Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-12, 11:33 AM   #2676
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
有行貨, 但唔好cut 上store .....

唔想好似部行貨wii咁./

舊 07-05-12, 11:36 AM   #2677
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
行貨玩咩版game?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:37 AM   #2678
laurance
Insane Gamer
~

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code1891 1504 8314
行版3ds玩有無可能玩到美&日版game?
laurance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:38 AM   #2679
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
行貨叫XL. , 但有全白機.....美版定日
版?

跟Wii情況, 行貨機可能上唔到 e-shop

但行貨若果刪除地區區碼,
咁吸引力會大增..... 買日版定等行貨呢 ?

似乎任記自己批貨, 唔搵慢遜?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:39 AM   #2680
lancelam
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
Nintendo Switch IDSW-3344-4281-3048
3DS Friend Code4554 0555 6683
引用:
作者: ahleung 查看文章
行貨玩咩版game?
這......暫時不明...
如果是日版區碼的話...
lancelam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:40 AM   #2681
nick8861
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: laurance 查看文章
行版3ds玩有無可能玩到美&日版game?
冇特別出亞洲區, 睇黎跟日本?
nick8861 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:43 AM   #2682
峰凌
隨意想像

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code5455 9355 8123
可以遲2個月先換機~
行版玩到日版+上到ESHOP就買
唔係就日版算
峰凌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:44 AM   #2683
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Zelda 有中文版
咁岩重未買, 可以慢慢等了

冇提e-Shop, 希望唔會被Cut掉吧
冇Demo冇片睇既話行貨吸引力細好多

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 07-05-12 11:46 AM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:26 PM   #2684
RS 200
God of Gamer

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
cut硬啦, 唔係仲會諗住會留比你掛....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:30 PM   #2685
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
唔知火牛有冇得散買呢

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:32 PM   #2686
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
  瑪利歐系列之Nintendo 3DS專用遊戲軟體「超級瑪利歐 3D樂園」、「瑪利歐賽車7」、以及「薩爾達傳説 時之笛 3D」、
「任天狗狗+貓貓」、「BIOHAZARD REVELATIONS」(CAPCOM股份有限公司)等在世界各國廣受好評的遊戲軟體,將全面繁體中文化,預定陸續發售。

我全部有美版
所以中文版我冇所謂

反而關心日後台版/港版game
係咪平好多似美版game咁平
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:34 PM   #2687
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
Zelda 有中文版

eShop就算上到
但內容應該會cut左或delay
e.g.類似香港PS Store
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:34 PM   #2688

註冊日期: Jul 2005
之前参加咗任天堂日本的3DS映相比賽, 得到"参加賞"Yen1000點數咭,留咗個香 港地址.......佔唔到昨日香港任天堂公司聯絡我,話收到日本送來的咭courier俾我,原本以為又要用代運公司,任天堂的待客態度真係一流!
由手機版發出

此篇文章於 07-05-12 01:57 PM 被 801 編輯。 原因: add picture link
801 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:43 PM   #2689
SilverShadow

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
Zelda 有中文版

我之前都有諗過買日版Zelda的,不過驚睇唔明故事都係無買

希望中文GAME的價錢同美版GAME一樣咁吸引啦!!!
最好出埋新光神話中文版添!!!

本來諗住日版XL出左,到合理價就買
而家就可以等九月喇!!!

OT: Wii U行版同步(近同步)機率又提高喇!!!

引用:
作者: 801 查看文章
之前参加咗任天堂日本的3DS映相比賽, 得到"参加賞"Yen1000點數咭,留咗個香 港地址.......佔唔到昨日香港任天堂公司聯絡我,話收到日本送來的咭courier俾我,原本以為又要用代運公司,任天堂的待客態度真係一流!
由手機版發出
真係估佢唔到!!
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:46 PM   #2690
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
今次其實好難移走e-shop
因為3ds game既patch功能係經e-shop做
如果冇e-shop game有bug要update你要佢點搞 全面回收咩
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 12:55 PM   #2691

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
BTW,行貨LL有跟火牛
終於贏番水貨一次(?)
不過好似連普通版3DS都無左個機座!?
雖然有人話個座無乜用...
不過我自己就覺得好方便喇,一野放落去就差電!!

隻行貨晴空藍(Cerulean blue)係咪新色?好似唔係好同之前兩隻藍
(我有些少色弱...唔肯定有無睇錯...)

EDITED!!!
無野喇,無睇晒成句添sosad
>>「晴空藍(Cerulean blue)」與「珠光桃紅(Shimmer pink)」是全新顔色的Nintendo 3DS,將率先於臺灣及香港作全球首賣。

此篇文章於 07-05-12 12:59 PM 被 SilverShadow 編輯。
舊 07-05-12, 12:59 PM   #2692
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: SilverShadow 查看文章
不過好似連普通版3DS都無左個機座!?
雖然有人話個座無乜用...
不過我自己就覺得好方便喇,一野放落去就差電!!

隻行貨晴空藍(Cerulean blue)係咪新色?好似唔係好同之前兩隻藍
(我有些少色弱...唔肯定有無睇錯...)
台港版2隻色都係新色而且係世界首發
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:14 PM   #2693
wailala19
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
真係要睇吓行機玩唔玩到日game同上唔上到e-Shop先算....
是但一樣唔得都可以放棄行版
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:18 PM   #2694
katoru
Crazy Gamer

就算有e-shop, 都唔會同日本eshop一樣
katoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:32 PM   #2695
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
行貨XL無紅黑??
咁即係迫我買日版
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:49 PM   #2696
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
bh竟然有行之餘仲要中文化....對上一隻中文化係第2集?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:52 PM   #2697

引用:
作者: 一一 查看文章
行貨XL無紅黑??
咁即係迫我買日版
相反地,我好高興佢居然有美版的藍黑
舊 07-05-12, 01:54 PM   #2698
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
舊機新色靚過哂而家d色
LL跟美版叫XL唔通跟美區碼?
咁多新消息應該開個新TOPIC集中貼喇可以

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 01:56 PM   #2699
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
如果玩到日版同美版既話, 呢部機都唔輪到我地買.....=_____=
但我都希望香港老任可以解鎖, 咁先玩得開心D....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 02:16 PM   #2700
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我諗應該唔cut eshop
因為老任都有幾隻重點自家3DS ware

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 02:53 PM

手機版 | APP版