Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-13, 12:39 AM   #426
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-22-13, 01:48 AM   #427
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
咁就完左
最尾係咪暗示有第2季??

舊 03-22-13, 01:49 AM   #428
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
仲有個system都未打

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 01:50 AM   #429
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
出電影打爆個系統

舊 03-22-13, 10:23 AM   #430
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
改成年番不就好了(?

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 01:44 PM   #431
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
某無能去做執行官掂唔掂架
點睇都唔似好打
會唔會同佐佐山同一下場 ......

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 01:46 PM   #432
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
點珜可以冇人讚某個鏡頭既?
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 01:47 PM   #433
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
點解果2個女人會訓埋一齊GE?
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 01:55 PM   #434
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
一開始打埋身,我仲以為會咬佢個鼻....
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 03:41 PM   #435
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
o下,咁就完啦?以虛淵水準黎講,結局硬係差D咩咁。與其咁平平靜靜地結束,我真係情願見到槙島成功摧毀呢個系統,世界進入混亂而完結個故仔。

如果唔係最尾話to be continued暗示會出續篇,我真係會好失望囉。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 05:20 PM   #436
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
我諗可能係市場反應比預期好,各種劇場版化,真人DRAMA化,小說化漫畫化可能性大增,所以先在此作個小結,要搞第2季慢慢玩
先老套搞個首尾呼應END一END先從長計議

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-13, 07:23 PM   #437
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
個人覺得個結局挺好的
平淡得黎治愈,仲有百合床戲,阿虛暖我心
最後場景仿佛回到第一集,系統依舊運作
第一分隊依猶在,不過角色位置就唔同哂

朱選擇接受不可改變既事,改變不可以接受既事
正如佢所講,個系統管治左國家咁耐,社會根本無可能突然脫離個系統運作
要建立一個新規范唔係一朝一夕可以做到既事
循序漸進去脫離系統既支配感覺都正常
絕望中帶希望,大概阿虛都好喜歡呢一套吧
有續作or劇場版的話我好歡迎

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 12:05 AM   #438
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
個結局咁平淡, 好意外

舊 03-23-13, 03:28 AM   #439
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ayato 查看文章
點解果2個女人會訓埋一齊GE?
佢兩位初登場已經係呢種關係
今次有事後煙
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 05:27 AM   #440
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
就咁睇就完左 但根本就未完啦 之前個地下樂隊單野走左就無左見事.根本仲有好大個組織反抗.

依家又黎多個死靚妹,實有下文,差在全套劇收唔收得
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 08:50 AM   #441
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
睇完, 雖然咁樣完好似平淡同差緊D野
但覺得咁完都好合理同正確
起碼要殺就殺, 唔會拎住支槍果陣講一堆廢話先
槙島搞咁多野, 最後咁都比佢走得到的話就好悶啦
咁死法幾好

睇完結局就更加了解三個主角的想法同分歧
槙島聖護:
因為覺得成個社會太無聊, 汝其就咁乖乖做綿羊過世一D意義都冇,
對佢自己黎講不如去改變社會黎得現實

狡嚙慎也:
由頭到尾都好易理解,
朋友比人做瓜左, 點到唔會就咁算,
犯左罪就一定要受到應有制裁,
寧願自己背負殺人的罪
忠於自己的正義

常守朱:
雖然同狡嚙一樣有朋友比人殺左
而個SYSTEM又咁黑暗
但佢選擇顧存大局 (其他市民生活),
又唔想比狡嚙變殺人犯
好有(大)愛

雖然三個人做D野好似好唔同
但三個人都有自己意志, 唔係聽SYSTEM講GE乖綿羊
作為一個人就應該有自己意志
我諗成出野想講里樣野

不過有D地方交代唔清楚比較不滿
例如朱用咩邏輯覺得槙島唔會黎中央控制室
槙島唔會去中央控制室個理由...
就一支箭衝出去話大叔佢地有危險
里個真係諗極都唔明

最後狡嚙應該係個船艙到(逃亡國外?)
本野係里本:
http://www.amazon.co.jp/%E5%A4%B1%E3...ref=pd_sim_b_2
WIKI 失われた時を求めて(追憶逝水年華)
引用:
這部作品細膩刻畫出19世紀末、20世紀初的法國上流社會和文人雅士,從單純地描寫人類社會轉向對人類心理情緒的分析,完成了在文學作品中對人類情感的第一次成熟地剖析,開「意識流」小說之先河,成為文學史上新的文學形式發軔的標誌。作品的總體構架是敘述者對所經歷的往事的回顧,而這種回顧是與遺忘的一種抗爭。同時這部作品是第一部以記敘一部作品的誕生為題材的著作,普魯斯特認為人的生活只有在回憶中才形成「真實的生活」,「回憶中的生活比當時當地的現實生活更為現實」;安得烈·莫羅亞在序中就提到:「唯一真實的樂園是人們失去的樂園」,而「幸福的歲月是失去的歲月。」
有勁多位可以比佢黎出續篇
要出續篇應該唔難

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 11:21 AM   #442
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
2男格鬥個角度問題
我以為佢地互_緊對方既XX

由頭到尾都係咁廢
佢仲可以點打SYSTEM

最尾係火車上
第二季與否的確留哂條伏線
但我唔認為會出囉

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 03:37 PM   #443
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
實在太神奇,太神奇了
如果常守朱都係敵唔過基情

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 07:47 PM   #444
光頭佬
Junior Member

註冊日期: Dec 2010
伏線的話,除了女歌手外,還有某個出走了的第二課執行官,還有最後那個新來的菜鳥,原來是標本事件中的某女學生...@@
光頭佬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 11:21 PM   #445
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
完得唔錯+1
有狡嚙會變成第二個槙島GE感覺

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 10:38 AM   #446
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
應該要做既野都做左很好
希望有外傳…
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 06:18 PM   #447
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實D腦搬尼搬去做乜?
插好晒線擺o係度可以連晒去所有地方唔得?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 11:21 PM   #448
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實D腦搬尼搬去做乜?
插好晒線擺o係度可以連晒去所有地方唔得?
最簡單既諗法係
個腦都唔可能24小時操作
需要輪流去休息
或者轉換去做其他野
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 11:32 PM   #449
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
最簡單既諗法係
個腦都唔可能24小時操作
需要輪流去休息
或者轉換去做其他野
.......正如一百部電腦
d線都連住晒啦.........
要輪更做changeover行電子就得啦
去到個個年代應該更加先進
狂搬腦真係多餘

舊 03-26-13, 04:33 PM   #450
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
PSYCHO-PASS サイコパス
巻数   初動      累計    発売日
     BD(DVD)   BD(DVD)
01巻 4,476(1,183) 8,320(*,***) 12.12.21 ※合計 9,503枚
02巻 5,197(1,557) 7,226(*,***) 13.01.25 ※合計 8,783枚
03巻 5,790(1,649) 7,660(*,***) 13.02.22 ※合計 9,309枚
04巻 5,514(1,476) *,***(*,***) 13.03.22
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 05:20 PM

手機版 | APP版