Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-25-16, 04:29 AM   #251
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
坐等緊P5U

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 08:57 AM   #252
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
搵緊都搵唔到邊隻會變氷結ハイブースタskill card
船上面隻冰王好似係,可能記錯

不過我唔係捉而係合出嚟,因為唔夠lv捉
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 11:18 AM   #253
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
臨尾都成功max咗皇帝同惡魔個社群

今集所有最強武器都係用p去電刑
登錄率95%,二周目可以儲定錢買p去屈武器

血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 11:49 AM   #254
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
之前魅力同優雅無升到,做唔到杏起地下商場既 corp,e+ 6月18日升返但同一地點見唔到佢,會唔會無左架?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 12:06 PM   #255
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 血之淚 查看文章
臨尾都成功max咗皇帝同惡魔個社群

今集所有最強武器都係用p去電刑
登錄率95%,二周目可以儲定錢買p去屈武器

我昨天才捉到這傢伙,原來這麼有用

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
之前魅力同優雅無升到,做唔到杏起地下商場既 corp,e+ 6月18日升返但同一地點見唔到佢,會唔會無左架?
由手機版發出
放心,杏還會在地下街,不過不是天天也在就是

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 01:20 PM   #256
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
終於完左一周目

個感覺比起3,4更加似メガテン
Last boss有d估唔到

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-16, 03:47 PM   #257
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我昨天才捉到這傢伙,原來這麼有用

放心,杏還會在地下街,不過不是天天也在就是
哦,即係同 wiiu 果隻一樣

所謂 corp 就等於 side story ,用睇劇情黎開角色既技能
由手機版發出
舊 09-25-16, 03:57 PM   #258
血之淚
Crazy Gamer

終於爆機
真正嘅長鼻出返黎用返故人把聲好滾動

此篇文章於 09-25-16 05:12 PM 被 血之淚 編輯。
舊 09-25-16, 04:30 PM   #259
鐵之侍

樓上這樣重要的劇透請反白

當真是很配服製作人會用這點來這一幕

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 09-25-16, 06:57 PM   #260
血之淚
Crazy Gamer

總結一下一周目做過嘅野

5維全滿、全書登錄95%、社群差法王死神刑死命運同星未滿、寶魔差lv40果隻未捉
二周目可以空出咁多時間真係好
舊 09-25-16, 07:03 PM   #261
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

双子

我有期待過佢2個會變做エリザベス...

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 09-25-16, 10:45 PM   #262
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
MAX左川上神之後另一隻GAME黎
咖啡任沖,咖哩任整
主角好鬼畜
仲可以使人唔使本晚晚叫黎按摩tim

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 11:48 AM   #263
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
玩到開頭主角被捉果到,大概都明白,但有d地方想問下:
1. 點解主角被捉果時係怪盜既衫?到底果下係異世界定現實?應該係異世界,因為甘先有賭場?

2. 入異世界唔係要講人名地點要點?主角被捉之後,「果兩個人」係點入?只拎起電話,無啦啦突然暗左下,再者入左異世界之後又點出返黎?

此篇文章於 09-26-16 11:51 AM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 12:17 PM   #264
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
作者: Lamsze 查看文章
玩到開頭主角被捉果到,大概都明白,但有d地方想問下:
1. 點解主角被捉果時係怪盜既衫?到底果下係異世界定現實?應該係異世界,因為甘先有賭場?

2. 入異世界唔係要講人名地點要點?主角被捉之後,「果兩個人」係點入?只拎起電話,無啦啦突然暗左下,再者入左異世界之後又點出返黎?

比人拉果陣係異世界
因為二五仔帶成班警察入異世界捕佢

双葉用遠距離操作開イセカイナビ

舊 09-26-16, 02:10 PM   #265
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:

比人拉果陣係異世界
因為二五仔帶成班警察入異世界捕佢

双葉用遠距離操作開イセカイナビ

成班一齊入!都好大風險、奇怪,警察可能會遇怪,而且應該會覺點怪,有間異常建築物,不過呢d細節位可以算
我覺得佢又叫唔上二五仔,如佢所說,佢都唔係怪盜團既人,只係協力,而為捉賊扮朋友而已,係玩到呢到我唔覺叫二五仔,反而播動畫時,最後龍司奸笑果下令我心寒,以為佢先係,而且有2個奸角

竟然可以遠控!甘離開係咪離一定距離就自己走?照第一次入鴨既應該係
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 11:40 PM   #266
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Request 怪盜團 vs 竊盜團,地下迷宮去到一層有門開唔到話人氣唔夠,要點做?
由手機版發出
舊 09-27-16, 08:14 AM   #267
鐵之侍

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Request 怪盜團 vs 竊盜團,地下迷宮去到一層有門開唔到話人氣唔夠,要點做?
由手機版發出
過了下一個迷宮

舊 09-27-16, 10:49 AM   #268
ccdan
Junior Member
新手

PSN  IDJP-CCDAN
XBox Live GamertagToFu Dan
打雙子有D 難度
DPS CHECK
弱點特效
試佐好多次先贏到(Hard)
打佐成四十幾分鐘

不過自己D裝未去到最勁個D, 仲有進步空間可以
同埋感覺サタナエル無我想像中咁勁
係做TANK 一流
但攻擊技就麻麻地...我唸自己換其他招比佢好D

舊 09-28-16, 02:13 PM   #269
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實集集最後開比你果隻都係神坦但打人唔勁咁
由手機版發出
舊 09-28-16, 03:03 PM   #270
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實用最快時間推完當期迷宮之後
放學同夜晚時間大家點利用多...?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 03:53 PM   #271
ccdan
Junior Member
新手

PSN  IDJP-CCDAN
XBox Live GamertagToFu Dan
引用:
作者: izumo 查看文章
其實用最快時間推完當期迷宮之後
放學同夜晚時間大家點利用多...?
溝女+溝仔
溝女方面先溝佐MISS 先
Miss LV10 可以做按摩, 又可以搵佢沖下茶, 整下野, 慳好多時間
有時解完mission 夜晚番去搵老師做按摩可以賺番半日番黎

之後溝佐個占卜妹
LV5定唔知7 可以幫d人+友好度
$5000一次

參選大叔我個人覺得最好都LV10佐佢先
因為得星期日先見到佢, 時間上配合好麻煩咁個人覺得...

到後期真係溝淨d 人, 而個日又唔見個個人無野做, 可以去神社拜神
又係會加好感度

舊 09-28-16, 05:37 PM   #272
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

大叔去親一定加 而且搶錢係前期好重要
最優先係佢
由手機版發出
舊 09-28-16, 05:51 PM   #273
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
今集係咪一樣魅力高好感度會升多d?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 06:27 PM   #274
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Sito 查看文章
今集係咪一樣魅力高好感度會升多d?
邊個誤導你魅力同好感度升多少有關?

要好感升得快除咗揀最好答案外就係身上有該對屬性嘅P
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 07:45 PM   #275
血之淚
Crazy Gamer

仲有占卜
好多時升完一個rank未必夠好感升下一個rank
搵御船占卜可以幫你快D升

不過大前提係最少要用4日時間開御船個社群
仲要升到rank 7先有呢個功能

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 04:23 PM

手機版 | APP版