Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 49 99 139 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 159  ... 最後
收藏品討論版>BB戦士討論串. 拾 (MGSD | SD gundam World heros )
dragonwing84 10:44 AM 01-24-18
其實SDX係未玩完左?
KubrickS 11:38 AM 01-24-18
作者: 大覺屋師真:
其實06設定圖,細看下卡壁尼,amx014,同高達系等等胸腰比例會有微妙分別的,如果公板化就吾會有依種還原度,雖然應該都冇咩人會留意....
統一後半胸件好處係降少少成本同膊部關節QC大幅提升﹔現時狗骨實唔實好睇胸件做功﹐隻BD UNIT2 支骨直頭實到入唔到﹐隔硬用鉗對入去結果唔夠長成日甩手。

最後我諗要睇成個配套係點啦﹐ENSEMBLE 既 ACGUY 都算係好例子﹐肯用心諗橋其實都做到唔同體型... 但會唔會放資源0甘做就係另外一回事。

講開還原度﹐NEO其實唔錯﹐我最鐘意返而係NEXT.... 無手箏關節重靚。
happy_treefd 12:04 PM 01-24-18
作者: dragonwing84:
其實SDX係未玩完左?
好似又無乜邊隻可以出
除左武者, 剩返月光兩兄弟, 魔龍同啟示最大機會

可能隔一排先出, 始終太少人岩
大覺屋師真 12:18 PM 01-24-18
作者: KubrickS:
統一後半胸件好處係降少少成本同膊部關節QC大幅提升﹔現時狗骨實唔實好睇胸件做功﹐隻BD UNIT2 支骨直頭實到入唔到﹐隔硬用鉗對入去結果唔夠長成日甩手。

最後我諗要睇成個配套係點啦﹐ENSEMBLE 既 ACGUY 都算係好例子﹐肯用心諗橋其實都做到唔同體型... 但會唔會放資源0甘做就係另外一回事。

講開還原度﹐NEO其實唔錯﹐我最鐘意返而係NEXT.... 無手箏關節重靚。
其實用熱水浸軟胸件就好易入到狗骨

咁見佢太空坦克都唔用公板專登整嘅,肯做一定得
只係一定會9成都懶搞
對我嚟講,外型已經偷懶唔夾前胸,顏色點都要噴番lor
KubrickS 12:29 PM 01-24-18
作者: 大覺屋師真:
其實用熱水浸軟胸件就好易入到狗骨
得既咩? 又學到野。
J+1 01:27 PM 01-24-18
扭蛋膠浸熱水變軟除左修正變形嘅另外作用..
由手機版發出
J+1 07:37 PM 01-25-18
http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-5-matome.html
由手機版發出
BRA武藏 12:40 AM 01-26-18
喺屋企搵到張1988年閃卡
想問值唔值錢?

J+1 01:37 PM 01-26-18
應該值$1-2吧???....唔係限定卡又唔係d主角卡,仲有係日版定港版??
由手機版發出
Rance 06:31 PM 01-26-18
一兩蚊咁慘?重慘過香港人加人工
J+1 10:23 PM 01-26-18
作者: Rance:
一兩蚊咁慘?重慘過香港人加人工
你過ins點有檔格仔舖有放舊卡,唔係主角機就係呢個價...高達頭都有d去到2位數
由手機版發出
BRA武藏 01:51 AM 01-27-18
作者: J+1:
你過ins點有檔格仔舖有放舊卡,唔係主角機就係呢個價...高達頭都有d去到2位數
由手機版發出
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
hiyoko 10:15 AM 01-27-18
作者: BRA武藏:
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
其實普通閃卡就算日本頂多都只係200-500左右
BRA武藏 07:15 PM 01-27-18
作者: hiyoko:
其實普通閃卡就算日本頂多都只係200-500左右
因為卡背印住1988年
以為過左30年會升值
其實冇所謂,只係偶然搵返出來
亍 ◣ 07:41 PM 01-27-18
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
睇背後個底有冇寫笨大香港
一百幾十要限定卡先有可能.....
happy_treefd 03:28 PM 01-29-18
收到隻機甲神, 鬼死咁大盒
J+1 04:06 PM 01-29-18
好横wwww

由手機版發出
Rance 04:19 PM 01-29-18
咁大盒....好彩無買....
有無一米幾長?
happy_treefd 05:53 PM 01-29-18
作者: Rance:
咁大盒....好彩無買....
有無一米幾長?
咁又無, 70 cm
swatty 10:00 AM 01-30-18
因為卡背印住1988年
以為過左30年會升值
其實冇所謂,只係偶然搵返出來
俾你參考下

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e256439501
J+1 11:40 AM 01-30-18
下面見到呢套齊套喎,想bid添
(手上得一二代)

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f253301868
由手機版發出
BRA武藏 03:55 AM 01-31-18
THX
不過連埋一堆白卡
平賣左俾GFA版友了
J+1 11:46 AM 01-31-18
http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-6-matome.html
由手機版發出
happy_treefd 02:45 PM 01-31-18
通街都搵唔到真驅參超鋼, 有無師兄見街有無?
或者有無師兄割愛?
martinnitram 04:37 PM 01-31-18
THX
不過連埋一堆白卡
平賣左俾GFA版友了
呢o的我都好似有 2,3 本咭簿...
標籤:BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H
第一 ... 49 99 139 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 159  ... 最後

返回主題版面