Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-15, 02:16 PM   #101
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
下集可以咁樣,衝出島外
:blush2:

舊 06-21-15, 02:22 PM   #102
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
Dino Crisis3
當年一開game就O左嘴既game,雖然越玩越覺得正

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 03:06 PM   #103
KTN
~♡

當年我都有玩,係衰用壞名姐,本身係幾爽快好玩

睇今集玩變種我就諗起dc3...

不過最強都係女主角,高踭鞋全功能唔斷踭

舊 06-21-15, 03:48 PM   #104
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
今集不過不失啦, 咁好過前兩集, 下集比滄龍出海再玩海上求生應該會幾正!

舊 06-21-15, 04:19 PM   #105
KTN
~♡

仲慘過去大白鯊場景區,走都無得走喎

引用:
作者: sgouki 查看文章
今集不過不失啦, 咁好過前兩集, 下集比滄龍出海再玩海上求生應該會幾正!

舊 06-21-15, 08:35 PM   #106
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
今集尾段見佢好似係有D基因混種速龍既資料係電腦度...
如果有下集可能會講恐龍被正式利用做生物兵器...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 12:10 AM   #107
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今集咁好收,一定有第二集啦

講番E集,姐係唔想駁故,但捉隻合成龍用近身電棒、連lost world已經可以用嚟麻暴龍嘅麻醉鎗都冇用⋯⋯

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 05:36 AM   #108
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
有用麻醉槍
子彈咪全部彈開哂射唔入

不過應對咁大條龍仲用電擊棒…會唔會太高估自己身手

舊 06-22-15, 07:50 AM   #109
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 雷火武 查看文章
今集尾段見佢好似係有D基因混種速龍既資料係電腦度...
如果有下集可能會講恐龍被正式利用做生物兵器...
這已不是我認識的Jurassic
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 12:58 PM   #110
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁個故事要拍落去都要有D突破架...
次次唔係個公園開完就走失動物,就係有D盲炳走左上個執笠公園,夠哂熟悉你都睇厭啦

舊 06-22-15, 02:28 PM   #111
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Rance 查看文章
咁個故事要拍落去都要有D突破架...
次次唔係個公園開完就走失動物,就係有D盲炳走左上個執笠公園,夠哂熟悉你都睇厭啦
某超級系機人卡通來來去去都係 "你派人偷我 d 機械人, 我又派人偷你 d 機械人" 咁
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 03:16 PM   #112
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
某超級系機人卡通來來去去都係 "你派人偷我 d 機械人, 我又派人偷你 d 機械人" 咁
所以日本動漫開始沒落 by庵野
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:15 PM   #113
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
有用麻醉槍
子彈咪全部彈開哂射唔入

死......可能我睇漏咗,係咪第一次日本隊長收皮果度?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-22-15, 04:30 PM   #114
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
死......可能我睇漏咗,係咪第一次日本隊長收皮果度?
好似就係佢變色果幕?

合成龍現身之前, 主角透過螢幕見到班人只係渣麻醉槍, 話佢地死硬, 叫boss快D下令撤退.
(好似係, 唔知有無記錯 )
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 05:49 PM   #115
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ahleung 查看文章
好似就係佢變色果幕?

合成龍現身之前, 主角透過螢幕見到班人只係渣麻醉槍, 話佢地死硬, 叫boss快D下令撤退.
(好似係, 唔知有無記錯 )
正是,有個卒用電捧幫佢R左一下...
主角神預測,明明只係望過幾下抓痕,已經好似同I-REX相棲左幾十戴咁...

由細睇到大,今集真係收貨啦...
下集其實用返呢個公園之後嘅發展我都覺得OK...唔好再整幾隻基因跳跳出黎
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-15, 08:39 AM   #116
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
正是,有個卒用電捧幫佢R左一下...
主角神預測,明明只係望過幾下抓痕,已經好似同I-REX相棲左幾十戴咁...

由細睇到大,今集真係收貨啦...
下集其實用返呢個公園之後嘅發展我都覺得OK...唔好再整幾隻基因跳跳出黎
主角主要看到留下爪痕請君入甕的高智慧和知道這是一隻有精神病的恐龍後.
就大概知道這隻恐龍說什麼都不能活捉了.

其實對一間這種規模的公司來說, 呢隻變種龍價值二千幾萬美金, 還不到蝕唔起既程度吧...
一開頭就死左的兩個警衛再加上資產回收隊的撫恤金都唔止...

每日二萬幾人次.
呢種主題公園分分鐘單是一日入場費就幾百鎂, 仲未計收費項目.
(美國迪士尼都100鎂一日入場費,我唔信平過迪士尼)

二千幾萬鎂只不過十日以內既營業額,與主題公園一出事就風評一落千丈的風險比, 簡直不值一提...
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-15, 09:31 AM   #117
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
有用麻醉槍
子彈咪全部彈開哂射唔入

彈反?即係條龍g級既肉質、仲要射非弱點位
電擊槍之流初始黃斬武更加彈刀打唔入

完全體現左未轉區就比龍秒殺哂既情節
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-15, 12:08 AM   #118
DevilElvis
The One
還我香港!!

下集 可以同Hunger Game crossover

飢餓侏羅紀

舊 06-29-15, 12:05 PM   #119
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 大破人間 查看文章
我覺得無咁恐怖主要是因為太日光日白和有後援.

頭三集的驚險位幾乎都是晚上在無依靠無支援的地方被恐龍單方面獵捕及野外求生.

呢集成套戲在指揮中心都有人幫拖, 設施並未全毀, 兩個細路三兩下就逃回有人既地方, 而且幾乎都是人類主動出擊卻只是被反咬一口.

而且更重要係無咁血腥, 第一集死親都係有名有姓出場左一段時間的角色, 像投資者代表被咬斷上半身和黑人留下斷手之類.

第二集一個獵人被細顎龍分食, 啄臉皮個下真係看就覺得痛. 載暴龍的貨櫃船滿是斷手斷腳.

呢集有名有姓的角色死得兩個, 而且都係睇唔到死既過程(一個直升機爆炸, 一個只影到被速龍咬手)

無咩斷肢畫面, 連蕃茄醬都唔多, 被改造龍整死既幾乎都係踩死或者成個人吞落肚, 血都無滴.

死得最慘的是女主角助手, 但也只是被甩來甩去, 然後被滄龍活吞, 一樣唔見血...

今集係打算走低齡路線嗎....

呢集的分級是2A

有無人記得第一集係2A定2B?
你完全講到今集缺乏緊張感既原因

呢集同以前最大既分別就係無助survival game vs 組隊打恐龍
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-15, 06:58 PM   #120
headphoneman
Junior Member

註冊日期: Jun 2015
引用:
我覺得無咁恐怖主要是因為太日光日白和有後援.

頭三集的驚險位幾乎都是晚上在無依靠無支援的地方被恐龍單方面獵捕及野外求生.

呢集成套戲在指揮中心都有人幫拖, 設施並未全毀, 兩個細路三兩下就逃回有人既地方, 而且幾乎都是人類主動出擊卻只是被反咬一口.

而且更重要係無咁血腥, 第一集死親都係有名有姓出場左一段時間的角色, 像投資者代表被咬斷上半身和黑人留下斷手之類.

第二集一個獵人被細顎龍分食, 啄臉皮個下真係看就覺得痛. 載暴龍的貨櫃船滿是斷手斷腳.

呢集有名有姓的角色死得兩個, 而且都係睇唔到死既過程(一個直升機爆炸, 一個只影到被速龍咬手)

無咩斷肢畫面, 連蕃茄醬都唔多, 被改造龍整死既幾乎都係踩死或者成個人吞落肚, 血都無滴.

死得最慘的是女主角助手, 但也只是被甩來甩去, 然後被滄龍活吞, 一樣唔見血...

今集係打算走低齡路線嗎....

呢集的分級是2A

有無人記得第一集係2A定2B?
認同

同埋今集d"隊友"太小,講佢地死張力又唔夠,,以前個d先有荒島救生既感覺
headphoneman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 11:49 AM   #121
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
想入番今集電影CD OST請問各位知唔知邊到重有現貨買呀!

PS:本人住北角區,之前問過灣仔某間大舖已買晒,所以都唔知點邊好??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 12:34 PM   #122
Eking

註冊日期: Feb 2006
Hmv 呢?

舊 07-06-15, 10:54 PM   #123
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
一開始講到隻兇王龍咁堅搵隻海龍派便當俾佢算啦
其實四隻速龍見到隻兇王龍之後真係想食佢地咩其實跳跳最尾都係溝通到

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 01:04 PM   #124
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: mrk 查看文章
想入番今集電影CD OST請問各位知唔知邊到重有現貨買呀!

PS:本人住北角區,之前問過灣仔某間大舖已買晒,所以都唔知點邊好??

至少HMV HK個官網有
OST: MICHAEL GIACCHINO - JURASSIC WORLD (US VER)
$145 HKD

有店舖取貨

你可以網上訂, 分店拎
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 10:49 PM   #125
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
至少HMV HK個官網有
OST: MICHAEL GIACCHINO - JURASSIC WORLD (US VER)
$145 HKD

有店舖取貨

你可以網上訂, 分店拎
灣仔某大舖再番貨$140(之前留左名,琴日打電話問我要唔要)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
May’n 両側声帯ポリープと診断され 今回の残りのツアーを中止する money 日本動漫畫討論版 767 09-19-15 02:08 PM
[多機種] Jurassic Park: The Game IDGAF 電視遊戲討論版 30 11-18-11 09:08 PM
侏羅紀公園4(Jurassic Park IV)? metal snake 電影版 21 03-03-07 12:18 AM
Jurassic Park 3 侏羅紀公園3 S.T.A.R.S. 電影版 5 12-06-04 12:34 AM
jurassic park operation genesis kaworu PC電腦遊戲討論版 0 04-15-03 12:05 AM

現在的時間是 06:54 AM

手機版 | APP版