Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-18, 04:16 PM   #76
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: harakuma 查看文章
我自己都癲過, 用3K買部CDZ,另加0.6K買KOF97, 點知頂唔順Loading時間, 買咗部帶機加97帶3k,
只係為隻game, 到依家都唔知點解會咁癲,
正如上邊某些班友話, 玩某隻game可以玩成幾萬小時咁癲.

不過, 總算係曾經係呢個世界上活過的證明.
ng帶來真係超級貴....cd / cdz個loading又超級慢.... 所以我覺得ng機真係好hardcore先會玩. 明明ss個性價比高好多.....

舊 02-21-18, 04:30 PM   #77
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: wing 查看文章
ng帶來真係超級貴....cd / cdz個loading又超級慢.... 所以我覺得ng機真係好hardcore先會玩. 明明ss個性價比高好多.....
果個年代, 想玩街機遊戲e.g. kof, 移植時間呢講,
ng最快, 好似係一個月,
ngcd約一季之內,
而ss/ps大約要一年內先有.

所以, 當一個人頭腦發熱, 自然就會做d唔正常既事.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 04:52 PM   #78
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實咩叫返玩率?
玩得耐?定玩完過一排又玩番?

玩得耐就係FF11,玩咗六年,平均每日online四至六小時以上
再玩番就差唔多所有紅白機遊戲,好簡單,因為細個窮,買到每一隻games一定係死磨玩到爛為止。

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 06:59 PM   #79
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
超任個隻大盜五右衛門3,我打爆左七八次。最記得控制機械人Goemon Impact除左可以chok招,能源剩餘50,就出konami指令+X,狂放煙斗彈。去到未來世界搵暗號牌要幾經轉折,河童先比埋餘下的暗號牌,仲要順序輸入暗號牌才可打開敵人的基地。仲有就係由一開始玩到最後要一隻招財貓都唔可以漏咁收集,打完最終boss複製Goemon Impact之後就可以打真正最終boss,不過超廢

舊 02-21-18, 07:14 PM   #80
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
大盜伍佑衛門赌大小,赌馬(模擬器即save, 輸左再load回XD)

舊 02-21-18, 08:02 PM   #81
wing
格鬥低手

引用:
果個年代, 想玩街機遊戲e.g. kof, 移植時間呢講,
ng最快, 好似係一個月,
ngcd約一季之內,
而ss/ps大約要一年內先有.

所以, 當一個人頭腦發熱, 自然就會做d唔正常既事.
啱, 不過果個年代多game出過依家, d game多到玩唔切. 咁熱切要玩某一隻, 真係好hardcore

此篇文章於 02-21-18 08:09 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 08:15 PM   #82
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實咩叫返玩率?
玩得耐?定玩完過一排又玩番?

玩得耐就係FF11,玩咗六年,平均每日online四至六小時以上
再玩番就差唔多所有紅白機遊戲,好簡單,因為細個窮,買到每一隻games一定係死磨玩到爛為止。
FF11我喺你嘅double..
每日打嘅時間好難作準
基本上唔打都會照開一整天
早期組隊同日本team試過一玩就28個鐘..(日本人嘅根性係玩到要所有人都攞到AF)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 08:49 PM   #83
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
莎木,一爆再爆。

舊 02-21-18, 08:54 PM   #84
harakuma
Game Master

引用:
啱, 不過果個年代多game出過依家, d game多到玩唔切. 咁熱切要玩某一隻, 真係好hardcore
的確, 以前出Game多過依家好多好多, gameplayer書後出game日期表成一大列, 個個月都有好多出, 大日子的話幾十隻

比d後生仔睇當年點癲法

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-21-18, 09:07 PM   #85
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
的確, 以前出Game多過依家好多好多, gameplayer書後出game日期表成一大列, 個個月都有好多出, 大日子的話幾十隻

比d後生仔睇當年點癲法
當年日本銷售量一隻game過十萬百萬係等閒事,而家過十萬已經係賣得好,世界變
題外話,當年"創立"真係好好玩,可惜而家已經變左做抽卡game...
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 09:14 PM   #86
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

比d後生仔睇當年點癲法
我唔知 SFC 同 PS 有段時期係同時生存緊
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 10:07 PM   #87
harakuma
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
唔奇呀, 部機到依家仲出咗個MINI

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-21-18, 10:36 PM   #88
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
SFC到好後期仲有好多大作出. 甚至係在PS1出左幾年之後, SFC仲有star ocean, Tales of Phantasia, street fighter zero 2呢D大作推出.

舊 02-21-18, 10:38 PM   #89
wing
格鬥低手

引用:
作者: golan 查看文章
當年日本銷售量一隻game過十萬百萬係等閒事,而家過十萬已經係賣得好,世界變
題外話,當年"創立"真係好好玩,可惜而家已經變左做抽卡game...
當年真係淨係睇呢個表已經可以刨好耐.

舊 02-22-18, 12:12 AM   #90
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:

比d後生仔睇當年點癲法
謝謝分享

原來之前係可以同時生存
PS/SS/N64/SFC/NEGO
好勁呀!我自己未有買 N64/NEGO

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 02-22-18 10:20 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 03:55 AM   #91
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
SFC到好後期仲有好多大作出. 甚至係在PS1出左幾年之後, SFC仲有star ocean, Tales of Phantasia, street fighter zero 2呢D大作推出.
除此之外
PS1剛發售時個價好高企
我等到臨近FF7出時買都要4500
之前都係keep住玩超任
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 09:25 AM   #92
wing
格鬥低手

引用:
作者: aquarius 查看文章
除此之外
PS1剛發售時個價好高企
我等到臨近FF7出時買都要4500
之前都係keep住玩超任
我係出street fighter zero 果時買, 唔記得部機幾錢了.... 但隻game在第一日就大拿拿炒到$8xx

舊 02-22-18, 10:48 AM   #93
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
我係出street fighter zero 果時買, 唔記得部機幾錢了.... 但隻game在第一日就大拿拿炒到$8xx
我記得SS當年拳皇(連ram帶)都炒到好貴
由手機版發出
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 11:14 AM   #94
wing
格鬥低手

引用:
作者: golan 查看文章
我記得SS當年拳皇(連ram帶)都炒到好貴
由手機版發出
拳皇連ram帶所以一開始根本冇老翻, 炒得起都合理D....但ps隻sf zero在day 1已經有老翻玩到, 咁都炒成咁.....我都係day 1買老翻, 後來個價落到4xx先至買番隻正版.

舊 02-22-18, 11:38 AM   #95
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
拳皇連ram帶所以一開始根本冇老翻, 炒得起都合理D....但ps隻sf zero在day 1已經有老翻玩到, 咁都炒成咁.....我都係day 1買老翻, 後來個價落到4xx先至買番隻正版.
物以罕為貴嘛,人人都做老翻得幾個入正版,俾在下都釣高黎賣啦…

舊 02-22-18, 01:12 PM   #96
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
物以罕為貴嘛,人人都做老翻得幾個入正版,俾在下都釣高黎賣啦…
我果時都有唔少正版ps1 game係day 1買, 仲要多數都係capcom game, 除左隻sf zero 1,
真係冇一隻要食炒價的.

舊 02-22-18, 01:17 PM   #97
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
EA-y( ̄Д ̄)。o:經過我地研究最多人重玩係有Loot Box啲Game

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 05:00 PM   #98
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
ps2, ps2年代真係好多game出
好多大作之餘其實都好多垃圾

果時真係刨game list都刨好耐

舊 02-28-18, 05:31 PM   #99
padage