Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-05, 04:41 AM   #1
angusfighter
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
[飲食求助]有沒有日本料理店介紹

除左出名果堆連鎖日本料理店(味千,和民,元氣等等就不用喇)
除左峰壽司
有無D細細間,係日本人開既,
或者有D特色
又不太貴既日本料理介紹呢?
angusfighter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 09:54 AM   #2
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
其實「峰壽司」o係邊度?好唔好味?價錢如何?
Thanks.

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 01:49 PM   #3
紫色螢火蟲
God of Gamer
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 柴崎幸
其實「峰壽司」o係邊度?好唔好味?價錢如何?
Thanks.
銅鑼灣.
未去過,但係聽人講好好味,又大件,多款式

舊 03-29-05, 02:19 PM   #4
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: angusfighter
除左峰壽司
或者有D特色
係香港~要係日本人開~要有特色~要唔太貴~
你覺得可能嘛 a

貴夾唔飽就有大把
例如:XYZ---尖沙咀~幾high class的~好食~但量少~食feel成份較高

舊 03-29-05, 02:59 PM   #5
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
係咪日本人開我唔知
元朗田中係唔錯既選擇
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 03:02 PM   #6
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: angusfighter
除左峰壽司
或者有D特色
要邊頭

要日本人開就幾難搵
我係旺角
食開間一休都唔錯架
$18半磅三文魚幾新鮮架
特色有火炎壽司
本人推介綠茶冷麵,好少係香可以食到咁正架冷麵

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 03:08 PM   #7
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 蒲公英
係香港~要係日本人開~要有特色~要唔太貴~
你覺得可能嘛 a

貴夾唔飽就有大把
例如:XYZ---尖沙咀~幾high class的~好食~但量少~食feel成份較高
你咁講令我諗起有版友提過的$200客炸豬排飯

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 03:40 PM   #8
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 阿薩姆
富貴到大帝都未必食得起
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 03:44 PM   #9
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
中環和記大廈有間叫Hal, 日本人開的
好好食但因為平時好多人去, 周不時會落錯單 (我試過幾次都係咁)
但請預$150以上一個人
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 04:21 PM   #10
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 紫色螢火蟲
銅鑼灣.
未去過,但係聽人講好好味,又大件,多款式
水車屋

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 04:24 PM   #11
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
灣仔巴壽司!

同埋灣仔有間 大手町 我個人都覺得ok

舊 03-29-05, 06:10 PM   #12
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 藍莓咖啡
水車屋
唔係執左十年八年喇咩?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 09:10 PM   #13
蒲公英
~Freedom~

引用:
作者: Alquimlsta
係咪日本人開我唔知
元朗田中係唔錯既選擇
絕對係香港人開
不過真係唔錯~大件夾抵食~
好懷念超大份既蟹子沙律同兩件就飽哂既手卷
依家仲係入座起45分鐘後埋單嘛?

引用:
作者: 阿薩姆
唔奇~
豪得起的話~$200剩係頭盤都有

舊 03-29-05, 09:17 PM   #14
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
蘭芳道(峰壽司後面果條街)既割烹宇津木.絕對地道........夜晚每人300-400左右

舊 03-29-05, 09:22 PM   #15
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
粉嶺爵士拉麵
老細北海道人
淨食拉麵

荃威花園黃仔味工房
老細日本學師o既
剌身

舊 03-29-05, 09:25 PM   #16
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
引用:
絕對係香港人開
佢嘅蟹子沙律真係兩個人都食唔晒

舊 03-29-05, 09:35 PM   #17
メソウサ
The One

引用:
絕對係香港人開
田中依家得個大件
三文魚又cheap jor

過幾條街間一番都ok
一個壽司盤食飽兩條友
炸物ok冇肥淋淋
但又係要排

舊 03-29-05, 10:08 PM   #18
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
"隨您鐘意"...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 10:33 PM   #19
蒲公英
~Freedom~

引用:
作者: 紫色螢火蟲
佢嘅蟹子沙律真係兩個人都食唔晒
我初次食~捧埋黎果刻有少少嚇親添呀
心諗駛唔駛咁多呀

引用:
作者: 勃勃
田中依家得個大件
三文魚又cheap jor

過幾條街間一番都ok
一個壽司盤食飽兩條友
炸物ok冇肥淋淋
但又係要排
話時話其實元朗真係好多日本野食
不過果區最正既我覺得係稻香果邊~有間叫天野屋
d魚生同蟹粥水準一流

舊 03-29-05, 10:56 PM   #20
メソウサ
The One

引用:
話時話其實元朗真係好多日本野食
不過果區最正既我覺得係稻香果邊~有間叫天野屋
d魚生同蟹粥水準一流
天野屋都ok啦

但勝兵衛搬jor鋪之後食方面又差jor D

舊 03-29-05, 11:01 PM   #21
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
請問你地所講既天野屋,田中,一番大約係元朗邊個位置呢??
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 11:06 PM   #22
メソウサ
The One

引用:
作者: kingtin1
請問你地所講既天野屋,田中,一番大約係元朗邊個位置呢??
http://152.101.13.92/map/centamap.as...&sl=&ss=0&ca=0
馬田路
教育路

好好好食又未至於
個價位同$$成正比囉 b

舊 03-29-05, 11:38 PM   #23
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
北角同Quarry Bay 有日本人開架!不過唔記得地址 或者有無人知?可以補充下
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 11:47 PM   #24
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: jerry
北角同Quarry Bay 有日本人開架!不過唔記得地址 或者有無人知?可以補充下
天后(威菲老道)有間日本人開的...
對非日本人顧客...招呼麻麻耶...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-05, 01:46 AM   #25
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Busconcamp
天后(威菲老道)有間日本人開的...
對非日本人顧客...招呼麻麻耶...
"利休"嘛...每況越下...以前都無咁差...

老闆兩公婆都係有點"思覺失調"既...無人知佢地諗乜野...

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版