Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-04-15, 08:24 PM   #126
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
想問下4月頭札幌果頭有乜可以做?
睇個勢果幾日似乎會係溶緊雪....老媽又極怕凍(都唔知點解係都要去北海道...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-15, 11:00 PM   #127
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
河口湖音樂盒之森
留左3個半鐘(連食野)~真是愛死這地方~鐘意影相的會很喜歡

more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-51.html
more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-52.html

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-15, 08:56 PM   #128
xxxxxx
Game Master

沖繩有無溫泉?
度緊下個月去有無行推介下
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-15, 09:33 PM   #129
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
想問可能較冷門的問題,搵唔到答案上黎問
plan緊大阪最後果日去海遊館 又想慳車錢
想買 海遊館+南海版,但係咪一定要南海的站先有賣? 因為住的地方附近冇南海的站。。。
http://www.nankai.co.jp/traffic/otoku/kaiyu.html

如果係既我買地下鐵果隻算了

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 01:48 AM   #130
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
沖繩有無溫泉?
度緊下個月去有無行推介下
近美國村有一間,不過應該唔係天然溫泉。
http://www.hotespa.net/spa/chula-u/

舊 03-10-15, 01:52 PM   #131
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: KARAS 查看文章
想問可能較冷門的問題,搵唔到答案上黎問
plan緊大阪最後果日去海遊館 又想慳車錢
想買 海遊館+南海版,但係咪一定要南海的站先有賣? 因為住的地方附近冇南海的站。。。
http://www.nankai.co.jp/traffic/otoku/kaiyu.html

如果係既我買地下鐵果隻算了
你俾果個網就寫住剩係南海電鉄車站先有得買
住邊頭?
如果唔近車站
你自己來回都仲要搭多程車
交通費都唔少

舊 03-10-15, 07:58 PM   #132
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

河口湖-八木崎公園<薰衣草祭>
初夏比較有睇頭的節目~睇薰衣草海~都算開得唔錯~

MORE: http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-53.html

繡花球都OK

舊 03-11-15, 08:15 PM   #133
hello hello
Junior Member

註冊日期: Mar 2015
日本的確係好正的地方,而且現在日元咁平,好吸引人去

但是我怕幅射、水食物全部受污染,都唔敢去了
hello hello 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 09:46 PM   #134
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
單人自駕六日五夜回來,新千歲⇒稚內⇒層雲峽⇒旭川⇒阿寒湖⇒札幌⇒新千歲
雪路飛車正

我登黑岳的前一天也有香港人上去www

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 09:15 PM   #135
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
河口湖-八木崎公園<薰衣草祭>
初夏比較有睇頭的節目~睇薰衣草海~都算開得唔錯~

MORE: http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-53.html

我返到黎LU
果然唔夠時間玩
我第一日仲走去踩單車 結果連音樂盒之森都去唔到

[大圖小心]富士山+湖景

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 03-12-15 09:23 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-15, 10:13 PM   #136
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Jonney 查看文章
單人自駕六日五夜回來,新千歲⇒稚內⇒層雲峽⇒旭川⇒阿寒湖⇒札幌⇒新千歲
雪路飛車正

我登黑岳的前一天也有香港人上去www

http://photo.gaforum.org/files/3/3/1/9/_dsc5428.jpg[
單人雪地自駕都幾勇...我覺得...

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
我返到黎LU
果然唔夠時間玩
我第一日仲走去踩單車 結果連音樂盒之森都去唔到

[大圖小心]富士山+湖景
mud你地個個d富士山都咁清架

舊 03-12-15, 11:26 PM   #137
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:

mud你地個個d富士山都咁清架
都係頭1日清
之後就開始落雨同有雲
夜晚仲落雪第一次體驗落雪

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-15, 07:24 PM   #138
PTX-003C
天下第一盲鬼

PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
佢一向玩命...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 12:41 AM   #139
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
計畫梗六月東京入福岡出, 打算趁東海道・山陽新幹線 pass 仲有時用下.
中途會停下掛川, 名古屋, 廣島咁. 唔會返轉頭.

請問呢度有冇人試過類似咁樣嘅行程, 想請教個喼係會點處置?
換酒店時寄去, 定係拖去下個地點放酒店或 locker呢?

舊 03-14-15, 04:46 AM   #140
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: carychow 查看文章
計畫梗六月東京入福岡出, 打算趁東海道・山陽新幹線 pass 仲有時用下.

我大距離移動都係自己拖行李坐JR
去到目的地就直接放酒店

舊 03-14-15, 10:56 AM   #141
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: carychow 查看文章

因為我一定是兩人行~所以大件行李同唔係當晚即用的東西會寄走
我同老公旅行會帶2個大喼+一個細喼(轉酒店/去溫泉區用)

舊 03-14-15, 11:54 PM   #142
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
カシオペア
這是經香港JAL select package book , 所以冇價錢係票上.

另外那架唔知發生乜事...

很多人, 最後發覺好多人專特入來影相.

訂package時, 第一次時車票full左. 訂第二日就OK. 俾錢更改機票都值.

舊 03-15-15, 12:33 AM   #143
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
-del-

此篇文章於 03-15-15 12:35 AM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-15, 05:06 PM   #144
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

河口湖溫泉酒店

房 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-54.html

北岸黎講呢間應該係最好~
如果運氣好~可以一次過望湖+富士山~結果到最後一日朝早富士山先肯露一陣面

足湯付和洋室

夕食部分
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/03/day-55.html

舊 03-15-15, 05:46 PM   #145
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
カシオペア
這是經香港JAL select package book , 所以冇價錢係票上.

另外那架唔知發生乜事...

很多人, 最後發覺好多人專特入來影相.

訂package時, 第一次時車票full左. 訂第二日就OK. 俾錢更改機票都值.
求詳細
值唔值呢個價?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 12:53 AM   #146
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
5月5號 想去大阪環球影城,想問下用一日夠未?

另,有冇行程推介?

食拉麵、壽司有冇好介紹?

Thanks!!!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 10:51 PM   #147
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
很奇怪...上年9月過日本走時都有收我免稅紙
今次過關竟然冇收 我驚驚地再問問離境counter既海關
佢都係同我講大丈夫 @_@
定係我過境前已做漏野呢?真係有d驚驚地

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 11:55 AM   #148
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
5月5號 想去大阪環球影城,想問下用一日夠未?

另,有冇行程推介?

食拉麵、壽司有冇好介紹?

Thanks!!!!
你預 full day 啦

舊 03-17-15, 12:38 PM   #149
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
引用:
作者: ShinShiden 查看文章
很奇怪...上年9月過日本走時都有收我免稅紙
今次過關竟然冇收 我驚驚地再問問離境counter既海關
佢都係同我講大丈夫 @_@
定係我過境前已做漏野呢?真係有d驚驚地
我試過一次冇收,我返香港之後就自己掉左佢,之後我又去左2次日本都冇野,但之後次次都有收走到

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 04:54 PM   #150
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
小弟打算4月尾去大阪自由行,見到東瀛遊有套票,坐捷星航空
想問係咪同香港快運差唔多?
同埋有冇板友試過去買東瀛遊買呢類自由行套票,有冇要注意的地方?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 03:01 AM

手機版 | APP版