Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-20-12, 12:23 AM   #51
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 查看文章
你都明言厭惡到曾經拒絕佢既地步
然後就發帖同人講同佢結婚有車有樓,然後又話唔想要佢d樓同車

你究竟係想點?晒命?
我只係講清楚件事來龍去脈,咁都叫哂命?
okuwin啦,小朋友
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 01:17 AM   #52
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
ringo姐你咁叻

咩野角度都比你睇通睇透, 你應該有最終答案啦?

冇o既話即係仲有執著囉. 個男o既唔夠貝戔?

定係想自薦做下一個florence?

大જિંગ
大징

此篇文章於 10-20-12 01:20 AM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 10:46 AM   #53
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Ringo 查看文章

想問下我應該點做?
去到咁地步,拒絕又唔系,唔拒絕又唔系
拒絕,又驚冇後路
接受,又驚冇感覺

即係經典魚與熊掌問題

重點係,聽完一大輪意見,
會否真係動搖到你o既決定

舊 10-20-12, 12:51 PM   #54
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
咩都唔好諗,食左佢先,再諗辦法分佢一半身家,跟手再中出即飛佢,唔理你有無BB都好,你都係人生大贏家,到時可以再上來哂命一次

舊 10-20-12, 04:52 PM   #55
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
唔應該因為父母壓力結婚
要日對夜對既係你

我覺得咩觸電呀熾熱既感覺唔可靠
最緊要係搵個相處得舒服既人

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 09:36 PM   #56
keawett
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
你自己都算有車有樓,對方有無錢其實都唔係重要
你話人老左無人要我反而覺得唔係重點,只有你風韻尤全年紀唔係大問題
反而我覺得重點係要唔要細路仔,因為驚老左生唔倒仔姐
能在有生之年嫁比一個能夠令自己觸電既人,即使不死而無撼,已不枉此生呀

我覺得有兩個choice,
如果你自問有枝色就繼續尋覓能令你觸電的人(因為唔驚無人要嘛)
但如果自問枝色一般,唔算吸引倒人過電,那就快些早嫁人吧!

此篇文章於 10-20-12 09:41 PM 被 keawett 編輯。
keawett 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-12, 10:05 PM   #57
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
佢父母鐘意我,主要係貪我第日幫到佢地手(事業上)
結婚已經係一場交易

至於個男仔,我feel到佢係鐘意我既
但細我6年呀,激發我母性本能就有既

如果推左佢,第日都唔知仲有無呢個機會
始終我都係女既,再大多幾歲就更難有人要
就算第日風韻猶存,都未必有人要

但而加蒙蒙查查就俾人安排哂d結婚細節
好似唔駛拍拖,直接結婚咁
真係好矛盾...
係就快 d la
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 01:12 AM   #58
JMi

註冊日期: Feb 2011
你呢庭資深港女 唔係仲相信愛情同婚姻呀化
有舊OK麵包 咪睇下果個人難唔難頂囉
結婚唔係兩個人的事 你要同佢屋企人做屋企人 同一個男人一齊生活
同埋嫁雞隨雞 你一年幾百日都係大陸唔出奇 又頂唔頂得住

之前有D意見非常對
例如條仔擺明係缺憾品 否則點會無大陸妹MARK住呢
有條件都唔結婚 通常一係爛玩一係裙腳
總之 祝你好運啦
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 11:30 PM   #59
HM

註冊日期: May 2007
DON'T THINK JUST GO
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 12:40 AM   #60
二伍

大陸人信唔信得過
你自己諗喇
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 08:32 AM   #61
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
唔好想太多, 試吓開始先. 試了真係唔合適先再想..............

p.s. 以前舊game forum 有幸見過樓主相片, 樓主真係幾靚女 .
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 12:05 PM   #62
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: tallken 查看文章
唔好想太多, 試吓開始先. 試了真係唔合適先再想..............

p.s. 以前舊game forum 有幸見過樓主相片, 樓主真係幾靚女 .
圖都冇張,你話樓主係Angelababy都得架啦!

認真。而家離離合合其實好正常,但見到對方家人未開始就已經咁主動,男方待人接物又好似好有可疑,touchwood講句,萬一真係分手,唔知會唔會有咩手尾跟… 而家呢個社會(特別係內地)好多人表面風風光光,內裡心理唔平衡。年中唔少呢啲分合糾紛、滋擾、甚至倫常慘案,真係剪不斷,理還亂。

舊 10-22-12, 02:25 PM   #63
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
樓主上兩年開始肥左了
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 04:02 PM   #64
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
呢d終身大事問我禾地呢d過路人既意見...a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 06:34 PM   #65
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
呢d終身大事問我禾地呢d過路人既意見...a
某情度上
我地唔會因為某d偏見而影響個建議
作為第三者去睇呢d事係比較睇得清d
其實樓主都分明唔係鐘意個男仔
不過其實樓主又唔係討厭個男仔已經有計傾
要去到有觸電 feel
個人黎講其實真係可遇不可求
觸電feel其實又可能只係一時既心跳feel
開頭幾有feel都好
去到最後都係夾唔到既講乜叉觸電feel都冇用
或者樓主同屋企人講比一個時間去了解呢個人
1年又好2年又好
了解多左再諗拒絕定去馬就會安全得多
為左錢去結婚除非你諗住唔係日日對住呢個男人
之後冇人要係之後既事
如果而家結左婚之後出左個自己鐘意既又點算
將來既野將來先算
搞掂左而家先啦
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 08:13 PM   #66
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
其實受溝唔代表願嫁架....

其實點解手都未拖人地父母會講呢d 野, 再講, 佢父母可以同你講送車送樓呢d 野, 都應該不只見過你一次,
你比左幾多機會佢見你?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 09:29 PM   #67
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
婚姻不是愛情.
要永遠的愛情便不要結婚
要結婚你就做好心理準備你未來老公在外間建立愛情
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 10:47 PM   #68
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
樓主上兩年開始肥左了
我係無你個35D女朋友咁正架啦, 仲唔快D返去同佢啪啪啪, 歡天又喜地呀

引用:
作者: JMi 查看文章
之前有D意見非常對
例如條仔擺明係缺憾品 否則點會無大陸妹MARK住呢
有條件都唔結婚 通常一係爛玩一係裙腳
總之 祝你好運啦
引用:
作者: diabloex 查看文章
其實點解手都未拖人地父母會講呢d 野, 再講, 佢父母可以同你講送車送樓呢d 野, 都應該不只見過你一次,
你比左幾多機會佢見你?
係人地介紹佢俾我,
我以長期交往為前提去識佢
佢就係以結婚為前提去識我

我同佢父母只見過兩次
因為佢D阿哥/家姐都係好早就結婚
所以佢阿媽都成日催佢結
就係咁簡單

至於佢點解無大陸妹mark住,
佢話, 因為佢覺得國內D女仔都係菠蘿雞

有時無話邊個俾機會邊個既
正如樓上所講, 我都好想花時間了解佢
而唔系好似而+咁九唔搭八就談婚論嫁

引用:
作者: 過客 查看文章
婚姻不是愛情.
要永遠的愛情便不要結婚
要結婚你就做好心理準備你未來老公在外間建立愛情
朋友講過, 同你結婚的, 未必是你最愛的
我諗同你果句都係異曲同工

此篇文章於 10-22-12 10:53 PM 被 Ringo 編輯。
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:00 AM   #69
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
唔識比意見, 希望你找到幸福 good luck
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:07 AM   #70
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
其實你唔介意下半生都在大陸生活, 咪拖住手仔先羅, 順其自然....
可能行多步看看, 未必係你想像中的好/壞
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:20 AM   #71
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
有時無話邊個俾機會邊個既
正如樓上所講, 我都好想花時間了解佢
而唔系好似而+咁九唔搭八就談婚論嫁

朋友講過, 同你結婚的, 未必是你最愛的
我諗同你果句都係異曲同工
大S嫁比汪小菲都係識左佢幾個月咁
你要考慮博唔博一舖同呢個人過世
同正正常常咁從各方面了解佢 根本係兩回事
問題係人地比幾多時間你囉
內地人文化太唔同 婚姻只係一場交易係一句唔洗講埋出口既潛台詞啦

你愛唔愛果個人 都唔係咩重點
唔討厭都好足夠啦
問題係你嫁入呢一家後 果一套生活 係咪就係你想要果種生活囉
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 06:40 AM   #72
龜。牌
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: Fean 查看文章
圖都冇張,你話樓主係Angelababy都得架啦!

認真。而家離離合合其實好正常,但見到對方家人未開始就已經咁主動,男方待人接物又好似好有可疑,touchwood講句,萬一真係分手,唔知會唔會有咩手尾跟… 而家呢個社會(特別係內地)好多人表面風風光光,內裡心理唔平衡。年中唔少呢啲分合糾紛、滋擾、甚至倫常慘案,真係剪不斷,理還亂。
baby...............!?!?!!?!?!?

龜。牌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 06:07 PM   #73
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: JMi 查看文章
大S嫁比汪小菲都係識左佢幾個月咁
你要考慮博唔博一舖同呢個人過世
同正正常常咁從各方面了解佢 根本係兩回事
問題係人地比幾多時間你囉
內地人文化太唔同 婚姻只係一場交易係一句唔洗講埋出口既潛台詞啦

你愛唔愛果個人 都唔係咩重點
唔討厭都好足夠啦
問題係你嫁入呢一家後 果一套生活 係咪就係你想要果種生活囉
博一舖,有錢之後養個小白臉

舊 10-24-12, 10:40 PM   #74
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 某F 查看文章
博一舖,有錢之後養個小白臉
係呀!大陸離婚可分佢一半身家,到時有錢想包幾多條仔都得啦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 09:11 PM   #75
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
路過,概然唔知自己想點不如拋銀仔決定,反正上網問人我覺得同拋銀仔無分別。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:24 AM

手機版 | APP版