Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-18, 12:05 PM   #151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
yes, 應該係啦....ps4最多格鬥game, 搵人一定易好多....
又送sf4...儲齊一套sf嘛...
唔計akira的ex系列, 都仲差黑歷史的真人版. 不過果隻應該冇人會care.

舊 05-08-18, 12:18 PM   #152
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
見到廣告,行版叫SF ALPHA
我都係等日版好了

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 12:26 PM   #153
wing
格鬥低手

引用:
作者: Reishin 查看文章
見到廣告,行版叫SF ALPHA
我都係等日版好了
廣告有冇話行版碟版有冇sf4送?

舊 05-08-18, 12:34 PM   #154
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: wing 查看文章
唔計akira的ex系列, 都仲差黑歷史的真人版. 不過果隻應該冇人會care.
果d不是正傳來喎...
如講正傳真係齊了...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 12:39 PM   #155
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
認真,其實隻真人版我好 buy,根本係 X 嘅真人版,
我當年有睇過電影版,
所以都接受到它的造型,
反而隻 Movie 版遊戲,
我就唔啱玩。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 12:41 PM   #156
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我當年有睇過電影版,
所以都接受到它的造型,
我就唔啱玩。
+1
特別係豪鬼招「阿修羅閃空」飛機式跑步…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 12:44 PM   #157
charcsc2000
J神哥

引用:
巴哈果邊預購都話會送...
應該係首批特典...主題+sf4...
舊 05-08-18, 12:45 PM   #158
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
巴哈果邊預購都話會送...
應該係首批特典...主題+sf4...
希望日版一樣有啦…

舊 05-08-18, 12:57 PM   #159
wing
格鬥低手

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我當年有睇過電影版,
所以都接受到它的造型,
我就唔啱玩。
當年我都有睇電影版, 仲去戲院tim.... 我又唔覺得套戲難睇.
不過隻game真心頂唔順.

卡通Movie版隻game果時曾經諗過買, 不過後尾都冇買. 卡通睇片影相.... 個格鬥mode得2個角色.....算吧啦.

舊 05-08-18, 01:04 PM   #160
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Irwin 查看文章
希望日版一樣有啦…
希望吧...但而加日版發售日都沒喎...
你唔好預佢會跟...
舊 05-08-18, 01:11 PM   #161
wing
格鬥低手

引用:
希望吧...但而加日版發售日都沒喎...
你唔好預佢會跟...
日版應該都唔會改大多野, 玩下手只係將alpha 換番做zero, 如果唔係實俾人插爆.....如果換左rom唔可以同全球其他人online就得不償失了....

舊 05-08-18, 01:17 PM   #162
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
日版應該都唔會改大多野, 玩下手只係將alpha 換番做zero, 如果唔係實俾人插爆.....如果換左rom唔可以同全球其他人online就得不償失了....
唔止,仲有角式名稱 (BARLOG/VEGA/M.BISON)…
日版SF2系列 呢三個名係換晒位…

舊 05-08-18, 01:36 PM   #163
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
yes, 應該係啦....ps4最多格鬥game, 搵人一定易好多....
又送sf4...儲齊一套sf嘛...
考慮到大電視爆哂格 SF4又有 我都係買ns版
手提mode 得閑㩒2局自已過下癮算了
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 02:03 PM   #164
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:

「首批附送」即係碟版都會送掛
但係無寫定價幾多

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 02:16 PM   #165
charcsc2000
J神哥

引用:
所以我不等日版了..講真SF係外國係紅過日本好多....
費時煩ONLINE問題...
舊 05-08-18, 02:20 PM   #166
wing
格鬥低手

引用:
作者: Reishin 查看文章

「首批附送」即係碟版都會送掛
但係無寫定價幾多
正~~ 咁我放心買碟版了~~~ 唔該哂!

psn個DL版預定價係$308.
playasia個碟版定價係 $286, 我估街價到時應該係$250以下.

此篇文章於 05-08-18 02:27 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 02:21 PM   #167
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: JoJo 查看文章
考慮到大電視爆哂格 SF4又有 我都係買ns版
手提mode 得閑㩒2局自已過下癮算了
何謂爆格???
佢應該會跟比例既...當然你要好似NS版個隻應該沒可能...
反正都係玩回憶...
而且呢隻GAME重點應該要玩ONLINE和人對戰...
如果只係過下癮我玩返EMU算啦
加上PS4版配大制係易好多...好多選擇...又可用返舊野PS2, PS3果D...
舊 05-08-18, 02:21 PM   #168
charcsc2000
J神哥

引用:
正~~ 咁我放心買碟版了~~~

psn個DL版預定價係$308.
playasia個碟版定價係 $286, 我估街價到時應該係$250以下.
呢D早D買啦, 可能好快又不返貨...
舊 05-08-18, 02:24 PM   #169
wing
格鬥低手

引用:
作者: Irwin 查看文章
唔止,仲有角式名稱 (BARLOG/VEGA/M.BISON)…
日版SF2系列 呢三個名係換晒位…
其實當年香港的SF2全系列街機版都係亞版, game同角色名稱係同歐美版一樣(有豪鬼果個版本叫super street fighter 2 turbo 而唔係super street fighter X, 司令叫bison而唔係vega)(只有極少數機舖有水貨日版街機), 果時香港的行貨家用版係跟日版.

如果香港人要緬懷當年打街機的感覺, 實際上係應該買美版.

此篇文章於 05-08-18 02:27 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-18, 02:25 PM   #170
wing
格鬥低手

引用:
呢D早D買啦, 可能好快又不返貨...
係呀, 我諗住day 1或者day 2去買了.

playasia一向價錢貴過街舖一截, 如果佢標$286, 細舖應該day 1已經$250.

舊 05-08-18, 02:26 PM   #171
wing
格鬥低手

引用:
而且呢隻GAME重點應該要玩ONLINE和人對戰...
如果只係過下癮我玩返EMU算啦
EXACTLY

舊 05-08-18, 02:34 PM   #172
charcsc2000
J神哥

引用:
其實當年香港的SF2全系列街機版都係亞版, game同角色名稱係同歐美版一樣(有豪鬼果個版本叫super street fighter 2 turbo 而唔係super street fighter X, 司令叫bison而唔係vega)(只有極少數機舖有水貨日版街機), 家用版係跟日版. 如果香港人要緬懷當年打街機的感覺, 實際上係應該買美版.
係囉...我習慣打個司令係M.BISON...
所以我不MIND咩日版...
呢次30周年另一重點係SF3.3...
舊 05-08-18, 02:39 PM   #173
charcsc2000
J神哥

引用:
係呀, 我諗住day 1或者day 2去買了.

playasia一向價錢貴過街舖一截, 如果佢標$286, 細舖應該day 1已經$250.
如果二手平可以入多隻做珍藏...哈...
老實講呢D小品GAME最好一出就買...
之前我搵隻KINGDOM HEART1.5+2.5, 2.8亞英版...搵左好耐先搵到...搵左1年...
記住係亞英版...不是美版歐版...

其實呢...VS對戰GAME習慣買下載版...
一來不想玩幾局又要入碟...呢D GAME沒可能玩幾個小時吧...手都會痛..
人大左玩到1小時已經好極限...

二來可以共享SHARE比朋友對戰...大家都慳左...始終唔係人人會比錢買呢D GAME...
舊 05-08-18, 02:48 PM   #174
wing
格鬥低手

引用:
其實呢...VS對戰GAME習慣買下載版...
一來不想玩幾局又要入碟...呢D GAME沒可能玩幾個小時吧...手都會痛..
人大左玩到1小時已經好極限...
我就冇咩所謂喇, 一晚打機頂多打2粒鐘, 通常打一輪online都已經一至兩粒鐘, 之後可能玩多一陣會免game, 即係一晚頂多打到2隻game, 換碟頂多一次, 又唔係真係咁煩...... old cake玩家始終有隻碟好似會開心d

舊 05-08-18, 03:30 PM   #175
charcsc2000
J神哥

引用:
我就冇咩所謂喇, 一晚打機頂多打2粒鐘, 通常打一輪online都已經一至兩粒鐘, 之後可能玩多一陣會免game, 即係一晚頂多打到2隻game, 換碟頂多一次, 又唔係真係咁煩...... old cake玩家始終有隻碟好似會開心d
而加買碟真係要大作或珍藏先會唸...回憶無價~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 07:21 AM

手機版 | APP版