Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-19, 01:04 PM   #876
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Penny仔 查看文章
又係Luka carry
呢個靚仔實在太痴線,身體條件唔強但照玩殘你
由手機版發出
Luka:NBA太易玩了~!!!!

舊 02-11-19, 01:38 PM   #877
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Lakers 最痴線係trade走zubac
難得有個後生中鋒唔要

Mcgee封到波,唔等於護到框
由手機版發出
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 06:30 AM   #878
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
https://twitter.com/wojespn/status/1095028881273380864

豪神去暴龍

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 02-12-19, 10:10 AM   #879
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 搖搖 查看文章
https://twitter.com/wojespn/status/1095028881273380864

豪神去暴龍

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
終於有得離開隻鷹

龍鋒線球員多但唔係太夠後場球員, 希望豪哥有得上陣打下
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 11:48 AM   #880
搖搖
永遠的毛毛王子↓

WB & PG同場大三元...

舊 02-12-19, 02:10 PM   #881
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
東岸嚟講而家Raptors睇落人腳最齊,
會唔會爆大冷打動到Kawhi來季留隊?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 02:53 PM   #882
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
WB & PG同場大三元...

PG上晒電咁
雷既進攻其實都冇得搞,係睇佢同WB 2個舞
防守其實人腳都夠
舊 02-12-19, 04:48 PM   #883
搖搖
永遠的毛毛王子↓

PG keep到個態的話真係MVP黑馬

舊 02-13-19, 06:24 PM   #884
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
想問香港有無邊度有 Lin hawks 的 swingman 賣??
之前去 shooting five 問話未有,點知依家 trade 走埋 ...

nba store 只有 replica, hawksshop 又唔 ship hk ........

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 02:15 PM   #885
Penny仔

今季(其實都唔係今季)球證水準真係垃圾到.....
之前kd成隻腳出界又睇唔到,beal上場收波甩手再行多2步又話合法
今日到green普通hard foul變f1
由手機版發出
舊 02-14-19, 02:24 PM   #886
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
之前kd成隻腳出界又睇唔到,beal上場收波甩手再行多2步又話合法
由手機版發出
岩岩呢場真係 .... 本身 55 波都吹到變 91 波 ...
Beal 個球本身吹錯都算,夠膽死賽後講都話無吹錯,同大陸有乜分別

不過 green 完全無左 3 pt 威脅去到 playoff 唔知會唔會成為 gsw 的問題 ...

另一邊 lin 第一場打 raptors 就有唔錯表現!!

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 02-14-19, 03:08 PM   #887
6eo
美波様!

引用:
由手機版發出
球證水準真係越黎越差... 最慘係你投訴佢郁d就比個T你, 再唔係就搵阿銀罰你錢

Green一向都比Ref針對
雖然咀綠反應係大但我覺得唔使下下少少事都吹T

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
岩岩呢場真係 .... 本身 55 波都吹到變 91 波 ...
Beal 個球本身吹錯都算,夠膽死賽後講都話無吹錯,同大陸有乜分別

不過 green 完全無左 3 pt 威脅去到 playoff 唔知會唔會成為 gsw 的問題 ...

另一邊 lin 第一場打 raptors 就有唔錯表現!!
依家有Cousin應該好D, 佢都射得3分, 同埋green打法都改左d黎減低呢個問題

豪哥
舊 02-14-19, 03:53 PM   #888
Penny仔

豪哥打法去邊隊都可以Plug and Play
但佢要接受自己係第6人呢個定位

今日Okogie正面block 走左Harden球step back 3分..
btw 今日Harden 射左22球3分......
舊 02-14-19, 11:04 PM   #889
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
由手機版發出
green球foul唔多唔少係佢有報仇成份先變f1
起因當然係kt被吹off foul後既事

舊 02-15-19, 09:59 AM   #890
6eo
美波様!

引用:
豪哥打法去邊隊都可以Plug and Play
但佢要接受自己係第6人呢個定位

今日Okogie正面block 走左Harden球step back 3分..
btw 今日Harden 射左22球3分......
豪哥自上年大傷完之後無得唔接受啦, 年紀又開始大...

個新仔成場都守得幾好, 但JH都拎到42分

引用:
作者: POISON 查看文章
green球foul唔多唔少係佢有報仇成份先變f1
起因當然係kt被吹off foul後既事
但無理由咁計嘛... 理論上一個PLAY還一個PLAY, 同埋邊有得估個球員個intention, 除非真係好明顯專登衝過去撞人之類
個下睇落都係正當防守, 完全係對住波去又唔係咩超大動作, 唔應該構成F1
平心而論如果個下唔係green係咖哩或者其他人咁打落去我唔覺得會吹F1

BTW Klay個球睇落都唔應該係Offensive foul...
只能夠講係呢D close game入面Ref既影響真係可以好大...

此篇文章於 02-15-19 10:07 AM 被 6eo 編輯。
舊 02-15-19, 10:48 AM   #891
搖搖
永遠的毛毛王子↓

豪神最慘都係籃網果兩年
本來過去擔大旗,帶班雜魚一齊刷數據
個教練有料得黎又好睇佢
點知兩年都大傷,而家做到強隊第六人都好好了

舊 02-15-19, 12:24 PM   #892
6eo
美波様!

https://www.youtube.com/watch?v=6Sv1PnIbOhc
慢鏡睇其實有少少Clean block味道添...

諗起之前 Nurkic block 字母哥個球又係...
舊 02-15-19, 03:11 PM   #893
Penny仔

求仁得仁,AD傷了
All star 未知補選邊個
可能luka, rose, gobert 3揀1

Luka 橫掂去開,叫佢順便打埋囉,反正都係打幾分鐘
由手機版發出
舊 02-15-19, 04:55 PM   #894
Sar8
The One

AD自己拿來(或者佢背後)
好心你話要交易就唔好搞個唔出場要罰燒鵝錢啦,又唔係唔知自己玻璃,養下傷咪算
一場賓主你要trade咪trade你,trade唔成又要懶係盡責咁要出場打
仲要上場輸左話自己隊人打得太差,你唔覺得係因為你既關系咩?

舊 02-15-19, 05:19 PM   #895
6eo
美波様!

引用:
求仁得仁,AD傷了
All star 未知補選邊個
可能luka, rose, gobert 3揀1

Luka 橫掂去開,叫佢順便打埋囉,反正都係打幾分鐘
由手機版發出
引用:
作者: Sar8 查看文章
AD自己拿來(或者佢背後)
好心你話要交易就唔好搞個唔出場要罰燒鵝錢啦,又唔係唔知自己玻璃,養下傷咪算
一場賓主你要trade咪trade你,trade唔成又要懶係盡責咁要出場打
仲要上場輸左話自己隊人打得太差,你唔覺得係因為你既關系咩?
https://www.dongtw.com/nba/20190215/912444.html
難分真與假

不過如果LUKA有得打就好
舊 02-15-19, 06:00 PM   #896
Sar8
The One

ESPN show照左MRI

舊 02-15-19, 07:41 PM   #897
Penny仔

老實唔打就快D出聲呀, 補另一個入仲趕得切啊
舊 02-16-19, 07:02 AM   #898
搖搖
永遠的毛毛王子↓

水鳥炒左GM

https://news.zhibo8.cc/nba/2019-02-16/5c6704063630c.htm
https://voice.hupu.com/nba/2395042.html

之前傳GM想同湖人交易但比老細BAN左
AD單野應該只係提早炒佢既原因
水鳥d管理好似一直都差, 所以最初AD話走d fans都係祝福
而家搞到咁真係唔知點捱埋果半季

此篇文章於 02-16-19 08:47 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-19, 02:51 PM   #899
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
豪哥自上年大傷完之後無得唔接受啦, 年紀又開始大...

個新仔成場都守得幾好, 但JH都拎到42分

但無理由咁計嘛... 理論上一個PLAY還一個PLAY, 同埋邊有得估個球員個intention, 除非真係好明顯專登衝過去撞人之類
個下睇落都係正當防守, 完全係對住波去又唔係咩超大動作, 唔應該構成F1
平心而論如果個下唔係green係咖哩或者其他人咁打落去我唔覺得會吹F1

BTW Klay個球睇落都唔應該係Offensive foul...
只能夠講係呢D close game入面Ref既影響真係可以好大...
話就話應該一個PLAY還一個PLAY
但火藥味開始重個時收緊隻雞好合理
當下球證角度你地講左咁多野仲撞埋去foul好難唔當你順便抽水報仇
當然唔多唔少都同green成日抽水有關

舊 02-16-19, 08:42 PM   #900
Shadow 神
混沌與光明的創造者

絶對認同 green 個下係報復,球證收緊係合理
但呢下真係無可能吹 flagrant .... 平時吹鬆 d 呢球分分鐘變 clean block ..
不過依家都對 NBA ref 0 期望架啦

後日 all-star 唔知係咪又全場 0 防守,3 分怒射至 200 vs 201 完場??

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 12:14 PM

手機版 | APP版