Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-08, 12:52 AM   #76
bwcat
Junior Member
SHOOTING

註冊日期: Aug 2007
XBox Live Gamertagkeilun
有無玩過FC Super Star Force 佢係第一隻Shooting Adventure game.
bwcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 03:19 AM   #77
WAI1982

註冊日期: Sep 2002
估唔到仲有人討論平面射擊遊戲

近年已經少玩了,我都係主打街機射擊遊戲,家用射擊遊戲就較少

1945III,班鳩,虫姬1,虫姬2,ESP GARUDA 1,death smiles
呢幾隻都可以all到,分數不高

希望有同好能一齊玩下,討論下
WAI1982 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 03:54 AM   #78
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: WAI1982 查看文章
估唔到仲有人討論平面射擊遊戲

近年已經少玩了,我都係主打街機射擊遊戲,家用射擊遊戲就較少

1945III,班鳩,虫姬1,虫姬2,ESP GARUDA 1,death smiles
呢幾隻都可以all到,分數不高

希望有同好能一齊玩下,討論下

無啦

而家一唻機鋪勁小入呢類game,全港得荃金入,番工點得閑去
二唻屋企一樣唔多出,ps3就唔使講,一隻都無,360眼見得雷電4係叫新小小,而家仲出埋d大往生,絆地獄噤o既舊野,隻otomedius g又唔係噤正宗反應系stg...

我都all過唔小stg,真係打分叫好小小o既得隻斑鳩,都試過no miss 突破30000000分,當然比起其他高手就.....
由以前鮫鮫鮫,沙蛇,gradius,雷電到cave o既stg or 19?? 等等都會打
不過就超耐無搵過hkstg o既網友玩lu,脫曬節

我連death smiles 都無去玩過.....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 04:03 AM   #79
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: bwcat 查看文章
有無玩過FC Super Star Force 佢係第一隻Shooting Adventure game.

呢隻梗係有玩過
不過搵 o個d 字母 玩到傻,無特登研究

fc 好玩o既stg 都有唔小
兩個人最好就係玩沙蛇,final mission呢類

我第一隻買o既fc stg 係b-wings,舊到嘔
不過到一出左pc-e 之後,stg 就更加hit啦........
舊 10-25-08, 10:32 AM   #80
nitsana
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2008
Thunder Cross 都好好玩, ps2 都出過

http://hk.youtube.com/watch?v=GwCtnCKjIxY

舊 10-25-08, 11:40 AM   #81
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
nds o岩o岩出左隻stg

http://www.arika.co.jp/product/ketsui_hp/index.html

舊 10-25-08, 12:05 PM   #82
bwcat
SHOOTING

引用:
作者: nitsana 查看文章

http://hk.youtube.com/watch?v=GwCtnCKjIxY
無論得買!!唔知點解日本回收這隻game
舊 10-25-08, 12:16 PM   #83
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
想玩thunder force 6, 但又唔想由櫃筒摷番部ps2出黎又攪一大輪D cable點駁
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 12:20 PM   #84
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ELT 查看文章
5,800円.....?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 12:23 PM   #85
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: ahleung 查看文章
5,800円.....?
絆地獄nds版......

呢隻野好似唔係街機移植版,而係專為nds而重新設計o既版本
nds度玩cave o既game,肯定玩到好辛苦

hk未見到有得買
舊 10-25-08, 12:38 PM   #86
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
絆地獄nds版......

呢隻野好似唔係街機移植版,而係專為nds而重新設計o既版本
nds度玩cave o既game,肯定玩到好辛苦

hk未見到有得買

有啦
詳情可去手提版睇下

大家有冇玩過"鐵甲萬能俠Z"
呢隻野真係死多過玩~
全機判定咁濟~

斑鳩2手$9XX
神作兼神級價錢

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 12:42 PM   #87
吉村小音郎
Game Master

引用:

以前街機爆左就算lu,勁多年無玩過
ps2記得都出過,不過無買到

konami 堆stg 不嬲都出得唔錯

引用:
作者: ahleung 查看文章
想玩thunder force 6, 但又唔想由櫃筒摷番部ps2出黎又攪一大輪D cable點駁
呢隻我都有d性趣
始終以前除左一代,集集連街機版都爆過n次
不過而家隔左太耐,好似無以前噤有feel 仲玩呢隻game
唔一出即入又驚難買,而家ps2 新game大多又唔係平
真係煩
舊 10-25-08, 12:52 PM   #88
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
有啦
詳情可去手提版睇下

大家有冇玩過"鐵甲萬能俠Z"
呢隻野真係死多過玩~
全機判定咁濟~

斑鳩2手$9XX
神作兼神級價錢
仲有gradius3 部自機段定位都係超大
game又勁撞牆,子彈又大粒,打到人發癲
出game o既人都唔知諗乜

dc版?無嫁啦
出o個陣無買,就算啦
呢個噤o既炒價太屈,好玩極都唔值噤買
想玩番不如買360版好過
舊 10-25-08, 02:29 PM   #89
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
斑鳩2手$9XX
神作兼神級價錢
如果對2d射擊情有所鍾,xbox360係你o既唯一選擇,獨家2d射擊(xbla/碟)一大堆兼陸續有來。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 05:00 PM   #90
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: ELT 查看文章
試過隻 Demo,
畫面太細,有點搵自己笨的感覺,
而且只是打大佬,
好快悶。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 05:13 PM   #91
Abale~姬絲汀小美
◆Whip Moderator◆
經一事...長一智

註冊日期: Jan 2002
斑鳩dc版只係for收藏....而且買少見少
要開黎玩既買360好d

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件
Abale~姬絲汀小美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 09:22 PM   #92
nitsana

引用:
作者: 八仙果 查看文章
試過隻 Demo,
畫面太細,有點搵自己笨的感覺,
而且只是打大佬,
好快悶。
呢隻玩落ok wor, o個screen 咁細玩彈幕算係咁啦
very hard mode 奮戰中

舊 10-25-08, 09:29 PM   #93
nitsana

引用:
作者: Abale~姬絲汀小美 查看文章
斑鳩dc版只係for收藏....而且買少見少
要開黎玩既買360好d
當年未公佈出 wii, 我買左全新斑鳩gc版盛惠200大元
dc版我一出即買, 當時正常價買入

舊 10-25-08, 10:40 PM   #94
Abale~姬絲汀小美
經一事...長一智

引用:
當年未公佈出 wii, 我買左全新斑鳩gc版盛惠200大元
dc版我一出即買, 當時正常價買入
果陣我見到最平都要$320全新,係先達TT,
但我遲左成個月先買己經要$370,
而家要全新......應該要$700以上(保守估計)

不過斑鳩唔算最貴, border down先係dc stg當中炒得最貴既game

Click---> 大陸創意毒食物------[版主按]:中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。<---
Click--->[電玩產業]全球轟動Capcom 2007年10月10日: << 1010魔物獵人空投支票 >>事件

此篇文章於 10-25-08 10:43 PM 被 Abale~姬絲汀小美 編輯。
舊 10-25-08, 11:18 PM   #95
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:

不過斑鳩唔算最貴, border down先係dc stg當中炒得最貴既game
Border Down 仲要係限定版先最值錢 ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 02:00 AM   #96
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
其實ds隻絆地獄真係整得唔差
日日打一陣真係練到d野架
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 10:25 AM   #97
bwcat
SHOOTING

引用:

The most expensive game is Radiant silvergun, Choutetsu Brikin'ger
舊 10-26-08, 01:54 PM   #98
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: 森羅 查看文章
其實ds隻絆地獄真係整得唔差
日日打一陣真係練到d野架
不過唔會睇唔曬個畫面咩
cave game打大佬o個陣都要好留意佢一放彈o個下o既角度

可惜啦,我又無360....唔係可以等360版

引用:
The most expensive game is Radiant silvergun, Choutetsu Brikin'ger
radiant silvergun 而家千幾蚊都未必買到啦
不過好記得呢隻當年hk機鋪都係勁小人玩,而且又難玩到無朋友
好有幸我o個陣都有玩過下,不過連機都未爆到
舊 10-26-08, 04:49 PM   #99
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
隻boss長d就真係睇唔曬

s2s4就算出左畫面係頂個度放彈都仲ok

s3隻船係右手邊+畫面外放彈先有叫d可惡

同埋光翼既洗衣機同埋高速彈真係可以睇到眼花
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 10:46 PM   #100
Abale~姬絲汀小美
經一事...長一智

引用:
呢隻真係好好玩,當年又係同早幾年dc斑鳩一樣係ss stg中畫面最靚,
但如果想買最好放棄......因為實在貴得太離譜
望下treasure日後會唔會重出係其他主機

此篇文章於 10-26-08 10:51 PM 被 Abale~姬絲汀小美 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:54 AM

手機版 | APP版