Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-10, 11:02 PM   #601
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
麻技的世界觀,死後的世界沒有時間性
Air觀玲的翼人轉生小女孩小男孩已經最佳例子

舊 06-26-10, 11:07 PM   #602
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
音無果然唔要團長
人物太多, 但得13話, 最後大部分都變左路人甲乙丙, 節奏控制不好
攪到感動位因為未有交待清楚, 變得好突然, 感動唔到
完得好吊癮, 還是故意留下補完位來騙錢?
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 12:18 AM   #603
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
我覺得
節奏方面控制得唔錯丫
係主角同天使既愛線線又真係虛左少少既
同埋十二話暴走左少少

歡樂時間同講故事既時間都好控制到
唔一定要下下用幾集去講一條線先至係好既

之前個三寶
女朋友都未睇到戲肉已經悶親投左降

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 01:28 AM   #604
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今集埋尾都幾好....完全收貨

雖然硬係覺得有d瑕疵
不過都由佢了

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 02:23 AM   #605
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
結局還可以
畢業典禮果段有少少感動到..

不過團長果然唔係女主角令我感到納悶
音無打發完其他人上路後然後話想同奏一齊留低過美滿生活,音無你實在..
搞到好真飛鳥fell
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 02:39 AM   #606
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
睇完
都唔知做乜
更加唔明個作者想講乜

垃圾

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 04:48 AM   #607
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我覺得不過不失啦,都算幾好睇。
呢集Ending一個個消失,最後兩人對望唔錯…

舊 06-27-10, 11:01 AM   #608
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
奏同由理性格太大轉變, 太造作,
上本part睇到有D毛管棟

最後講音無同奏反而幾buy

諗深一層,
音無: 留o係度倍我.
奏: 咦~ 唔制!
都幾搞笑

呢套女角最鍾意: 唯>奏>由理

舊 06-27-10, 11:12 AM   #609
sumyuet
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
時間點無視..呢點
我腦內補完話俾自己聽
會唔會係音無成佛o個段時間俾人拎左個心
之後拉番落死後世界

個故事話俾我聽,人總會有種傾向鐘意d同自己有關既人
例如以自己個心生存落黎既奏(踢
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 01:42 PM   #610
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
睇到最後一集反而冇乜feel....奏同音無 感情未出到已經要收工.

人物故事寫得幾好既有 唯,岩澤 同音無.

偽團長變左路人....
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 04:07 PM   #611
月 夜
萌王軍主帥

註冊日期: Jun 2009
遲來的批評
如果這套開首前不是看了麻婆的吹噓宣傳,而是一隻game改的故事
我會原諒佢

因為game,我可以對細節寛鬆處理,宏觀整個故事。一句表達不足就可以過骨。

不過對於這套令人寄望的東西,我吾可以用一句 不過不失啦~ 都ok啦~咁算左佢。

可能麻婆真係掉左個45分鐘 ova劇本出來 因為有人話ok之後要拍一季。

中間那幾個"獨立"故事 當然可以用音無作為旁觀者 在嘻嘻哈哈的時光中點綴出故事

不過講明點 就係表達吾到d乜野,好似睇bbc記錄片咁叫為大家介紹左d野罷了

咁樣沒結局反而係好結束,但可惜根據麻婆宣傳咁應該會是一個感動的好結局。

去到結局篇當然係睇結弦佢點結啦~

i love you and you love me~ 這麼笑話笨的禾艾理

ofcouse 我們可以腦內補完,音無一轉眼就可以get到那股愛的力量

由朋友兄長變成個私慾爆發狂,乜風度呀~~你這狼一直扮來為溝囡嗎?

相比起是因為棒球員已經表現過? 咁吾該兩段重整啦~ 應做吾做...

又係時間吾夠啦~ 十足十考完試時咁

團長如果一早只透露小部份過去等我d估

到今集訓醒時先詳細解釋出來 都可以吾駛咁路人啦~

如果簡單10秒一句cut左個畢業典禮比多d時間天使告白 個結局都吾會咁難睇啦~

感動力 0

Now,I am nt alone

此篇文章於 06-27-10 04:12 PM 被 月 夜 編輯。
月 夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 05:49 PM   #612
funny-funny

註冊日期: May 2009
一次過睇哂最後三集....劇情推進得好快...
而家先知死後戰線原來有咁多人....
最後音無同奏果段感情黎得快,去得快..完全感動唔切orz
funny-funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 05:53 PM   #613
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
為什麼人人不選最後會是直井和日向留低

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 09:24 PM   #614
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: Leaf 查看文章
其實由頭到尾都冇講佢地係唔係真係同一年代出世的人
同埋死左幾耐
還有是不是先死先來
可能性:
1. 音無經過幾個地獄(?)後先黎到angel beats的世界
2.angel beats的世界/陰間的時間不是連續性
3. 本來音無已經係angelbeats的世界
只是當時係npc形態存在/未有自主性未實體化
奏進入angel beats後,音無先慢慢成形
(就好似音無的記憶 都要因為近距離接觸奏的心臟先番番黎-> 100%復活)

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 09:57 PM   #615
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
時間線呢?我諗根本係超時空啦,而且奏應該接受完心藏後無耐就死左?

說回主線,高招,先清場趕走晒其他人,然後追奏,咁全世界得返一男一女好難唔成功啦,果然係無良心既男人

又話說,最後10秒係乜黎?首歌就肯定係死後先有,咁呢個係講第二世既事?
咁即係音無最後都離開到?

實在太多迷了..........

舊 06-27-10, 10:03 PM   #616
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: POISON 查看文章
時間線呢?我諗根本係超時空啦,而且奏應該接受完心藏後無耐就死左?

說回主線,高招,先清場趕走晒其他人,然後追奏,咁全世界得返一男一女好難唔成功啦,果然係無良心既男人

又話說,最後10秒係乜黎?首歌就肯定係死後先有,咁呢個係講第二世既事?

可能岩澤轉生之後作返出黎呢
ED好似暗示左音無都去埋...

舊 06-27-10, 10:06 PM   #617
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: POISON 查看文章

麻煩請睇最後個1分鐘

舊 06-27-10, 10:08 PM   #618
POISON

引用:
作者: chow263 查看文章
可能岩澤轉生之後作返出黎呢
ED好似暗示左音無都去埋...
咁轉生出黎後,唔通轉左去係奏同音無死前?

暗示,可以誤導你架,如果唔係最後10秒乜黎,第二期既伏筆?

舊 06-27-10, 10:09 PM   #619
POISON

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
麻煩請睇最後個1分鐘
有睇,你睇返上面我點解咁講先都未遲

舊 06-27-10, 11:03 PM   #620
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
麻婆約會

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 11:04 PM   #621
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 月 夜 查看文章
遲來的批評
如果這套開首前不是看了麻婆的吹噓宣傳,而是一隻game改的故事
我會原諒佢

因為game,我可以對細節寛鬆處理,宏觀整個故事。一句表達不足就可以過骨。

不過對於這套令人寄望的東西,我吾可以用一句 不過不失啦~ 都ok啦~咁算左佢。

可能麻婆真係掉左個45分鐘 ova劇本出來 因為有人話ok之後要拍一季。

中間那幾個"獨立"故事 當然可以用音無作為旁觀者 在嘻嘻哈哈的時光中點綴出故事

不過講明點 就係表達吾到d乜野,好似睇bbc記錄片咁叫為大家介紹左d野罷了

咁樣沒結局反而係好結束,但可惜根據麻婆宣傳咁應該會是一個感動的好結局。

去到結局篇當然係睇結弦佢點結啦~

i love you and you love me~ 這麼笑話笨的禾艾理

ofcouse 我們可以腦內補完,音無一轉眼就可以get到那股愛的力量

由朋友兄長變成個私慾爆發狂,乜風度呀~~你這狼一直扮來為溝囡嗎?

相比起是因為棒球員已經表現過? 咁吾該兩段重整啦~ 應做吾做...

又係時間吾夠啦~ 十足十考完試時咁

團長如果一早只透露小部份過去等我d估

到今集訓醒時先詳細解釋出來 都可以吾駛咁路人啦~

如果簡單10秒一句cut左個畢業典禮比多d時間天使告白 個結局都吾會咁難睇啦~

感動力 0
其實好簡單
如果呢隻係GAME

一開始又N條線(直井線,日向線.....等等)

玩哂之後彈出一個TRUN END(又叫奏線) 相信咁會好好多

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-27-10 11:08 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 11:09 PM   #622
Alicecon

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDAlicecon
引用:
作者: Hayami 查看文章
可能性:
1. 音無經過幾個地獄(?)後先黎到angel beats的世界
(就好似音無的記憶 都要因為近距離接觸奏的心臟先番番黎-> 100%復活)
我認同第三點
Alicecon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-10, 11:58 PM   #623
ma23868518

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Hayami 查看文章
可能性:
音無應該就係寫angel player既人
答案係晒第12集到
ma23868518 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 12:11 AM   #624
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
樓上認同+1

根本成個世界係音無自己玩晒 \/
奏走左~

又再loop過,整返angel player程式變自己做NPC,

等平行既世界SSS集齊,再啟動

舊 06-28-10, 12:22 AM   #625
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
如果呢套咁既野唔係掛住"麻枝准"呢個名
你地會咁樣討論劇情嗎?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
OVA「ToHeart2」Blu-ray Box 12月3日発売決定 Hayami 日本動漫畫討論版 384 11-20-14 11:16 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM

現在的時間是 12:29 AM

手機版 | APP版