Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-24-18, 10:44 AM   #3701
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
其實SDX係未玩完左?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 11:38 AM   #3702
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實06設定圖,細看下卡壁尼,amx014,同高達系等等胸腰比例會有微妙分別的,如果公板化就吾會有依種還原度,雖然應該都冇咩人會留意....
統一後半胸件好處係降少少成本同膊部關節QC大幅提升﹔現時狗骨實唔實好睇胸件做功﹐隻BD UNIT2 支骨直頭實到入唔到﹐隔硬用鉗對入去結果唔夠長成日甩手。

最後我諗要睇成個配套係點啦﹐ENSEMBLE 既 ACGUY 都算係好例子﹐肯用心諗橋其實都做到唔同體型... 但會唔會放資源0甘做就係另外一回事。

講開還原度﹐NEO其實唔錯﹐我最鐘意返而係NEXT.... 無手箏關節重靚。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 12:04 PM   #3703
happy_treefd
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
其實SDX係未玩完左?
好似又無乜邊隻可以出
除左武者, 剩返月光兩兄弟, 魔龍同啟示最大機會

可能隔一排先出, 始終太少人岩

舊 01-24-18, 12:18 PM   #3704
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: KubrickS 查看文章
統一後半胸件好處係降少少成本同膊部關節QC大幅提升﹔現時狗骨實唔實好睇胸件做功﹐隻BD UNIT2 支骨直頭實到入唔到﹐隔硬用鉗對入去結果唔夠長成日甩手。

最後我諗要睇成個配套係點啦﹐ENSEMBLE 既 ACGUY 都算係好例子﹐肯用心諗橋其實都做到唔同體型... 但會唔會放資源0甘做就係另外一回事。

講開還原度﹐NEO其實唔錯﹐我最鐘意返而係NEXT.... 無手箏關節重靚。
其實用熱水浸軟胸件就好易入到狗骨

咁見佢太空坦克都唔用公板專登整嘅,肯做一定得
只係一定會9成都懶搞
對我嚟講,外型已經偷懶唔夾前胸,顏色點都要噴番lor

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 12:29 PM   #3705
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實用熱水浸軟胸件就好易入到狗骨
得既咩? 又學到野。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 01:27 PM   #3706
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
扭蛋膠浸熱水變軟除左修正變形嘅另外作用..
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 07:37 PM   #3707
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-5-matome.html
由手機版發出
舊 01-26-18, 12:40 AM   #3708
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
喺屋企搵到張1988年閃卡
想問值唔值錢?

BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 01:37 PM   #3709
J+1
望過黎呀!!!!!!

應該值$1-2吧???....唔係限定卡又唔係d主角卡,仲有係日版定港版??
由手機版發出

此篇文章於 01-26-18 01:40 PM 被 J+1 編輯。
舊 01-26-18, 06:31 PM   #3710
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一兩蚊咁慘?重慘過香港人加人工

舊 01-26-18, 10:23 PM   #3711
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: Rance 查看文章
一兩蚊咁慘?重慘過香港人加人工
你過ins點有檔格仔舖有放舊卡,唔係主角機就係呢個價...高達頭都有d去到2位數
由手機版發出
舊 01-27-18, 01:51 AM   #3712
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: J+1 查看文章
你過ins點有檔格仔舖有放舊卡,唔係主角機就係呢個價...高達頭都有d去到2位數
由手機版發出
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
舊 01-27-18, 10:15 AM   #3713
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
其實普通閃卡就算日本頂多都只係200-500左右
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-18, 07:15 PM   #3714
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: hiyoko 查看文章
其實普通閃卡就算日本頂多都只係200-500左右
因為卡背印住1988年
以為過左30年會升值
其實冇所謂,只係偶然搵返出來
舊 01-27-18, 07:41 PM   #3715
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
我唔知張卡日版定港版
仲諗住值一百幾十
多謝回覆
睇背後個底有冇寫笨大香港
一百幾十要限定卡先有可能.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 03:28 PM   #3716

收到隻機甲神, 鬼死咁大盒

舊 01-29-18, 04:06 PM   #3717
J+1
望過黎呀!!!!!!

好横wwww

由手機版發出
舊 01-29-18, 04:19 PM   #3718
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁大盒....好彩無買....
有無一米幾長?

舊 01-29-18, 05:53 PM   #3719

引用:
作者: Rance 查看文章
咁大盒....好彩無買....
有無一米幾長?
咁又無, 70 cm

舊 01-30-18, 10:00 AM   #3720
swatty

註冊日期: Apr 2006
引用:
因為卡背印住1988年
以為過左30年會升值
其實冇所謂,只係偶然搵返出來
俾你參考下

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e256439501
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 11:40 AM   #3721
J+1
望過黎呀!!!!!!

下面見到呢套齊套喎,想bid添
(手上得一二代)

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f253301868
由手機版發出
舊 01-31-18, 03:55 AM   #3722
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: swatty 查看文章
THX
不過連埋一堆白卡
平賣左俾GFA版友了
舊 01-31-18, 11:46 AM   #3723
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://www.yatate.net/sd-g/sdlwstg2-6-matome.html
由手機版發出
舊 01-31-18, 02:45 PM   #3724

通街都搵唔到真驅參超鋼, 有無師兄見街有無?
或者有無師兄割愛?

舊 01-31-18, 04:37 PM   #3725
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
THX
不過連埋一堆白卡
平賣左俾GFA版友了
呢o的我都好似有 2,3 本咭簿...

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 04:44 AM

手機版 | APP版