Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-22-17, 09:51 AM   #1
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
有冇細隻ROUTER + 內置WiFi介紹

比屋企人整死咗隻ASUS 56u 既wan port,對!淨係wan port死
依家想買隻新,有以下條件

1) 細隻
2) 內置wifi (因為電視櫃實在太多垃圾)
3) 三隻腳火牛
4) 至少有兩個GIGA PORT
5) 至少有2.4b/g/n, 5G a/n

唔知有乜介紹
我係想買mikrotik hap ac,但香港的代理(?)未覆……所以唔知火牛係幾多隻腳

THX

不過我唔急,還掂又係我出錢但佢地用,而自己又有一條獨立線用,所以慢慢來就可以

舊 11-22-17, 10:17 AM   #2
(○ `ー´)○バキッ!
Junior Member

註冊日期: Jun 2012
唔用openwrt 改wan port?
(○ `ー´)○バキッ! 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 09:54 AM   #3
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
如果本身LAN PORT用唔晒的,可以睇下N56U個設定有無雙WAN設定
有的話就可以選LAN PORT的其中一個做WAN PORT,只要在雙WAN設定揀使用「容錯模式」,咁就可以令LAN PORT變成WEN PORT正常使用

我用N66U都有咁的設定,應該N56U都有機會有
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 10:49 AM   #4
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: sunhikari 查看文章
如果本身LAN PORT用唔晒的,可以睇下N56U個設定有無雙WAN設定
有的話就可以選LAN PORT的其中一個做WAN PORT,只要在雙WAN設定揀使用「容錯模式」,咁就可以令LAN PORT變成WEN PORT正常使用

我用N66U都有咁的設定,應該N56U都有機會有
放心,依家連機都入唔返

舊 11-24-17, 10:53 AM   #5
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
放心,依家連機都入唔返

咁你而家根本唔係死wan port咁簡單喎

Sent from my iPhone using Gaforum
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:08 PM

手機版 | APP版