Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-12, 09:09 AM   #1351
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: shodanng2 查看文章
之前歐洲同日本Club Nintendo
你買指定2隻3DS game有得送3D化既FC隻光神話

美國Club Nintendo冇以上優惠
但有得用Coin黎換指定game dl版
https://club.nintendo.com/rewards.do...99BECF88C65D68
我用100 Coin換左GB隻Kirby's Dream Land(要1月31日前)
之後會有其他game可以用coin黎換(但未知有咩game)
D coin係入主機/game個d code紙或填game問卷有得賺
唔該呀!!!
依家開左美國Club Nintendo啦!!!
首先填左問卷(+30coins)
跟住又入埋左美版3DS Serial no. +3DS PIN no(+160coins)
最後見到入埋部美版Wii都可以+160coins,
但當我入埋部美版Wii Serial no.之後,佢要我入埋Wii嘅PIN no.,
死啦!!!我部舊Wii買個時,都重未有「美國Club Nintendo」,
咁當然唔會係個盒到搵Wii嘅PIN no.紙,
咁請問各位我嘅情況重可唔可以用部舊美版Wii黎攞到個160coins呢???(依家總共攞左190coins)

p.s.:今日終於覺得留住o的遊戲機盒+內容物,除左放時/收藏時用得著,重有其他用途啦!!!
等我聽日開埋日本Club Nintendo先!!!

此篇文章於 02-01-12 09:12 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 09:56 AM   #1352
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: mrk 查看文章
唔該呀!!!
跟住又入埋左美版3DS Serial no. +3DS PIN no(+160coins)
但當我入埋部美版Wii Serial no.之後,佢要我入埋Wii嘅PIN no.,
死啦!!!我部舊Wii買個時,都重未有「美國Club Nintendo」,
咁請問各位我嘅情況重可唔可以用部舊美版Wii黎攞到個160coins呢???(依家總共攞左190coins)

p.s.:今日終於覺得留住o的遊戲機盒+內容物,除左放時/收藏時用得著,重有其他用途啦!!!
你部wii都無PIN no.紙.....即系無用..
P.S 你部美版3ds 有無down咗pokedex等免費野?如果無,先綁定Nintendo club 再下載可以做問卷攞分

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 01:26 PM   #1353
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
今日有3隻demo

極限脱出ADV 善人シボウデス
シアトリズムファイナルファンタジー 体験版 第2弾
電波人間のRPG
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 04:30 PM   #1354
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
話時話....早排歐版除左有光神話送
都同日版一樣....2隻games可以應募一次特別版3ds抽獎
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 06:05 PM   #1355
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
你部wii都無PIN no.紙.....即系無用..
P.S 你部美版3ds 有無down咗pokedex等免費野?如果無,先綁定Nintendo club 再下載可以做問卷攞分
原來大家都係同病相連,(我部美版Wii就係07年嘅10月左右入手)
很可惜,隻pokedex一上架已DL左啦!!!(我部美版機係香港有貨嘅第2日就買左啦!!!)
舊 02-01-12, 10:31 PM   #1356
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
唔該呀!!!

PIN No.?
機底咪有囉...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 10:44 PM   #1357
MO

註冊日期: Aug 2005
http://www.nintendo.com/3ds

美版出粉紅色了
白色仲未有...
10 Feb 2012
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 01:53 AM   #1358
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
好x商場見到1399同1450兩個價
只是顏色上的分別?
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 02:04 AM   #1359
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
亦可能係美版同日版分別,佢應該有寫,不過隻字可能細d,再唔係問下佢law

而家美版同日版差一百或更少

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 09:36 AM   #1360
mrk

引用:
作者: MO 查看文章
PIN No.?
機底咪有囉...
錯啦!!!個個係主機Serial No.,PIN No.紙係放係跟機盒到o架!!!
其實我諗係咪有方法可以後補番o的PIN No.比早期o的Wii機機主呢???

P.S.:因為當我係美國Club Nintendo入左主機Serial No.之後,
佢要我再入埋個PIN No.先有160coins送,
而唔係話我係早期o的Wii機機主,所以你係冇份攞個160coins。
舊 02-02-12, 10:12 AM   #1361
ゆり

借問聲有冇人仲見到有愛花卡面1000點買?

舊 02-02-12, 10:47 AM   #1362
mrk

引用:
作者: minekaoru 查看文章
好x商場見到1399同1450兩個價
只是顏色上的分別?
$1399係美版機掟日版機呀!!!(同埋有o的咩色)
真係低處未算低呀!!!

p.s.:上個月係好x先入左紅色日版機的人兄上(當時出機價係$1430)
舊 02-02-12, 11:24 AM   #1363
mrk

引用:
錯啦!!!個個係主機Serial No.,PIN No.紙係放係跟機盒到o架!!!
其實我諗係咪有方法可以後補番o的PIN No.比早期o的Wii機機主呢???

P.S.:因為當我係美國Club Nintendo入左主機Serial No.之後,
佢要我再入埋個PIN No.先有160coins送,
而唔係話我係早期o的Wii機機主,所以你係冇份攞個160coins。
原來係2010年5月前買嘅Wii係冇份攞個160coins
終於比我攞到條line有寫啦!!! https://club.nintendo.com/todo-produ...tCode=RVKPSMN3
舊 02-02-12, 03:36 PM   #1364
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
$1399係美版機掟日版機呀!!!(同埋有o的咩色)
真係低處未算低呀!!!

p.s.:上個月係好x先入左紅色日版機的人兄上(當時出機價係$1430)
我見到美版仲低, 1299
舊 02-02-12, 03:45 PM   #1365
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
之前冇乜留意美版 GAME, 請問香港賣 3DS 美版 GAME 通常會唔會早出架 ?
Thanks.
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-12, 05:18 PM   #1366
mrk

引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
之前冇乜留意美版 GAME, 請問香港賣 3DS 美版 GAME 通常會唔會早出架 ?
Thanks.
係香港o的美版game通常正日出,(好少偷跑,聽話好似係因為代理星期二先派貨)
不過o的美版game通常定係星期二出,
而日版game就通常定係星期四出,就算偷跑都係早1、2日,
咁你覺得算唔算早出呢???

此篇文章於 02-02-12 10:18 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-02-12, 06:20 PM   #1367
mrk

引用:
唔該呀!!!

今日搵曬屋企以前買嘅Wii、3DS GAME入曬o的美版分紙,
依家總數有成710coins,

其中發現o的左有趣嘢,
1.原來美版分紙係冇有限日期,而日版分紙就有有限日期,
即係話幾舊嘅game(包括o的美版NDS GAME),
有分紙就可以入到coins。

2.搵到o的早期嘅美版Wii game有分紙,內容寫就寫比「MY NINTENDO」用,
但其實入落Club nintendo都會o的有coins送,有o的就冇coins送。
(例如:有隻放左隻$120中古套裝版淨game嘅美版Wii Fit就有成80coins,
不過亦都試到隻一手美版Battalion Wars2係話到明冇coins送)

p.s.:講到呢到先,其實我重有好多舊美版game都未搵曬。

此篇文章於 02-03-12 02:57 AM 被 mrk 編輯。
舊 02-02-12, 10:23 PM   #1368
mrk

引用:
1.原來美版分紙係冇有限日期,而日版分紙就有有限日期,
即係話幾舊嘅game(包括o的美版NDS GAME),
有分紙就可以入到coins。
冇意思各位,原來睇清楚依家o的日版分紙都轉左做「無限期」啦!!!

p.s.:只有早期o的日版分紙先有「有效期限」
舊 02-02-12, 10:25 PM   #1369
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
冇意思各位,原來睇清楚依家o的日版分紙都轉左做「無限期」啦!!!

p.s.:只有早期o的日版分紙先有「有效期限」
唔係丫,我3ds隻日版包乞食,張分紙仍有登錄期限

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-12, 02:49 AM   #1370
mrk

引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
唔係丫,我3ds隻日版包乞食,張分紙仍有登錄期限
咁得意,原來日版分紙有o的有登錄期限,有o的冇登錄期限,
等我諗諗先...冇登錄期限我有2張,
而個2張好似係買「3ds主機」同埋「外置擴充周邊」跟嘅,
即係話買任記o的硬件嘢跟個張日版分紙就冇登錄期限,game就照舊有登錄期限
任記我服左你啦!!!

p.s.: DQ兄我7號都會入隻美版BIO,到時搵你CO-OP呀!!!(話說呢隻GAME Online時有冇得語音交談呢???)

此篇文章於 02-03-12 12:04 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-03-12, 08:14 AM   #1371
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

無聊上去club個page睇下 原來mario kart wii 既分紙有延期
拿拿林搵番出黎入
舊 02-03-12, 04:46 PM   #1372
cknjoshua
Crazy Gamer

以前冇上forum/官網睇唔知d分錢有乜用...
係上年買左3ds開始先入...

d nds game all過哂期=.=
舊 02-03-12, 05:22 PM   #1373
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
之前我有入開分, 但係無野想換
一樣有二百幾分過左期

黎緊又有分到期= =
2012/9/30まで有効 235 ポイント

都唔知換乜好 已經換左個卡case

係呢, 幾時知抽唔抽到部機?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 02-03-12 05:24 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-12, 05:56 PM   #1374
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: irismong 查看文章
一樣有二百幾分過左期

黎緊又有分到期= =

除左cardcase都唔知有乜特別好換..
一係換等身ar卡=0=
又或者換個保護套....

之前好似話一個月內會有通知
唔知係個別通知定係乜....

但係官網之前應募過果d data都比佢洗哂...
舊 02-03-12, 06:06 PM   #1375
ac-angel
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: irismong 查看文章
一樣有二百幾分過左期

黎緊又有分到期= =

係TGBUS見到好似中獎既人會收到MAIL了~
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 05:06 AM

手機版 | APP版