Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-11-17, 03:22 PM   #38301
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
Q魔放, 單體(三藏:⁉) 還可以有每回+NP 大補血 放毒 等等等

========

依家流傳緊會有金髮凜.........
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 04:22 PM   #38302
gingq7

註冊日期: May 2008
仲未有爆擊術職
又未有專玩debuff或專玩DOT
仲有可多野可以出喎

金髮凛有啲機會,但好難想像一個活動開三個卡池,
可能出黎亮下相要下個活動先有得抽?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 04:27 PM   #38303
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
無聊假設一下:

尼祿lv100+餵滿2000狗肉+黑聖杯 = (11885+2000+2400) * 1.8 * 0.9 = 26381.7
黑狗lv90 + 餵滿2000狗肉+月霊髄液 = (12805+2000+0) * 1.06 * 1.1 * 1.5 = 25893.9

平砍可以KO埋黑狗
其實唔洗講到咁複雜

我好相信對大部份人黎講玩FGO同玩機戰一樣

有奶便是娘,寶具演出有搖就100分(拖走
睇拉二就知,寶具又大力又多DEBUFF,個個抽中都會升爆擺上去比人用,但自己玩除左特定關平時都唔會搬出黎,男人沒人權(誤

加上本身任何一隻紅卡角今時今日有梅林奶媽同黑聖杯加持都唔會係懦夫

但個幾月前先出隻咁Q垃圾既不夜城黑肉,依家隔無耐又出隻術職AOE天花板,鹽川完全係想話比大家知佢根本係特登放隻黑肉落常駐池陰玩家www

如果唔係點解m教授反而繼續當限定角擺m9

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-11-17 04:39 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 09:33 PM   #38304
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
幼角刷咗十幾個
神燈0個
素材都要搞格差化
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 09:39 PM   #38305
gingq7

咁快爆果開始刷? 擺明仲有更好刷的關卡未開喎?
舊 08-11-17, 10:25 PM   #38306
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
咁快爆果開始刷? 擺明仲有更好刷的關卡未開喎?
分不是問題, 素材更緊要....

=====

需不需尼祿追寶 2
死庫水禮裝也差一張
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 10:34 PM   #38307
gingq7

需唔需要寶2就從來都唔需要架啦,
追唔追寶2要睇你有無愛, 有無錢, 和另外三隻4星齊晒未...

我覺得如果4星未齊,下星期的日替就搏得過既...
舊 08-11-17, 11:12 PM   #38308
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 11:19 PM   #38309
細路翔
The One

引用:
作者: digiharuka 查看文章
分不是問題, 素材更緊要....

=====

需不需尼祿追寶 2
死庫水禮裝也差一張
如果你好似我咁因為抽唔到嫁王打算打乜叉都搬佢出黎就最少上寶3啦

但對角色無愛就無需要

不過老實講手上有突滿黑聖杯的話其實寶1都好q大力架啦

始終紅卡角就算係棉被王個種低等級,有梅林有黑聖杯都會變成力王....

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-11-17 11:24 PM 被 細路翔 編輯。
舊 08-11-17, 11:52 PM   #38310
gingq7

粗略計一計 (0.9果d唔計了,反正都係術職):

假設狗肉1000, 禮裝1000

尼祿寶1 12857 x 300% x 1.8 x 1.2 = 83,313
魔伊寶1 12857 x 600% x 1.5 x 1.2 = 138,855
三藏寶1 13658 x 800% x 1.2 = 131,116

尼祿寶2 12857 x 400% x 1.8 x 1.2 = 111,084
尼祿寶3 12857 x 400% x 1.8 x 1.2 = 124,970
尼祿寶4 12857 x 475% x 1.8 x 1.2 = 131,912

仲未計連開寶具的情況, 三藏1.2只能一次, 尼祿個1.8x1.2係兩次

結論: 當尼祿去到寶3/寶4, 三藏已經無出場價值, 而魔伊...連提既價值都無

p.s. 文西藍寶具, 計黎都無謂..

此篇文章於 08-12-17 12:08 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-12-17, 01:58 AM   #38311
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
尼祿寶5係咪500%?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-17, 02:07 AM   #38312
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
仲未有爆擊術職
又未有專玩debuff或專玩DOT
仲有可多野可以出喎
我都想佢出隻debuff術,DOT即係乜?
引用:
作者: T.K. 查看文章
其實我最初見到果幾舊野都估會合返做一舊野,但呢隻係乜o黎?

舊 08-12-17, 05:14 AM   #38313
細路翔
The One

陳小姐最慘係幫唔到隊友自己個寶具又無特別效果....

英國說大家抱團死
舊 08-12-17, 05:19 AM   #38314
細路翔
The One

引用:
作者: the fool 查看文章

其實我最初見到果幾舊野都估會合返做一舊野,但呢隻係乜o黎?
唔係伊斯塔比金閃同恩奇都打爆個隻寵物咩?

你派泳裝伊斯塔上場都見到隻迷你版係隔離架

英國說大家抱團死
舊 08-12-17, 10:14 AM   #38315
T.K.
很黃很暴力

1100石4五星
拉二、恩奇都、難j3射斜

史上最強門柱

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-12-17, 10:20 AM   #38316
細路翔
The One

你之前唔係抽爆左啦咩點解又J多1000幾石落去

英國說大家抱團死
舊 08-12-17, 10:23 AM   #38317
T.K.
很黃很暴力

之前我寶1已停

1100石係開池到而家

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-12-17, 10:29 AM   #38318
細路翔
The One

我本身都係寶2就停左然後人品爆發追其他角時個天比多兩隻我(好似燒左350-360石左右+25符)
所以我都幾肯定自己依家比多十單落去應該都唔會再出貨

上寶5依D野留返下年翻兜時再撞下彩算

反正我都無幾可串寶具/儲到300%

雖然預左會比人入,但剩低200石真係想留返黎睇下之後個池執唔執到剩低個兩隻四星老母...

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-12-17 10:37 AM 被 細路翔 編輯。
舊 08-12-17, 11:42 AM   #38319
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
唔計禮裝,車輪要打幾多左右先換得哂四星呼同神酒
趁今回elena簡單loop緊

舊 08-12-17, 12:12 PM   #38320
gingq7

引用:
作者: the fool 查看文章
DOT = damage over time
每回合扣血

現有的DOT每回合只扣一千幾百根本無用, 仲有好多空間可以發揮
舊 08-12-17, 12:22 PM   #38321
gingq7

引用:
作者: GN00508771 查看文章
尼祿寶5係咪500%?
係, 群體紅色未寶解寶具寶1-寶5係300%,400%,450%,475%,500%
舊 08-12-17, 12:28 PM   #38322
gingq7

引用:
作者: 細路翔 查看文章
陳小姐最慘係幫唔到隊友自己個寶具又無特別效果....
我覺得直情要再改強, 我前幾頁已經話三藏只得一個加寶傷20%的增加傷害手段係全部5星中最弱,
而家仲要整隻全game最強自buff,加100%攻的尼祿出黎
最強自buff對最弱自buff,結果就係單體寶具被群體寶具(寶3)打臉, 唯一優勢高速讀經亦被有NP自充兼A卡超強的尼祿打消埋
舊 08-12-17, 12:36 PM   #38323
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
終於中到1張2030

https://www.dropbox.com/s/pbw787s89s...%2011.png?dl=0

是這種組法嗎?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-17, 01:12 PM   #38324
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang

聞西+岸田
冇得輸
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-17, 05:31 PM   #38325
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
張活動禮裝突滿左感覺上又幾勁 特別係教授呢D要用星但自己打星力唔夠既角色

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:09 PM

手機版 | APP版