Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 03-26-05, 05:26 PM   #401
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
又冇人在通利學過木結他??得唔得??

前幾日去過band房夾band~~勁好玩~~全部係玩阿Sam d 歌~~

因為初學關係...只係夾到少少歌.......要上堂先得

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-05, 05:39 PM   #402
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
我家有個電結他,唔想浪費佢,所以打算考完試學~

結他有冇分級數o家?如果我純粹自己玩吓,學3個月夠唔夠識睇簡單o既譜?

PS: 我乜樂器都唔識,可能係0音樂細胞

舊 04-02-05, 05:13 PM   #403
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
有就有
不過電結未聽過有
3個月,識睇架喇

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-05, 05:21 PM   #404
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
電結他都有....但考一次成千銀....好貴
而且要買佢唔同grade既書....一次考晒你彈野,聽野同睇野...仲有樂理...
肥左就真係......orz

好彩佢可以跳grade考

舊 04-03-05, 01:07 PM   #405
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
有無人曉彈Enter Sandman呀.............

有無譜呀..............guitor pro 呢~~~~

舊 04-03-05, 01:21 PM   #406
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: naruto2320
有無人曉彈Enter Sandman呀.............

有無譜呀..............guitor pro 呢~~~~
自己執
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-05, 07:30 PM   #407
naruto2320
Crazy Gamer

引用:
作者: 驚寂
自己執
就係唔想先搵.........................
有無人有呀~~~~~~~~~~~€
急需@@@@@@@@@@@@

舊 04-05-05, 12:11 AM   #408
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: naruto2320
就係唔想先搵.........................
有無人有呀~~~~~~~~~~~€
急需@@@@@@@@@@@@
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-05, 03:52 AM   #409
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
各位好...小弟新來報告..多多指教
小弟玩brand約5年吧
懂玩Guitar,Drums,Bass,ロ琴
最like Guitar+Vocal hehe

Style music:J-rock,mental,skillful guitar
idol:Luna Sea,L'Arc~en~ciel,Paul Gilbert and Steve Vai

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-05, 08:01 PM   #410
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
請問你地平時點練?我成日無心機練..........玩左兩年仲係好似beginner.......
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-05, 09:48 PM   #411
AK-47
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
鋼琴.....休學中....
AK-47 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 10:29 PM   #412
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
我想問, 有冇人知邊度有d過期"勁歌金曲"賣
或者邊度定期有"勁歌金曲"

舊 04-29-05, 06:46 PM   #413
KARAS
Crazy Gamer

PSN  IDrazgriz13ghost
我想問下 結他有咩分類架?
我淨係知道有bass咋

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-05, 09:50 AM   #414
鎖鏈怪
Crazy Gamer

乜BASS係結他既分類咩
舊 05-05-05, 11:43 PM   #415
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
我想學電結他...打算買支$1000樓下ga電結他玩下
大家有咩好介紹???買2手好唔好?買個時有咩要注意?

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-05, 11:54 PM   #416
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
想問問買一個木結他要注意d咩 會唔會幫我set埋音
仲有旺角麥花臣附近間結他鋪好唔好
仲有e+私人學木結他(not classic)平均一個月幾錢到
邊度學會好d

好多問題,希望唔好煩到大家
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-05, 12:01 AM   #417
vinz89
Junior Member

註冊日期: Mar 2004
我學小提琴架
想學結他.........
vinz89 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-05, 12:30 AM   #418
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
你地學音樂, 老師係咩類型?

我果個又惡, 又言語黑薄~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-05, 12:34 AM   #419
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 黃昏之魔彈
我想學電結他...打算買支$1000樓下ga電結他玩下
大家有咩好介紹???買2手好唔好?買個時有咩要注意?
一開始求其買支個款唔錯既就得la..
基本上條頸無爻就得~

到你開始有少少水平先買過支靚既都未遲....
身邊一開始買支靚一靚既玩得果一陣就話唔玩劈埋支野同放左支野既人我見得太多

舊 05-08-05, 12:49 AM   #420
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: 新堂愁一
一開始求其買支個款唔錯既就得la..
基本上條頸無爻就得~

到你開始有少少水平先買過支靚既都未遲....
身邊一開始買支靚一靚既玩得果一陣就話唔玩劈埋支野同放左支野既人我見得太多
咩係條頸無爻
我咩都唔識

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-05, 12:19 PM   #421
鎖鏈怪
Crazy Gamer

引用:
作者: 黃昏之魔彈
咩係條頸無爻
我咩都唔識
結他頸唔好彎左就OK
舊 05-08-05, 12:32 PM   #422
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: KIM
你地學音樂, 老師係咩類型?

我果個又惡, 又言語黑薄~~~!
差到不得了
坐o係佢隔黎練琴,好難專心..因為

好索,又好耐性

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-05, 07:34 PM   #423
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002