Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-17, 01:36 PM   #376
elac
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
中東偷跑:

https://rashbandicoot.com/2017/01/15...before-launch/

舊 01-18-17, 03:40 PM   #377
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: elac 查看文章
早2日上facebook, shxt, 有人post曬D怪物相, 避都避唔到
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 04:15 PM   #378
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

前兩日開著個fd list已經見到有人玩緊

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 04:19 PM   #379
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
我睇晒所有片, 連結局都睇咗

睇完之後, 我覺得我唔會買, 所以連買機錢都省了, 睇人玩算

原因係, 原來我真係唔合適玩正統第一身遊戲,

除去呢個因素,

隻GAME絕對係正正正正正
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 04:41 PM   #380
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
第一身恐怖感好
開門轉身都會驚一驚
不過好花精神好易攰orz
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 04:49 PM   #381
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
第一身恐怖感好
開門轉身都會驚一驚
由手機版發出
係呀, 所以如果全程用VR玩的話,

我一定會發神經, 真係會頂唔順, 精神壓力太大.

勸告各位, 真係玩十分鐘就好小休一下
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 04:54 PM   #382
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 真!DC 查看文章
第一身恐怖感好
開門轉身都會驚一驚
由手機版發出
第一身真係睇人玩好過自己玩,當睇戲算
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 05:06 PM   #383
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: elac 查看文章
距離《生化危機7》正式發售已經只有不到一周時間,
Fami通的本週評分中也對《生化危機7》進行了評價,給出了36分的高分好評.

《生化危機7》(PS4/Xbox One平台) 9/9/9/9

竟然高分

有D想買,不過新年流流玩呢D GAME唔係幾利士

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 05:09 PM   #384
真!DC
Banned User
奉行我道

Fami通係大廠大作就高分啦
不過玩完demo我覺得唔錯
由手機版發出
舊 01-18-17, 05:36 PM   #385
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
_物通有邊隻大廠大作唔高分…

舊 01-18-17, 05:55 PM   #386
真!DC
Banned User
奉行我道

自從ff12之後冇再理fami通評分
由手機版發出
舊 01-18-17, 07:20 PM   #387
零式
Ultimate Gamer
Banned

引用:
作者: harakuma 查看文章
我睇晒所有片, 連結局都睇咗

睇完之後, 我覺得我唔會買, 所以連買機錢都省了, 睇人玩算

原因係, 原來我真係唔合適玩正統第一身遊戲,

除去呢個因素,

隻GAME絕對係正正正正正
YES....第一身會頭暈

就算係BIO HAZARD都冇面俾

舊 01-18-17, 10:40 PM   #388
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
睇咗Leak D片
我覺得唔差嘅,恐怖、臨場感不錯
也算是VR的完整大作

有人話唔太Bio Hazard,如果Bio係=Zombie, 雨傘,我覺得第4集已開始有D走樣
去到第6集跟本已經係射擊作,無論隻怪set到行得幾快,都唔再係個回事,反而今次係有D還原基本步

只係如果太第一身(的確係易暈)、太恐佈唔啱就無辦法
但我也覺得算是一隻里程碑的作品
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 01:37 AM   #389
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
剛入手VR
順手dl 左 kitchen 試機

個畫面....... 去番玩ps2年代咁既質素

係咪我set錯野 ???

我用pro 玩

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 06:08 AM   #390
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
_物通有邊隻大廠大作唔高分…
無記錯上次CRAPCOM隻包乞食ONLINE對戰都好高分的...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 09:17 AM   #391
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
呢隻應該係第一隻唔會玩的bh正傳

舊 01-19-17, 09:25 AM   #392
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我本身係好想買VR
但之前係sony街站玩BIO7 demo....
玩完又暈又眼花....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 09:33 AM   #393
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: シェンムー 查看文章
+1

而且個人係唔鐘意故事非靈異但啲嚇人原素係靈異

以前嘅bio嚇人一係用怪叫聲,一係直接爆隻嘢出嚟
非常現實同合理
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 09:43 AM   #394
MachineGunner

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: シェンムー 查看文章
反而我係冇玩開BIO, 最多只係第一集玩左一個鐘唔夠, 係呢集先會有興趣玩.
MachineGunner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 09:53 AM   #395
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: rokuna 查看文章
剛入手VR
順手dl 左 kitchen 試機

個畫面....... 去番玩ps2年代咁既質素

係咪我set錯野 ???

我用pro 玩
你用電視玩應該有返PS4水準,不過VR臨場感應該大好多。
不過本身GAMEPLAY就十足一般既第一身ADV(在下玩電視版),冇VR根本唔需要買…

舊 01-19-17, 10:19 AM   #396
真!DC
Banned User
奉行我道

第四集變左屠村game我已經好唔鐘意
之後第五集故事爆走港漫化已經當爽game玩算
係之前出re2先對bh系列有番信心
劇情吸引gameplay又解迷同戰鬥平衡得好好

今次7佢肯大膽新嘗試玩落又好好feel我好欣賞
在我而言bh4已經冇bh味
今次唔覺有咩問題

我心目中已經當re係正傳數字作係外傳
由手機版發出
舊 01-19-17, 11:06 AM   #397
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
+1

非常現實同合理
係,明明係bio 變左Silent hill / PT
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-17, 12:03 PM   #398
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
唔鍾意第一身,都係果句,第一隻唔會買既正傳bio
睇人玩算

我感覺更加似outlast

舊 01-19-17, 12:34 PM   #399
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 野良猫 查看文章
+1

非常現實同合理
一黎我所有fps 都唔玩的
二黎玩完first demo 覺得無咩bio味所以算了XD

舊 01-19-17, 01:31 PM   #400
kwankwan

註冊日期: Mar 2011
今次正傳應該睇人玩算+1
我都唔想唔玩正傳,但第一身真係會暈,
而且玩過demo每個轉角都有壓力有嘢彈出嚟嚇你,年紀大左心血少左~
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 12:27 PM

手機版 | APP版