Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-15, 01:48 AM   #76
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
老闆我真係以為佢仲有得救架

bugs雖然唔少, 不過依然睇得開心(?)
個樂園真係整到真既一樣
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 10:08 AM   #77
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
保姆中combo跌落水最sad
阿老闆臨墮機前我都以為冇事,實在太有自信
保姆combo 睇見都痛

老闆

都死得幾不明不白, 仲諗佢可以壯烈 D 打場甘先, 點知死得勁白痴
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 10:30 AM   #78
Eking

註冊日期: Feb 2006
西片,老細同助手係要黎死.......

舊 06-16-15, 10:59 AM   #79
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
飛上岸真係即時爛尾

正常一條藍鯨都200噸, 睇 size 應該差不多
竟然可以咁樣飛上岸.... 當個岸邊嘅物料係太空科技, ,支撐到個重量而唔會粉碎, 但無左水嘅浮力, 條龍果一下應該會嚴重內傷
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 12:09 PM   #80
Eking

引用:
作者: 小白熊 查看文章
飛上岸真係即時爛尾

正常一條藍鯨都200噸, 睇 size 應該差不多
竟然可以咁樣飛上岸.... 當個岸邊嘅物料係太空科技, ,支撐到個重量而唔會粉碎, 但無左水嘅浮力, 條龍果一下應該會嚴重內傷
正常藍鯨都可以咁樣上岸吧, 只不過藍鯨係食魚所以唔會無啦啦飛上岸, 同埋正常咁上下身形生物皮下脂肪厚, 邊有可能咁易重傷.....

舊 06-16-15, 02:51 PM   #81
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

第一次遭遇保安隊時話佢識變色咁神, 但都係變得一次咁大把.

我睇 3D 完全唔覺佢有類似八爪魚/墨魚果種變色過, 有無人睇到 ?
舊 06-17-15, 12:13 AM   #82
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
IMAX 3D完全唔掂!片頭隻蟻預告片仲3D過正場

隻合成獸太屈機了,連熱能探測器都有;幸好沒有加水屬性

女主角原來咁好相與,應該早尐變身啦!

老闆都算係個好人,可惜都要....

保姆combo竟然一滴蕃茄汁都冇

此篇文章於 06-17-15 12:16 AM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-15, 08:52 AM   #83
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Bryce 係戲入面造型靚好多
發覺cut 左好多野,劇情有唔少有前置但冇左尾
中段至尾係最好睇,最後果場大戰真係收到好草率

不過都預左,所以睇得幾開心

舊 06-18-15, 11:15 PM   #84
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
第一次遭遇保安隊時話佢識變色咁神, 但都係變得一次咁大把.

我睇 3D 完全唔覺佢有類似八爪魚/墨魚果種變色過, 有無人睇到 ?
應該真係得保安隊員果次
我覺到都算係有變既,明顯唔係灰白色

不過初時我以為係變色龍基因,之後實驗室都見到

btw真心想睇多次4dx
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-15, 12:26 PM   #85
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 6078 查看文章
應該真係得保安隊員果次
我覺到都算係有變既,明顯唔係灰白色

不過初時我以為係變色龍基因,之後實驗室都見到

btw真心想睇多次4dx
變色龍既變色能力用於表達心情多於偽裝, 地球上真正強既偽裝係墨魚同八爪魚.

佢地唔單只變色, 係連物件既質感都扮到.

但戲裡面加入墨魚基因既原意係令佢成長得快 only
舊 06-20-15, 01:19 AM   #86
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
點解我覺得又唔緊張又唔刺激,係咪因為我睇2D......

睇第一集時隻暴龍唔係成日出場但keep到氣氛好緊張
但今集無論隻合成龍出現幾多次又或者主角群遇到乜危機都好,都完全唔會替主角擔心,D緊張位完全無舖排,個導演唔係好掂 (又或者係史匹堡當年太掂),成套戲好公式......唯一估唔到係黑人friend唔使死
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 01:06 PM   #87
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: lodar 查看文章
點解我覺得又唔緊張又唔刺激,係咪因為我睇2D......

睇第一集時隻暴龍唔係成日出場但keep到氣氛好緊張
但今集無論隻合成龍出現幾多次又或者主角群遇到乜危機都好,都完全唔會替主角擔心,D緊張位完全無舖排,個導演唔係好掂 (又或者係史匹堡當年太掂),成套戲好公式......唯一估唔到係黑人friend唔使死
我同你一樣, 覺得套野好一段
睇睇下重覺得自己睇緊哥斯拉多過睇JURASSIC
個結局又草草收場,
最唔明點解D恐龍會聯手打隻兇王龍, 飛走曬D翼龍又唔交代點,
希望套野唔好有續集, 因為一定爛
btw d恐龍變曬CG真係一D都唔恐怖, 記得細個睇JP1真係勁驚
其實一開始曬左好多時間講無謂野,可以加快節奏比恐龍快點出場
兄弟情條線其實重好睇過愛情線,
但最尾又係草草收場完全突顯唔到出黎,父母離婚又唔交代,可能始終唔係主角,如果家庭先係主角呢套野會好睇多點

此篇文章於 06-20-15 01:16 PM 被 Avelcain 編輯。
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 02:33 PM   #88
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: Avelcain 查看文章
我同你一樣, 覺得套野好一段
睇睇下重覺得自己睇緊哥斯拉多過睇JURASSIC
個結局又草草收場,
最唔明點解D恐龍會聯手打隻兇王龍, 飛走曬D翼龍又唔交代點,
希望套野唔好有續集, 因為一定爛
btw d恐龍變曬CG真係一D都唔恐怖, 記得細個睇JP1真係勁驚
其實一開始曬左好多時間講無謂野,可以加快節奏比恐龍快點出場
兄弟情條線其實重好睇過愛情線,
但最尾又係草草收場完全突顯唔到出黎,父母離婚又唔交代,可能始終唔係主角,如果家庭先係主角呢套野會好睇多點
票房已經高過復仇者,同埋已露口風講話會有續集

'飛走曬D翼龍又唔交代點'〈--依個問題第三集已經可以問

'最唔明點解D恐龍會聯手打隻兇王龍'〈--兩雄相遇必有惡鬥,特別係動物世界,一個地盤唔可以有兩個主人,所以打起上泥無問題wo~~~

'btw d恐龍變曬CG真係一D都唔恐怖, 記得細個睇JP1真係勁驚' 〈--人大左口味唔同,睇嘅野亦多左,好難同以前比較,我上星期睇翻第一隻,明明細個睇D恐龍好真嘅一樣,但而家睇就好假
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 02:39 PM   #89
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
票房已經高過復仇者,同埋已露口風講話會有續集

'飛走曬D翼龍又唔交代點'〈--依個問題第三集已經可以問

'最唔明點解D恐龍會聯手打隻兇王龍'〈--兩雄相遇必有惡鬥,特別係動物世界,一個地盤唔可以有兩個主人,所以打起上泥無問題wo~~~

'btw d恐龍變曬CG真係一D都唔恐怖, 記得細個睇JP1真係勁驚' 〈--人大左口味唔同,睇嘅野亦多左,好難同以前比較,我上星期睇翻第一隻,明明細個睇D恐龍好真嘅一樣,但而家睇就好假
復仇者我連第1集都冇睇曬 (完全冇興趣睇)

所以咪話緊冇交代囉

咁點解水上面條龍唔咬暴龍要咬兇王? 暴龍同迅速點解最尾又咁有默契點曬頭? 我問題係唔明點解D恐龍會聯手
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 04:01 PM   #90
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: Avelcain 查看文章
復仇者我連第1集都冇睇曬 (完全冇興趣睇)

所以咪話緊冇交代囉

咁點解水上面條龍唔咬暴龍要咬兇王? 暴龍同迅速點解最尾又咁有默契點曬頭? 我問題係唔明點解D恐龍會聯手
1.咁你本身對美國商業片冇興趣,咁好難講wo~~復仇者第1集已經係屬於好高評價

2.因為兇王最近水邊,最容易咬到,事實上,野生世界的殺人鯨可以衝到岸邊去咬海獅,但唔到以再向前爬......

3.'最尾又咁有默契點曬頭'〈--點頭果下係奇怪左D,不過我又咁諗,本身暴龍都已經打到半死,而且係高齡恐龍(有人講對比身上傷痕,佢係第一集隻暴龍,成幾10歲),再同速龍打落去都無so,早D走好過

不過都係果句啦,電影始終係電影,冇人親眼知過恐龍係點,佢點講都得,話佢地識講野溝通都無計
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 11:45 PM   #91
叉燒飯
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
一句講晒, 睇套戲都要咁邏輯咁科學的話, 神作都變爛片

舊 06-20-15, 11:54 PM   #92
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
其實可以理解成自然生物會對非自然生物有共同敵意(好多電影,動畫都有依d設定

雖然班所謂純種恐龍,都已經係DNA怪物www

舊 06-21-15, 12:13 AM   #93
數碼石頭
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
頭先睇咗4DX版(同埋第一次睇4DX戲)~
勁正, 必睇

4DX感想

係一啲驚嚇位搞震動唔嚇到都被佢嚇到~
實際片頭恐龍蛋孵化同鳥鴉都已經被佢嚇親

基本上大部份時間既效果都幾跟戲~
成日都有顏射(噴水)情況
最驚喜係滴血嗰位, 冇諗過真係有水滴滴落嚟
最唔知點係翼龍嗰part, 其他位都好perfect~
有睇過再入去爽一次都抵

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 12:33 AM   #94
Eking

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
其實可以理解成自然生物會對非自然生物有共同敵意(好多電影,動畫都有依d設定

雖然班所謂純種恐龍,都已經係DNA怪物www
Lol, 一隻恐龍會知對方係非自然生物?

舊 06-21-15, 01:24 AM   #95
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: Eking 查看文章
Lol, 一隻恐龍會知對方係非自然生物?
[認真mode]
生物本能應該會feel到

又或者佢地班恐龍本能上評估依隻野係極度危險
唔做低佢,就係佢地死

dna記憶兼生物本能是很不可思議
[/認真過頭了]

不過點講都好,總知都係劇情需要啦

舊 06-21-15, 01:41 AM   #96
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
終於有得睇軍人打恐龍...唔係,係恐龍食軍人....

舊 06-21-15, 04:00 AM   #97
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
我覺得無咁恐怖主要是因為太日光日白和有後援.

頭三集的驚險位幾乎都是晚上在無依靠無支援的地方被恐龍單方面獵捕及野外求生.

呢集成套戲在指揮中心都有人幫拖, 設施並未全毀, 兩個細路三兩下就逃回有人既地方, 而且幾乎都是人類主動出擊卻只是被反咬一口.

而且更重要係無咁血腥, 第一集死親都係有名有姓出場左一段時間的角色, 像投資者代表被咬斷上半身和黑人留下斷手之類.

第二集一個獵人被細顎龍分食, 啄臉皮個下真係看就覺得痛. 載暴龍的貨櫃船滿是斷手斷腳.

呢集有名有姓的角色死得兩個, 而且都係睇唔到死既過程(一個直升機爆炸, 一個只影到被速龍咬手)

無咩斷肢畫面, 連蕃茄醬都唔多, 被改造龍整死既幾乎都係踩死或者成個人吞落肚, 血都無滴.

死得最慘的是女主角助手, 但也只是被甩來甩去, 然後被滄龍活吞, 一樣唔見血...

今集係打算走低齡路線嗎....

呢集的分級是2A

有無人記得第一集係2A定2B?

此篇文章於 06-21-15 04:03 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 04:43 AM   #98
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
第一集O個個年代第二級無分AB

舊 06-21-15, 08:47 AM   #99
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
實際係因為當年尺度寬

依家要擺到落全年齡分級既話畫面上有好多限制...

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 12:25 PM   #100
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
[認真mode]
生物本能應該會feel到

又或者佢地班恐龍本能上評估依隻野係極度危險
唔做低佢,就係佢地死

dna記憶兼生物本能是很不可思議
[/認真過頭了]

不過點講都好,總知都係劇情需要啦
我覺得對弱肉強食時代既史前生物黎講,依點好重要,應該會有好敏銳既直覺

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
May’n 両側声帯ポリープと診断され 今回の残りのツアーを中止する money 日本動漫畫討論版 767 09-19-15 02:08 PM
[多機種] Jurassic Park: The Game IDGAF 電視遊戲討論版 30 11-18-11 09:08 PM
侏羅紀公園4(Jurassic Park IV)? metal snake 電影版 21 03-03-07 12:18 AM
Jurassic Park 3 侏羅紀公園3 S.T.A.R.S. 電影版 5 12-06-04 12:34 AM
jurassic park operation genesis kaworu PC電腦遊戲討論版 0 04-15-03 12:05 AM

現在的時間是 12:43 PM

手機版 | APP版