Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-11-17, 04:15 PM   #76
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Rance 查看文章
我知啦,死左個犯係D 警察Palace入面認知上嘅犯,個犯真人一早已經走甩左,
過幾日就會有怪盜團宣言
宣言要姦劫晒香港所有人?

舊 05-11-17, 04:17 PM   #77
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
由第一日睇新聞已經覺得單案好神奇
結果⋯呢個結局原全喺出乎意料

唔理佢用乜嘢線自殺
唔理佢條線點黎
上吊要幾耐先可以吊死一個人?
疑犯識greass~?識暫停呢個世界嘅時間
但喺會去有閉路電視嘅提款機拎錢
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 04:31 PM   #78
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
所以而家個疑犯好値得同情?
個女事主都好値得同情
而家一切都係黒警做既!!!!
呢個劇本皆大歓喜

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 04:41 PM   #79
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Eclair 查看文章
所以而家個疑犯好値得同情?
個女事主都好値得同情
而家一切都係黒警做既!!!!
呢個劇本皆大歓喜

大大果然係寫/睇開小說既
由手機版發出

此篇文章於 05-11-17 05:06 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 04:51 PM   #80
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
死亡筆記劇情咁...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 05:27 PM   #81
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
相同依家女事主最懼怕的事係 疑犯患AIDS厭世自殺?

驗AIDS要幾耐才知結果?
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 06:59 PM   #82
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: freemanl 查看文章
相同依家女事主最懼怕的事係 疑犯患AIDS厭世自殺?

驗AIDS要幾耐才知結果?
先當佢係真犯先

我覺得最乞人憎嘅係佢自殺會俾咗受害者或者將來受害嘅人錯嘅信息
以為佢自殺係因為自己報警,忘記自己先係真正受害者

我唔討論真假犯問題,只要佢真係該死,我高興

舊 05-11-17, 07:07 PM   #83
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁佛心?唔可以覺得佢死左抵佢死死得好即刻釋懷

舊 05-11-17, 07:09 PM   #84
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
先當佢係真犯先

我覺得最乞人憎嘅係佢自殺會俾咗受害者或者將來受害嘅人錯嘅信息
以為佢自殺係因為自己報警,忘記自己先係真正受害者

我唔討論真假犯問題,只要佢真係該死,我高興
死得咁便宜唔高興
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 08:44 PM   #85
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
【姦劫犯吊頸亡】消息指疑犯落口供時偷Lan線 覊留室鐵欄懸吊亡

九龍灣港鐵站橋底姦劫案,涉案被捕的48歲林姓男子,被扣押在秀茂坪警署22小時後,今早在羈留室內,疑用電腦線吊頸自殺,送院搶救不治。

在事件中最令人疑惑是被指用作死者上吊的電腦線從何而來?消息指,死者是在羈留問話室接受探員問話期間,趁探員不察覺下,「扯斷」問話室內連接電腦的上網線,並收藏身上。當疑犯被送返羈留室後,用該條電腦線掛著羈留室的鐵閘上吊自殺。消息承認,事件中確有人為疏忽。

提及網上流傳肇事羈留室的天花灑水系統被人「掹過」,警報系統曾響過,但最終未能成功自殺,顯示死者已非首次企圖自殺,但警方未有為意,阻止死者再次自殺。

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 08:47 PM   #86
Rance
The One
ガハハ

越描越黑,咁易扯得斷一條8芯cable?

舊 05-11-17, 08:50 PM   #87
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實呢啲電影橋段都有啦-y( ̄Д ̄)。oO○ ,因為係慣犯,所以同啲幫派有聯繫,9成同警方講數減刑會供出秘密,跟住比大佬知道咪派餓底用繩對冧佢囉,繩呢種兵器又易收藏殺傷力又大

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 09:08 PM   #88
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
睇黎要重排兵器譜啦
一條USB線可以同女學生玩緊縛PLAY, 不斷
一條LAN線又可以自殺, 不斷.

睇黎跨海大橋啲安全索係咪要唸唸換左佢?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 09:35 PM   #89
Rv250

引用:
越描越黑,咁易扯得斷一條8芯cable?
可能唔係扯斷線,或者係本身個頭爛
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 09:40 PM   #90
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: D.K. 查看文章
睇黎要重排兵器譜啦
一條USB線可以同女學生玩緊縛PLAY, 不斷
一條LAN線又可以自殺, 不斷.

睇黎跨海大橋啲安全索係咪要唸唸換左佢?
LAN線自殺我覺得可行既,
不過最大問題係用黎自殺既話點睇都有咁上下長度
點解會咁易拎到

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 09:58 PM   #91
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
再爆D, 聽日會唔會話驗完DNA後,精液不屬於疑犯
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 10:03 PM   #92
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: Rv250 查看文章
可能唔係扯斷線,或者係本身個頭爛
咁佢扯完電腦個頭重要行去個SWITCH個頭扯喎,佢係閃電俠定QUICK SILVER先可以行兩個地方扯都無人見到?

舊 05-11-17, 10:06 PM   #93
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
咁佢扯完電腦個頭重要行去個SWITCH個頭扯喎,佢係閃電俠定QUICK SILVER先可以行兩個地方扯都無人見到?
仲要有個探員係面前問緊佢話,簡直神偷
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 10:20 PM   #94
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
http://news.rthk.hk/rthk/ch/componen...abChangeable=0
涉嫌與九龍灣姦劫案有關的48歲男子,今早9時被發現在秀茂坪警署羈留室,懷疑吊頸自殺身亡。疑犯被發現自殺前約6小時,秀茂坪警署羈留室曾發生誤鳴。

消防處晚上回覆查詢時表示,凌晨約3時接報,指秀茂坪警署有火警鐘響,派出4輛消防車前赴現場,消防人員於接報後約5分鐘抵達現場,發現羈留室有一個消防花灑損壞,並沒有火警跡象。消防處事後將事件列為警鐘誤鳴
作為工程友
睇見呢單野各方面都好奇怪
iPhone線綁手 a
徒手扯斷lan線 a
消防花灑損壞響消防鐘 a
花灑頭吊頸 a

舊 05-11-17, 10:27 PM   #95
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: mario0606 查看文章
LAN線自殺我覺得可行既,
不過最大問題係用黎自殺既話點睇都有咁上下長度
點解會咁易拎到
都冇質疑佢唔斷正唔正常
明顯我係讚譽緊咁方便咁多用途,質量咁高嘅應該有資格改寫兵器譜排行啫

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:41 PM   #96
Rv250

引用:
辦工室一般都係電腦去牆上或者地下啲面板 條線1-2m左右, 唔使一去就switch嘛
度度唔同我都係靠估

反而好奇點解會含糊其詞用電腦線, usb就usb, 網絡線就網絡線, 呢個年代多數都識嘛
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:00 AM   #97
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
辦工室一般都係電腦去牆上或者地下啲面板 條線1-2m左右, 唔使一去就switch嘛
度度唔同我都係靠估

反而好奇點解會含糊其詞用電腦線, usb就usb, 網絡線就網絡線, 呢個年代多數都識嘛
可能,人地知識有限...咪大包圍講話電腦線,咪一定唔會柒。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:21 AM   #98
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
度度唔同我都係靠估

對班差佬黎講,電腦後面就叫電腦線
usb,網絡線都有好多款
micro-usb /type-c/mini-usb
lan 線又cat5e/6/7
你估真係咁多人會識分?

基本上報紙佬連lightning線都唔寫就咁寫iPhone線都好似無乜人覺得有問題

舊 05-12-17, 12:55 AM   #99
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
消息指,疑犯在秀茂坪警署羈留期間,羈留室曾經響起警鐘,消防喉出現漏水,因此安排疑犯轉倉。

無端端壞鐘咁可疑,差佬竟然冇任何發現同跟緊啲。 真係搞唔清到底差佬背後有野隱瞞,定還是堅係咁低智無能。

舊 05-12-17, 01:21 AM   #100
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
有關lan線,我覺得嬌生慣養既慈母
根本唔願意搜疑有愛滋既道友「疑犯」全身

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 求幫忙 部PS3話要更新4.31資料可以邊度拎更新 遊戲怪 電視遊戲討論版 8 12-17-13 05:42 PM
自創同人漫畫!!HYALINE OF WORLD!!更新第1名女主角日向未來!!小白龍登場!!!更新4 蚊蚊 Cosplay同人MIX討論區 10 12-24-07 01:47 AM
[漫畫] [分享]Death Note 死亡筆記 001-020 話 (自己個blog到不日更新)(最後更新:26/04 020話) lotaro 日本動漫畫討論版 0 04-26-07 01:46 PM
上映電影資料區- (新片上映本週三重新更新)(post #1)[逢星期三更新] JACKY 電影版 5 01-28-05 01:07 AM
我的少少收蔵品Ver2.15(22-06-2004P.07更新 不定期更新中) ★星人44★ 收藏品討論版 182 07-04-04 01:37 PM

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版