw 編輯。
舊 12-27-13, 11:48 PM   #5436
pet3
The One

引用:
好~唔該哂
hdcp 2.2我係google搵話係, 我都唔清楚

唔該你先
另外, 有冇試過ps4駁你張hd75a用唔用到?
因為我張hd72a試過只有聲冇畫面
因為錄影卡你要ps4鎖死720 yuy2先出到

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 12:33 AM   #5437
kamkw

引用:
因為錄影卡你要ps4鎖死720 yuy2先出到
得左~原來佢一開機就會自動跳去1080p

明明先在電視set左720p

唔該哂
舊 12-28-13, 02:02 AM   #5438
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
http://commu.jp.playstation.com/blog...226_cwc21.html

信長の野望・創造出PS4版

繼續忍手等PK版
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 02:34 AM   #5439
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
下輪game係咪要2月隻龍如

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 08:20 AM   #5440
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
http://commu.jp.playstation.com/blog...226_cwc21.html

信長の野望・創造出PS4版

繼續忍手等PK版
PS4版你以為會有咩分別
BTW唔係太好玩
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 09:17 AM   #5441
whassupbun

引用:
作者: DC 97 查看文章
下輪game係咪要2月隻龍如
歐洲 PS Plus 本月免費遊戲
  • 24th December: DmC Devil May Cry (PS3)
  • 24th December: Borderlands 2 (PS3)
  • 24th December: Soul Sacrifice (PSV)
  • 24th December: Blazblue Continuum Shift Extend (PSV)
  • 8th January: Don’t Starve (PS4)

美國 PS Plus 本月免費遊戲
  • DmC Devil May Cry (PS3)
  • BioShock Infinite (PS3)
  • Brothers: A Tale of Two Sons (PS3)
  • Worms: Battle Island (PSV)
  • Smart As… (PSV)
  • Don’t Starve (PS4)

香港 PS Plus 本月免費遊戲 (1月9日開始)
  • <MALICIOUS製品版> (PS3)
  • <人中之龍1&2高清版 (Ryu ga gotoku 1&2 HD Edition)> (PS3)
  • <闇魂獻祭(Soul Sacrifice) (日文 及 中韓文版)> (PSV)
  • <魔界戰記 3 Return 製品版 (Makaisenki DISGAEA 3 Return full game) (日文版)> (PSV)
  • <Contrast> (繼續免費|PS4)
  • <RESOGUN™> (繼續免費|PS4)
  • < Don’t Starve> (PS4)

舊 12-28-13, 09:23 AM   #5442
pet3
The One

我終於知點解我psv連線時成日彈接收不良圖示了

要把更新都停掉就好了
例如朋友上線的提示

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 10:13 AM   #5443
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Kain 查看文章
PS4版你以為會有咩分別
BTW唔係太好玩
PS4版60fps, 總好過PS3版
(PC版就唔比較了)

睇PV攻城好似好頹

此篇文章於 12-28-13 10:16 AM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 10:36 AM   #5444
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
想問清楚而家邊張JCB係香港出係買到JP PSN野的?

我之前出AEON JCB, 成日唔得, 一係就1000, 1000 YEN咁買.
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 10:47 AM   #5445
Kain

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
PS4版60fps, 總好過PS3版
(PC版就唔比較了)

睇PV攻城好似好頹
可以就咁推兵自動打
又可以同敵部隊對陣時直接指揮,BTW死得仲多
舊 12-28-13, 11:22 AM   #5446
pet3
The One

引用:
作者: tylau 查看文章

我之前出AEON JCB, 成日唔得, 一係就1000, 1000 YEN咁買.
一千一千咁算啦

psv 遠控制超好用

上班果時玩左一陣knack
竟然可以咁流暢跟手玩到動作遊戲(玩最困難模式)

和sony 之前講既只能玩指令遊戲之類非動作遊戲完全不同

王者威油 真的哭了

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 11:31 AM   #5447
Kain

引用:
作者: tylau 查看文章

買點卡啦,信用卡唔安全
舊 12-28-13, 11:36 AM   #5448
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問呢到有冇人兄係等緊日版PS4出左,先入手o架??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 11:44 AM   #5449
pet3
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
買點卡啦,信用卡唔安全
點卡好貴..............

FGO 目標預算
舊 12-28-13, 11:51 AM   #5450
Kain

引用:
作者: mrk 查看文章
請問呢到有冇人兄係等緊日版PS4出左,先入手o架??
WHY?貪佢用料靚D?
咁我寧願要保養

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 06:27 PM

手機版 | APP版