Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-12-18, 10:31 AM   #801
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
由零開始, FF VII Remake 核心開發成員,今日正式開始募集,用Unreal Engine 4開發
大概好快就會開發終止,佢都係繼續出DQ算啦。

舊 03-12-18, 10:37 AM   #802
TSZ
Crazy Gamer

PSN  IDI-c-eman
果然系甘,根本行返15條舊路

舊 03-12-18, 11:21 AM   #803
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: cat8642 查看文章
所以早兩日download左隻高清版止下咳都玩得好爽 ... 正如師兄講,出到來比佢地攪到係隻FF7人物既FF15咁都係都吾知玩吾玩好 .. 我隻15放到而家都未開 ..
其實15唔差...係個故事爛者...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 11:23 AM   #804
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
大概好快就會開發終止,佢都係繼續出DQ算啦。
我情願佢開發終止...重出REMASTER FF 1 2 3 4 5 6 8 13係PS4算...
最好DQ都出埋...
舊 03-12-18, 11:45 AM   #805
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
估都估到啦,早幾年SONY既政策一向都係超早公佈計劃,一堆空頭支票
根本冇期待過,當初係E3公佈REMAKE都係為左聲勢啫

舊 03-12-18, 02:05 PM   #806
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我情願佢開發終止...重出REMASTER FF 1 2 3 4 5 6 8 13係PS4算...
最好DQ都出埋...
square enix雖然合併多年
不過政策上都係各自為政
除咗DQ9因為和田要做黑字先趕住09出街感覺係半製成品外..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 02:32 PM   #807
神人ではない!新人だ

引用:
作者: aquarius 查看文章
square enix雖然合併多年
不過政策上都係各自為政
除咗DQ9因為和田要做黑字先趕住09出街感覺係半製成品外..
某程度咁先至好,雖然在下唔玩dq,不過試想下如果dq俾求哥搞,可能會有一班新客源

舊 03-12-18, 02:38 PM   #808
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
最好DQ都出埋...
唔remaster 都得, 我只想要中文化埋dq4-8

爆完dq11, 玩埋送既dq1 一樣咁開心
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 02:44 PM   #809
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: hlcw99 查看文章
唔remaster 都得, 我只想要中文化埋dq4-8

爆完dq11, 玩埋送既dq1 一樣咁開心
對廠商黎講...remaster只係將解像度去返ps4的需要已經等於隻新game....
舊 03-12-18, 02:45 PM   #810
charcsc2000
J神哥

引用:
某程度咁先至好,雖然在下唔玩dq,不過試想下如果dq俾求哥搞,可能會有一班新客源
正確, 我唔求佢地會出新game...只求佢可以移植去ps4玩...
做到100%移植都夠啦...
講真好game係唔駛點強化...
好似dark souls 1咁...佢純移植已經好足夠~
舊 03-12-18, 02:59 PM   #811
神人ではない!新人だ

引用:
正確, 我唔求佢地會出新game...只求佢可以移植去ps4玩...
做到100%移植都夠啦...
講真好game係唔駛點強化...
好似dark souls 1咁...佢純移植已經好足夠~
唔係話唔需要新GAME,而係講開發唔分開搞既,出到黎只會搞到咩都唔係。
淨移植/REMASTER,在下基本上就NO THANK YOU,至少都好似RS2咁整靚返晒D BG同圖先收貨。
不過RE-MAKE就真係要量力而為,始終銷路好難會好,唔夠力又會成為回憶破壞。

舊 03-12-18, 03:22 PM   #812
charcsc2000
J神哥

引用:
唔係話唔需要新GAME,而係講開發唔分開搞既,出到黎只會搞到咩都唔係。
淨移植/REMASTER,在下基本上就NO THANK YOU,至少都好似RS2咁整靚返晒D BG同圖先收貨。
不過RE-MAKE就真係要量力而為,始終銷路好難會好,唔夠力又會成為回憶破壞。
RE-MAKE算啦, 好多時出到黎只係一個回憶...
就好似聖劍2咁....
日廠都未必有能力做到呢個技術....

係我角度黎講...remaster只係方便係ps4玩返以前d game...
好似dragon crown, dark souls, 女武神呢d...
舊 03-12-18, 04:00 PM   #813
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
與其花咁既錢不同開發新IP或繼續手遊就算
依家有手遊,基本上開發新二三線IP唔會有太大壓力
再唔係度完橋就掉比人做,又或者出錢比人做
咁樣就能不斷會有新IP出,好就繼續唔好就收
好似EA、UBI果啲咁

舊 03-12-18, 04:24 PM   #814
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
ff11家用 咪鬼終止營運la,係xbox少人,ps4 我覺得okay, 甘鬼多多年前pc 既olg 返出落ps4

舊 03-12-18, 05:01 PM   #815
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
與其花咁既錢不同開發新IP或繼續手遊就算
依家有手遊,基本上開發新二三線IP唔會有太大壓力
再唔係度完橋就掉比人做,又或者出錢比人做
咁樣就能不斷會有新IP出,好就繼續唔好就收
好似EA、UBI果啲咁
其實咁係正確...點都好過十年出個FF15...
唔係隻隻都好似仁王咁....整左十年...好彩真心好玩...
舊 03-12-18, 05:55 PM   #816
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: holsety 查看文章
ff11家用 咪鬼終止營運la,係xbox少人,ps4 我覺得okay, 甘鬼多多年前pc 既olg 返出落ps4

真心覺得ff11壽命會比14長..

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 06:47 PM   #817
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
其實15唔差...係個故事爛者...
Rpg故事爛係死罪來吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:20 PM   #818
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
單靠國內請人真系停止開發算啦
隻聖劍2 remake 都可以攪出屎
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:34 PM   #819
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Rpg故事爛係死罪來吧
由手機版發出
個人覺得ff15個大綱唔爛,係根本未寫完

三基友三個dlc根本應該放落主線,然後dlc用老豆同luna視點講返先正路

但se已經有接近20年遍離正道

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-12-18 07:42 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:34 PM   #820
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
唔同FF15既,而家根本D故事有晒係度,佢唔亂改就得,問題係GAMEPLAY果度係咪真係想抄FF15姐﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 07:40 PM   #821
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔同FF15既,而家根本D故事有晒係度,佢唔亂改就得,問題係GAMEPLAY果度係咪真係想抄FF15姐﹖
ff15個gameplay除左剛出個時堆視角問題都唔算好差呀

對比個完成左1/3都無既劇本

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-18, 11:25 PM   #822
TSZ
Crazy Gamer

PSN  IDI-c-eman
15本來劇本吾知點,但玩既過程真系感受吾倒距有“故事”可言,相信講距故事上既缺點開多個post都講吾完

講返隻7,如果出得好,距分3章分5章出我都吾介意

此篇文章於 03-12-18 11:27 PM 被 TSZ 編輯。
TSZ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 11:28 AM   #823
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: TSZ 查看文章
15本來劇本吾知點,但玩既過程真系感受吾倒距有“故事”可言,相信講距故事上既缺點開多個post都講吾完

講返隻7,如果出得好,距分3章分5章出我都吾介意
FF15而加個故事仲係做緊...全部玩DLC發售..
就算皇家版都係未完結...應該來緊兩年仲會出DLC老屈大家錢....
如果咁樣搞法...
FF7真係唔知要整幾整...
我情願佢STOP個計劃算...
舊 03-13-18, 12:33 PM   #824
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
UR4咁易玩, 而家應該劇本問題多, 原本剩remake正傳應該冇攪咁耐, 而家睇個勢佢真係想學星戰, 由前傳整起, 問題係幾前, Zack? 錫生三碰友? 或更前?

舊 03-13-18, 12:42 PM   #825
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得係佢地想搞到第一隻碟就淨係係神羅都市
而家係度大量灌水
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 03:05 AM

手機版 | APP版