Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-17, 09:37 AM   #33176
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟隻殺式裝左斬首兔,應該幫到手刷黑貓

小弟都搞掂哂d任務,依家刷住停車場等20號,黑貓賺錢真系太好效率
斬兔其實沒有用
掉出up比較好
因為125%出現+ 掉落up
一場有一百

150%出現和125差不多

不過掉出up是抽卡人先有

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 11:02 AM   #33177
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
加成角也只有反骨小丑(caster), 要碗真是打回ap20或ap40 劍算數
其實加成只是pt , 不是加成碗數, 換2個術職上場不會損失

不過茄子和碗都是打這關好了(都沒禮裝啦)??
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 03:29 PM   #33178
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
師兄早晨 一係試下

等活地獄 全狂職敵人
全三星禮裝(少少危險)
打茄子

黑繩地獄 全劍職敵人
推薦一紅A二信長
全四星禮裝
打碗

試下?
理論上後期會有更效率地方打
依家睇需要可以自己咁樣加減打住先...
等活地獄(狂關)全三星禮裝其實唔危險, 不過要用一張看板娘, 因為最難只係第二層隻奇美拉.
將看板娘裝落沖田度, 第一層兩回合內解決(應該無難度,唔駛理NP)
第二層用沖田開回避再用紅卡(仲有看板娘60%攻加成)就可以重創或一回合解決隻奇美拉(可以用埋master禮裝換卡和沖田集星),就算佢唔死,都只係所有攻擊打落唔扣血的沖田度
之後第三層只要沖田儲夠NP就收工,又係無難度

黑繩地獄(劍)唔難, 中間隻龍攻擊力比隻奇美拉弱太多, 但打佢太花時間
用紅A+信長+雙寶石翁去20AP三回合掃場快好多...
而且20AP和40AP趺的碗組數真係好似差唔多...

今次掉落物需求太大,我隨便計吓都覺得起碼要食30金果以上,就算後期有更有效率的地方打都未必夠時間打
今個活動非常肝...好似好耐都無需要咁肝

此篇文章於 03-19-17 03:36 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 03:30 PM   #33179
gingq7

引用:
作者: pet3 查看文章
斬兔其實沒有用
掉出up比較好
因為125%出現+ 掉落up
一場有一百

150%出現和125差不多

不過掉出up是抽卡人先有
如果我無記錯,空境活動用石抽禮裝效率反而仲差,
裝晒換的禮裝去到敵人率+100%效率最好
舊 03-19-17, 03:34 PM   #33180
gingq7

引用:
作者: digiharuka 查看文章
其實加成只是pt , 不是加成碗數, 換2個術職上場不會損失

不過茄子和碗都是打這關好了(都沒禮裝啦)??
問題係我落伊莉雅+孔明都打超慢,
但最慘係要思考...即係唔可以同時做其他野
舊 03-19-17, 03:55 PM   #33181
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
問題係我落伊莉雅+孔明都打超慢,
但最慘係要思考...即係唔可以同時做其他野
落術閃插寶石翁咪極速收皮囉

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 04:06 PM   #33182
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
Fate/Grand Order [新宿幻霊事件]滿滿的男人

咁突然 星期日w

【カルデア広報局より】
明日、3月20日(月・祝)で「Fate/Grand Order」はリリース600日を迎えます!3月20日(月・祝)限定のログインボーナスがございますので、ログインをお忘れなく。詳しくは→news.fate-go.jp/2017/600days_h… #FateGO

http://news.fate-go.jp/2017/600days_h6gbj/

◆プレゼント内容◆
聖晶石10個

舊 03-19-17, 04:10 PM   #33183
gingq7

引用:
作者: 細路翔 查看文章
落術閃插寶石翁咪極速收皮囉
法職+單體寶具...好似得隻C媽...
轉頭試吓先
舊 03-19-17, 04:16 PM   #33184
pet3
The One

引用:
如果我無記錯,空境活動用石抽禮裝效率反而仲差,
裝晒換的禮裝去到敵人率+100%效率最好

但我已經自己插哂敵人增加
所以已經125%出現

如果這時朋友是有掉出up
就會多30粒
因為敵人已經不會再增加

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 03-19-17, 05:29 PM   #33185
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
法職+單體寶具...好似得隻C媽...
轉頭試吓先
我是用 術閃+陳小姐, 大腿孔明

前面儲NP, Wave2陳小姐, Wave3 術閃+陳小姐, 補刀完
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 05:36 PM   #33186
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
咁突然 星期日w

【カルデア広報局より】
明日、3月20日(月・祝)で「Fate/Grand Order」はリリース600日を迎えます!3月20日(月・祝)限定のログインボーナスがございますので、ログインをお忘れなく。詳しくは→news.fate-go.jp/2017/600days_h… #FateGO

http://news.fate-go.jp/2017/600days_h6gbj/

◆プレゼント内容◆
聖晶石10個
唔係得10石咁hea掛

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 05:49 PM   #33187
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
唔係得10石咁hea掛
鹽川: 唔記得左600日
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 05:50 PM   #33188
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
咁突然 星期日w

【カルデア広報局より】

◆プレゼント内容◆
聖晶石10個

營運沒病吧?

400日有4果4符400萬QP10金火
500日有5果5符500萬QP10金火

600日竟然得10石!?
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 05:55 PM   #33189
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
所以已經125%出現

就會多30粒
因為敵人已經不會再增加

記得空境敵人出現率最多就是雙倍(100%), 你插到125%,150%等等應該是沒意思的
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 06:18 PM   #33190
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
塩川死ね

引用:
所以已經125%出現
就會多30粒
因為敵人已經不會再增加
師兄最好突左斬首兔好d,咁就可以1張兔+1張fd兔+3-4張橙子/幹也
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 06:35 PM   #33191
pet3
The One

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
塩川死ね

師兄最好突左斬首兔好d,咁就可以1張兔+1張fd兔+3-4張橙子/幹也
我完全沒抽卡~
所以沒有掉出up的

FGO 目標預算
舊 03-19-17, 07:05 PM   #33192
Crazy Gamer

引用:
我完全沒抽卡~
所以沒有掉出up的
原來如此
可惜小弟橙子幹也都得3張突唔到,放就放左系support但應該冇乜用
舊 03-19-17, 07:12 PM   #33193
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
自從鹽川這傢伙上任後送禮越來越孤寒。。。。。。

600天只送10 石?雖然撞正活動也不應這麼少氣吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 07:48 PM   #33194
細路翔
The One

睇款都知鹽川同當年大菠蘿3 THANKFUL哥係同一類生物

"反正我餵屎你地都都係照課,咁就食屎啦你"(ry

老老實實講,人地隔離gbf個個月有10連送,你個咁既掉落率每過100日送一次咁大罷比玩家都不為過啦

英國說大家抱團死
舊 03-19-17, 07:56 PM   #33195
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
下? 600日就係咁架咋?

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 08:15 PM   #33196
細路翔
The One

其實對我黎講無著數都唔緊要,我係唔介意課d石黎食果種人

但個營運硬係要同主流思維對著幹令我好擔心隻game遲早會突然爆一單野出黎跨台

搵咁多錢就請個真係識收放自如既監製返黎,唔好再請庄司鹽川依d周街執到既頹貨啦

不過話唔定係黑暗兵法,今次送十石,然後4月1號愚人節一次過送返比你,咁重度m民就會斯德哥爾摩症候群發作覺得營運超佛(拖走

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-19-17 08:27 PM 被 細路翔 編輯。
舊 03-19-17, 09:55 PM   #33197
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
鹽川上場後真係好少福利......

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 10:19 PM   #33198
Crazy Gamer

啱啱睇左呢篇
http://www.4gamer.net/games/266/G026651/20170302098/

原來塩川第4章之前已經上台仲早過小弟入坑
舊 03-20-17, 12:08 AM   #33199
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
我覺得有其他....
得一樣講唔過,唔好抽卡便好

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 01:07 AM   #33200
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
https://twitter.com/fgoproject/statu...663168/photo/1
下面堆推文

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 09:29 PM

手機版 | APP版