Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
~清談館~>警察喎,叫我點信任你!
KENSNAKE 04:39 PM 03-03-15
慈母只識得打唔還手既和平示威者。
CSY 07:21 PM 03-03-15
作者: 歌絲˙暮斯:
尖沙嘴重慶大廈,上午10時許,一名軍裝警員到場處理一宗糾紛案件時,被一名男子揮拳襲擊受傷,同行警員趕上將躁男制服拘捕。

從現場拍到的閉路電視片段見到,遇襲警員向拍打櫥窗玻璃的躁男進行調查時,從後拍他的肩膊,躁男轉身看到警員,非但不合作,更揮拳打向警員臉部,一打便是連環9拳,拳拳到肉中正頭部要害,警帽亦應聲飛脫,在整個遇襲過程中,遇襲警員完全未見任何擋格的反應,一面倒捱打。

現場消息指,遇襲警員調查糾紛案期間,有大廈保安指一名疑似精神不正常的男子,正在滋擾店舖,警員向疑人了解時遇襲。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50303/53492121

都咪話唔開心
黑吃黑..
警賊打唔會反擊嘅遊行人士, 就凶狠非常, 但遇上黑社會或外國人, 就縮頭龜咁無用..

仲有.. 明顯個外籍人士係因為突然被黑影從後攻擊偷襲, 自衛反應下想推開偷襲者咁樣..
Hunter 07:31 PM 03-03-15
無啦啦俾人搭膊頭
可能文化唔同, 果邊興一野打落去
包容下啦
陸奧 貴志 08:01 PM 03-03-15
我諗起13哥
W!LL 02:13 AM 03-04-15
中文程度低得可憐
召喚Tree Gun博士教下班慈母啦
Attached: 11021522_785570414852476_6687959207426319993_o.jpg (49.8 KB) 
Sito 02:48 AM 03-04-15
作者: W!LL:
中文程度低得可憐
毅進犬係咁上下架啦
Rance 03:16 AM 03-04-15
你講思疑兩隻字?
你識條警棍咩,呢個係我國最潮官方用語黎架,唔信GOOGLE下咩文字O既result最多
亍 ◣ 08:28 AM 03-04-15
中文程度低得可憐
聽阿祖親身見證,真係"好仔唔當差"一d都冇錯

yeah yeah 08:59 AM 03-04-15
中文程度低得可憐
班友會考可能FAIL中文....
連中文都咁....
我都唔知佢地點用英文同外國旅客傾計....
W!LL 09:59 AM 03-04-15
作者: Sito:
毅進犬係咁上下架啦
照計應該係辦公室執呢類工作
坐OFFICE仲要咁低要求, 普通中文啫,
毅進程度唔知有冇, 林老師見到相信都笑到爆粗

作者: Rance:
你講思疑兩隻字?
你識條警棍咩,呢個係我國最潮官方用語黎架,唔信GOOGLE下咩文字O既result最多
思疑個人覺得幾粵式口語化, 但點解會殘體字結果有咁多
仲有"xxx自xxx"
識打字都唔會執左隻殘體字出黎, 就算係繁體角度看, "制"只有制訂, 制止
又係手寫板累事?
認字特警點解唔出現
yeah yeah 10:16 AM 03-04-15
仲有"xxx自xxx"
識打字都唔會執左隻殘體字出黎, 就算係繁體角度看, "制"只有制訂, 制止
又係手寫板累事?
認字特警點解唔出現
應該自製?
利申:會考中文E....
Sar8 10:20 AM 03-04-15
fb/whatsapp/line d壞習慣
official doc多數又係寫英文
W!LL 10:24 AM 03-04-15
照計應該係辦公室執呢類工作
坐OFFICE仲要咁低要求, 普通中文啫,
毅進程度唔知有冇, 林老師見到相信都笑到爆粗

仲有"xxx自xxx"
又係手寫板累事?
認字特警點解唔出現
作者: 亍 ◣:
聽阿祖親身見證,真係"好仔唔當差"一d都冇錯
有一定學歷相信就唔會貪一個月果兩萬做啲咁既工啦

BTW, 思疑你個自製頭像好正, 收藏左
Dyhalt Rushifar 10:50 AM 03-04-15

唔係既,有時候在下覺得當差真係唔錯,特別係見到喺旺區企定/行得慢既人可以一棍車落去又唔駛負刑責…
歌絲˙暮斯 06:15 PM 03-04-15

已經起左底

Hunter 07:16 PM 03-04-15
http://www.am730.com.hk/article-253465

警協爭取延長退休安排 鍾無艷頭像諷刺政府

在佔領行動中獲特區政府高度表揚的警隊,近日就爭取現職警員延長退休年齡至60歲的問題,與政府出現意見分歧,警察隊員佐級協會主席陳祖光早前直言,強烈感覺政府在佔領行動後,對警隊採取「有事鍾無豔,無事夏迎春」的態度。近日不滿氣氛似乎進一步浮面,該會在官網公開上載一幅半后妃、半警員的「鍾無豔」頭像(圖),並用黃色大字標明「這是我們被看待的角色」,明顯諷刺政府漠視他們的聲音。
記者:賴銘傑

《施政報告》落實延長公務員退休年齡,新入職紀律部隊成員可延至60歲退休,現職紀律部隊成員則須事先得到首長批准,政策引起多個紀律部隊工會強烈反響。其中,員佐級協會曾去信警務處長曾偉雄,提出「現職優先方案」,容許現職人員在55歲退休前一年,提出延至60歲退休的申請。

擬去信向平機會查詢
陳祖光昨午出席員佐級協會新春酒會時透露,日前已約見公務員事務局長鄧國威,但雙方在會上未達任何共識,協會內部亦將發起「一人一票」式表態。陳祖光又計劃以私人信件形式去信平機會,查詢政府只讓新入職人員延長至60歲退休,有否違反「良心企業」的政策等。
至於公開上載「鍾無豔」頭像的員佐級協會,主席陳祖光及副主席陳偉明等人均有使用。陳祖光昨以WhatsApp回覆本報,確認頭像是由同事設計,但未有正面回應設計理念,是否與他早前指摘政府「有事鍾無豔,無事夏迎春」相關。他僅引述昨日新春酒會致辭自嘲,「需好好向局方學習沉默是金的道理」,又指「縱你有千言萬語,論盡道理所在,都不及『無聲勝有聲』。」

=======================================

唔應該未退先驕
袋住先, 之後爭取微調優化先岩架嘛

都唔知係咪外國勢力滲透
凍檸茶>﹏< 08:34 PM 03-04-15
作者: 歌絲˙暮斯:

已經起左底

而家個心超暢快
T.K. 08:39 PM 03-04-15
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
W!LL 09:11 PM 03-04-15
http://www.post76.com/x2/forum.php?m...extra=page%3D1

真係有人覺得大力搭人膊頭係無做錯到
小嘉 09:15 PM 03-04-15
個差佬第一下咁大力拍人肩頭抵Q死啦
knight-philip 11:32 PM 03-04-15

現在還是有不少家長因為那兩萬而推仔女去做啊
身邊有2個偏黃絲都一直被父母說去做警察

為了錢(&受保障的純物質未來)真的可以無腦的啊
真!DC 11:37 PM 03-04-15
而家先應該更多黃絲人考警察
從內部改革呀
不過面試應該會被篩走晒
knight-philip 11:42 PM 03-04-15
作者: 真!DC:
而家先應該更多黃絲人考警察
從內部改革呀
不過面試應該會被篩走晒
認識的其中一位就是去考了+被篩走了
不過原因是物理原因(身體舊患
Sar8 11:45 PM 03-04-15
未改革就比人洗腦啦
Dyhalt Rushifar 11:50 PM 03-04-15
http://www.post76.com/x2/forum.php?m...extra=page%3D1

真係有人覺得大力搭人膊頭係無做錯到
…佢地真係蝦慣示威者冇晒常識…
標籤:黑警
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面