Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-23-13, 07:01 PM   #5326
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Sony Store 返左手掣,其他配件賣哂 (旺角店)

可以用會員 9 折優惠
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 07:28 PM   #5327
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 益優格 查看文章
行數碼唔代表完全唔駛理線材
唔同線材唔同構造都傳輸速度同準確率都會有影響
最後接收到既信號都會有此微既差別
咁當然同ANALOG比影響係極微小

但果D分別會唔會做成錯誤,甚至影響畫面就要睇返你接收器材

上面話條線影響到遊戲體驗係我個人經驗
當然可能我同我朋友條HDMI線都咁岩抽中條有缺陷啦.....(如果係咁SONY 既QC都幾有問題)
不過12月17之前都已經有新聞講某D玩家既跟機HDMI線有問題
信唔信就係你既自由

如果你用跟機條線都無任何問題咪繼續用囉,慳得一蚊得一蚊嘛
Sorry 我唔係話你
我係第二個forum 見到
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 07:31 PM   #5328
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 益優格 查看文章
行數碼唔代表完全唔駛理線材
唔同線材唔同構造都傳輸速度同準確率都會有影響
最後接收到既信號都會有此微既差別
咁當然同ANALOG比影響係極微小

但果D分別會唔會做成錯誤,甚至影響畫面就要睇返你接收器材

上面話條線影響到遊戲體驗係我個人經驗
當然可能我同我朋友條HDMI線都咁岩抽中條有缺陷啦.....(如果係咁SONY 既QC都幾有問題)
不過12月17之前都已經有新聞講某D玩家既跟機HDMI線有問題
信唔信就係你既自由

如果你用跟機條線都無任何問題咪繼續用囉,慳得一蚊得一蚊嘛
我嗰條直頭冇畫面出
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 07:32 PM   #5329
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
想問下插mon玩用咩線係咪冇咩分別
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 07:46 PM   #5330
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
其實係唔係真係有批機係made in japan , 定係流嫁 ??

舊 12-23-13, 07:48 PM   #5331
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: HeHa 查看文章
想問下插mon玩用咩線係咪冇咩分別
可以咁講

舊 12-23-13, 07:52 PM   #5332
松浦亞N
Insane Gamer
禁則事項です!

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDneoheero
XBox Live GamertagNagato Saber
引用:
作者: pet3 查看文章
答完問題中左5000名的38元
不過香港邊有5000人購買
所以必中
PlayStation®問答遊戲只開放予香港、新加坡、馬來西亞、泰國及印尼的Sony Entertainment Network (下稱SEN) 主帳戶會員參加。
松浦亞N 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 07:56 PM   #5333
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
我玩NBA2K14,直接用電視聲冇事,用MDR-7500出就窒聲SOSAD

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 08:33 PM   #5334
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: enishi 查看文章

可以用會員 9 折優惠
由手機版發出
係咪齊色

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 08:39 PM   #5335
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
今日行過黃金...見到有間店賣PS4眼仔果個架....賣成240蚊....

舊 12-23-13, 09:02 PM   #5336
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
用VITA玩點解會冇聲...

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 09:56 PM   #5337
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: gotoho 查看文章
如無玩開AV HIFI
就用跟機果條啦 查實佢無鬼影又唔花畫面OK架啦

要換線係因為各位ching套TV, 喇叭係幾皮野貨色先有需要換
唔該哂師兄。你咁樣講,我都放心D!~(

如果我用返PS3個時買既 (都係SONY…500百幾…)
http://www.sony.com.hk/products/apps...972065&lang=zh

得唔得? 我係其他地方都有問過人,佢地話HDMI線…同PS3用既插頭其實都一樣?

咁跟機個條HDMI線,同我條LINK個條 (即係我依家PS3用個條) 有咩分別?

*唔好意思……好似好多問題咁><

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
btw 講開跟機 hdmi
其實佢都係行數碼, 質素一定唔會係好好,但亦都唔會衰到令畫面變到差左既

見到某d forum d 人懶高深咁叫人換左條線佢而有感而發

利申:我自己用 2XX Panasonic 線
有D玩家…我唔知亦無考究是甚麼心態…

為何有些評價會那麼極端的? SONY出的野…應該不會太差吧?

但一買返黎…就有問題既話,呢D情況就另計。係SONY個邊問題了。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 10:11 PM   #5338
陳永仁
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
想問下有冇人入唔到PS Store
陳永仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 10:50 PM   #5339
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 陳永仁 查看文章
想問下有冇人入唔到PS Store
你咩服?

日服入唔到正常

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 10:55 PM   #5340
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
想問點delete主機入面d cap圖同d片?
見唔到有刪除呢個掣

舊 12-23-13, 10:56 PM   #5341
陳永仁

註冊日期: Jan 2004
引用:
你咩服?

日服入唔到正常
港服,又正常返
陳永仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 11:00 PM   #5342
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
直立架去好景買住個代用既用住先,$78蚊
不過就白色
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 11:24 PM   #5343
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
想問點delete主機入面d cap圖同d片?
見唔到有刪除呢個掣
要在設定 storage 度del.

舊 12-24-13, 01:59 AM   #5344
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:

可以用會員 9 折優惠
由手機版發出
Thanks,已買多1個手掣
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 02:02 AM   #5345
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
隻Knack 玩果時手製係唔係唔識震?

我得一隻遊戲試唔到

但拾道具的時候手製有聲音真的不錯
一般受到重攻擊才會震
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 02:21 AM   #5346
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
今日行過黃金...見到有間店賣PS4眼仔果個架....賣成240蚊....
呢個架都有得炒?作天用$148入手

舊 12-24-13, 02:45 AM   #5347
playst

註冊日期: May 2009
引用:
作者: HeHa 查看文章
直立架去好景買住個代用既用住先,$78蚊
不過就白色
大陸賣12人仔 only
playst 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 03:26 AM   #5348
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:

可以用會員 9 折優惠
由手機版發出
係唔係有sony ID就有9折???

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 08:18 AM   #5349
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 權愛真 查看文章
唔該哂師兄。你咁樣講,我都放心D!~(

如果我用返PS3個時買既 (都係SONY…500百幾…)
http://www.sony.com.hk/products/apps...972065&lang=zh

得唔得? 我係其他地方都有問過人,佢地話HDMI線…同PS3用既插頭其實都一樣?

咁跟機個條HDMI線,同我條LINK個條 (即係我依家PS3用個條) 有咩分別?

*唔好意思……好似好多問題咁><

有D玩家…我唔知亦無考究是甚麼心態…

為何有些評價會那麼極端的? SONY出的野…應該不會太差吧?

但一買返黎…就有問題既話,呢D情況就另計。係SONY個邊問題了。
我講左係用40吋以上電視既人建議換線。

換唔換係閣下問題,我又唔係開hdmi線廠。

ps3時代sony出幾百蚊條1.3果種梗係無問題,我都仲用緊來俾wiiu。

但係你話sony出就應該不太差我真係唔可以認同。佢跟機果條連sony既字樣都無,你出去買條sony出既都有sony字樣啦。

另一例子, sony出既手機跟機耳機唔通又一定係好野? 咁佢自家出既獨立耳機仲駛賣一兩千銀?

當然,信唔信係你既事。

btw,吉之島做特價果條1.5m長2themax hdmi $50都真係好抵。德發賣$118的。

一般用家好夠用。

no offense。
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 08:42 AM   #5350
小晶晶

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
其實Manufacturing好多產品/零件都係代工/向外採購

你估你係個PS4盒攞出黎既野一定係SONY做咩
唔好咁天真

佢條HDMI缐雞係事實
你接受到咪照用
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:59 PM

手機版 | APP版