Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.020
D.SANJI 06:10 PM 12-29-16
作者: 綾風祐希:
但目前所見都係HKBN度出事……
PCCW同3都冇問題

可能係HKBN個 file cache 頂住左個File
pso本體update pso tweaker入game
Rv250 07:07 PM 12-29-16
唔知有呢個software, 以為之後唔使打
感謝版友Kaori Yae
綾風祐希 08:41 PM 12-29-16
估計係Patch Server度寫錯 d5480a26b3dea3dda37abd1b61fb47cd.pat 呢個檔案個 MD5 Hash……

官方 _patchlist.txt (最先Download Checksum用作對比Patch檔案,非本體檔案), 所記載呢個File 個MD5 Hash 係13A1A689DAFAF35699FDFF96B6B79122
但緊接 Launcher 再download patchlist_always.txt 裡面呢個檔案所記載的MD5 Hash 竟然係8AD80FBE4A63D9FAF054526596569EFB

兩者不符咪無限Loop

如果只是HKBN問題……
根據調研裡面個HTTP ETag,好可能HKBN將部分檔案緩存 (patchlist_always.txt 日期仲係 Mon, 12 Dec 2016 12:00:09 GMT ) 冇Update到,而其他檔案就Update咗係 Thu, 22 Dec 2016 04:39:31 GMT

以上技術分析完畢,可以直接Report HKBN 叫佢地清一下 download.pso2.jp 相關 HTTP Cache

追加:
使用HTTP Proxy,已經確認上述HKBN方面的問題。
阿星~ 09:09 AM 12-30-16
作者: D.SANJI:
pso本體update pso tweaker入game
舊pso tweaker 用完一次後就會消失~要去邊度搵返佢出黎????
Noble6 09:41 AM 12-30-16
HKBN問題嘅話有個硬膠又簡單方法....
就係用手機數據去download...
代官 10:10 AM 12-30-16
問題係你download完下次重開又要開過手機download過
直接vpn算
D.SANJI 11:58 AM 12-30-16
--skip--
睇款咁樣唔係isp問題 係乜力maint完 file錯左 仲要郁hkbn租果間出海既ip
呢個file之前台版都中過招

btw 真係唔想用vpn既可以用pso tweaker代替原裝pso launcher
佢依舊幫你update到
綾風祐希 12:45 PM 12-30-16
作者: D.SANJI:
睇款咁樣唔係isp問題 係乜力maint完 file錯左 仲要郁hkbn租果間出海既ip
呢個file之前台版都中過招
咁其實Sega果邊File正確(否則就全日本出事),但唔知道點解HKBN冇update到個cache,好容易以為係乜力問題。
由手機版發出
綾風祐希 12:48 PM 12-30-16
作者: 阿星~:
舊pso tweaker 用完一次後就會消失~要去邊度搵返佢出黎????
用完之後咪又去start menu搵(如果你係安裝版PSO2 Tweaker)或者去搵返個PSO2Tweaker.exe(其實一開個exe會提你唔好save佢去係My Doc\Downloads度)
由手機版發出
阿星~ 07:51 AM 12-31-16
用完之後咪又去start menu搵(如果你係安裝版PSO2 Tweaker)或者去搵返個PSO2Tweaker.exe(其實一開個exe會提你唔好save佢去係My Doc\Downloads度)
由手機版發出
用完消失->重新DOWNLOAD再裝-> 用完消失 咁樣LOOP左幾次之後宜家又OK唔會消失,其實我都唔知咩原因,佢消失係連DOWNLOAD左落黎舊SETUP都唔見埋,我係DOWN完成舊擺係桌面,我都R晒頭

不過又有另一個大問題要解決, 好多衫變自己用果陣會變左銀色反光衣, 但LOBBY其他人箸睇佢地又無問題喎,真係抵死,希望HKBN定SSEGA爽手D攪掂哩個問題啦
阿星~ 07:53 AM 12-31-16
作者: Noble6:
HKBN問題嘅話有個硬膠又簡單方法....
就係用手機數據去download...
我有個FD就係用電話WIFI SHARE 入左登入器到GAME 標題再轉返HKBN入GAME
綾風祐希 03:53 PM 12-31-16
……應該HKBN目前正常返(開到Game)……

各位可以繼續
D.SANJI 04:30 PM 12-31-16
HKBN正常返 各位可以繼續
Squall-Lucifer 02:02 PM 01-01-17
276「PRポーズ」
在5船炒到上50M以上,實在買不下手.....
代官 02:17 PM 01-01-17
7船第一日48-50M之後就70M了
集中係某幾個人到
Cly 06:29 PM 01-01-17
諗住最後衝刺埋個gix收集冊刷多9件
點知依家連expert block d人都咁廢, 仲要勁少場...(7船
冇9-10分鐘以上都完5到場, 即刻冇哂mood打
綾風祐希 10:12 PM 01-01-17
作者: Cly:
諗住最後衝刺埋個gix收集冊刷多9件
點知依家連expert block d人都咁廢, 仲要勁少場...(7船
冇9-10分鐘以上都完5到場, 即刻冇哂mood打
因依家都拿去練Lv,超先行又好難Tigger到E緊急……
以前都起碼可以開4場,依家第三場未完都夠鐘

非常高興地炒燶咗 シャープアナザーロング……
Kaori Yae 02:11 AM 01-02-17
再販左兩次以上髮型點會炒得起
Cly 07:37 AM 01-02-17
因依家都拿去練Lv,超先行又好難Tigger到E緊急……
以前都起碼可以開4場,依家第三場未完都夠鐘

非常高興地炒燶咗 シャープアナザーロング……
5明你講乜 做乜reply我但內容完全無關
HAKAIDER 11:44 AM 01-02-17
5明你講乜 做乜reply我但內容完全無關
樓上以為你講性誕任............

懷世就放棄啦, 要農一早齊全套, 而且一連三次農完比新收集打臉仲邊有心追

依家會打果班都係尾班車追野, 火力高極有限

我試過16mins 添.............
D.SANJI 12:04 PM 01-02-17
作者: HAKAIDER:

懷世就放棄啦, 要農一早齊全套, 而且一連三次農完比新收集打臉仲邊有心追

唔理邊個任 咁上下時間就會出現新世武+30 能力+20既人
Cly 04:13 PM 01-02-17

岩岩執到粒34導具...局住要追加多把

今日野良質素好返d 冇打得咁辛苦
綾風祐希 06:06 PM 01-02-17
我都以為係聖誕任……
不過無論聖誕定壞世都係咁

PSV Block仲慘好多
Cly 06:29 PM 01-02-17
GG 今日最大收獲

綾風祐希 08:28 PM 01-02-17
del 閃光彈
重要有兩把

神ID求Add
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面