Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-14, 12:20 PM   #2526
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
傳聞:

香討有人貼左張擬似聯強內部文件
話HKM$ 4月發佈行貨
水貨會更新系統, 加入多語言支援
http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286
即係睇4月5日,香港官網有無更新,
4月23日,放完復活節假有無發佈會,
5月有無主機更新先知呢個消息的真偽…

咁搞法都唔知買唔買XBOX 360版的Titanfall玩住先好了,因為XBOX 360版又延期到4月8/11日先發售,
其實內文用4月23日於香港「發佈」呢個字眼,真係佢講晒,我「發佈」咋,唔係直接「發售」呀,
個發售日可以係香港動漫節2014(即係7月25-29日)或者跟其餘26個國家/地區係9月某日(中秋節?)先開賣都得…

不過,作為玩家只能被動地等,清明節(4月)唔得,咪重陽節(10月)先再拜山…
今年重陽唔得,咪下年清明再嚟的心態…

舊 03-20-14, 01:31 PM   #2527
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
傳聞:

香討有人貼左張擬似聯強內部文件
話HKM$ 4月發佈行貨
水貨會更新系統, 加入多語言支援
http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286
一眼睇張嘢流到爆~

1. 呢份唔係俾路過者睇嘅告示, 何以用咁大嘅fonts?
2. 內部文件, 要保密但唔打"CONFIDENTIAL"字体
3. 成份嘢無發件人身份下款. 無頭無尾.
4. 內文同"此地無銀三千両"無分別.

jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-14, 01:58 PM   #2528
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jamcat 查看文章
一眼睇張嘢流到爆~

2. 內部文件, 要保密但唔打"CONFIDENTIAL"字体

其實Titanfall限量版主機都好有可疑,因為連美國本土宜家都無呢樣嘢公開發售。

舊 03-20-14, 02:09 PM   #2529
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
3999 緊唔R, 4200 titanfall 都叫合理,
但我唔想join 金, 又要比多3舊水join金先玩到隻game...

無可否認封email 係好流, 你話聯強send 比d 零售商就話姐..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-14, 05:38 PM   #2530
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
http://www.xbox.com/zh-HK/xbox-one/games-testing123321

2014-03-20T08:37:32Z

香港MS真係好鬼搞野,完全唔出聲,但今朝又加多個測試頁
呢個測試頁右邊多左"零售處"一欄

此篇文章於 03-20-14 05:43 PM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 02:45 PM   #2531
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
擒日卒之下决心出咗部機, 去到[信和1/F涼粉]時有人出緊...輪到自己時; 鋪面已所剩無幾.
順道入埋隻歐版火牛同3隻碟. 約5K半落樓.

半夜放工返屋企, 即搞System Update....托賴約20分鐘搞掂(屋企用500M光纖寬頻上網)...
打Titanfall上完tutorial想落場試, 但等極都無人打(亞洲Lobby)...

依家想知DR3個Season Pass值唔值($29.99), 包四版外章同武器想知長唔長~

此篇文章於 03-21-14 02:52 PM 被 jamcat 編輯。
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 03:32 PM   #2532
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
依家想知DR3個Season Pass值唔值($29.99), 包四版外章同武器想知長唔長~
未出晒不過好多REVIEW都話唔長 , 所以我等佢減
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 03:42 PM   #2533
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
一眼睇張嘢流到爆~

呢D只係小意思, 最大問題係佢自己作左一間 "XBOX USA公司" 出來, 仲要話聯強自己負責為XBOX ONE整介面. 呢份野真係好流. 如果份野係真, 咁寫呢份野果個職員同埋APPROVE果個主管都炒得.

舊 03-21-14, 03:56 PM   #2534
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: wing 查看文章
呢D只係小意思, 最大問題係佢自己作左一間 "XBOX USA公司" 出來, 仲要話聯強自己負責為XBOX ONE整介面. 呢份野真係好流. 如果份野係真, 咁寫呢份野果個職員同埋APPROVE果個主管都炒得.
雖然係流流地 , 不過都無講叫聯強整介面WO
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 04:07 PM   #2535
wing
格鬥低手

引用:
作者: taikin0901 查看文章
雖然係流流地 , 不過都無講叫聯強整介面WO
有.

內文講 "我們將會於5月更新中加入多語言支援". 如果呢份真係聯強內部文件, 咁呢個 "我們" 就係聯強.

退一步來說, 呢個 "我們" 可唔可以係指MS+聯強? 如果係咁, 咁前面就唔會出現一個 "xbox usa公司", 而係一樣寫 "我們".

well, 總之呢篇野十分可疑.

舊 03-21-14, 04:14 PM   #2536
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
- skip -

打Titanfall上完tutorial想落場試, 但等極都無人打(亞洲Lobby)...

- skip -
哈哈,同我早幾日講一樣,
一係早o的開波先有人玩。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 04:22 PM   #2537
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
TITANFALL 真係冇人去Southeast Asia啦
不過Eastasia應該Deathmatch都好多人
係Campaign好難搵

Campaign以後可能更少人玩..
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 04:42 PM   #2538
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
有.

內文講 "我們將會於5月更新中加入多語言支援". 如果呢份真係聯強內部文件, 咁呢個 "我們" 就係聯強.

退一步來說, 呢個 "我們" 可唔可以係指MS+聯強? 如果係咁, 咁前面就唔會出現一個 "xbox usa公司", 而係一樣寫 "我們".

well, 總之呢篇野十分可疑.
唔知有無會錯意 , 呢份野應該係MS比聯強嘅信不過點都好, 都係流流地 .到4月就知有無咁嘅事
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 05:05 PM   #2539
deltax
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDkotoic
PSN  IDkotoi_HK
XBox Live Gamertagkotoi
50000 人買左機???? 你信嗎?
deltax 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-14, 05:31 PM   #2540
wing
格鬥低手

引用:
作者: taikin0901 查看文章
唔知有無會錯意 , 呢份野應該係MS比聯強嘅信不過點都好, 都係流流地 .到4月就知有無咁嘅事
如果係MS自己, 更加唔會整間 "xbox usa公司" 出來.

舊 03-21-14, 05:42 PM   #2541
D-Joe
Game Master

話說香港M$今朝又加測試頁

引用:
如果係MS自己, 更加唔會整間 "xbox usa公司" 出來.
Xbox USA真係最流一個,其他我當佢地求其用詞都得

舊 03-21-14, 05:46 PM   #2542
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
半官方的 xbox life 都冇乜動靜

等台灣吹風應該可靠d, 不過呢排攪社運都冇乜人得閒..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-14, 11:17 AM   #2543
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
Xbox One Titanfall bundle drops to $450 at Wal-Mart, Best Buy, Amazon
http://www.gamespot.com/articles/xbo.../1100-6418457/
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-14, 11:51 AM   #2544
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
XB1 Japanese Exclusive “From an Awesome Studio;” Something “Never Seen Before"
http://www.dualshockers.com/2014/03/...-shown-at-tgs/

Microsoft Game Studios Honcho has been teasing one or more Japanese Xbox One exclusives for a while, and during the Game Developers Conference he gave some more information about it after Kris Graft’s fireside chat, as reported by Famitsu.

"I'm very excited about the announcement of the release window in Japan. An unique exclusive title for Xbox One is going to be released by an awesome Japanese studio."

It’s interesting that the term used to define the studio is “subarashī,” which is basically the highest praise you can express in Japanese. That definitely seems to indicate a major developer.

Spencer then continued by talking about what we can expect from Microsoft at Tokyo Game Show.

"I’m looking forward to go to Tokyo Game Show this year, and I want to show everyone something never seen before. Stay tuned!"
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-14, 01:03 PM   #2545
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
聽住先系列.

話今年E3發佈會係90分鐘, 太多野想show 90分鐘都唔夠用, 以game為主, 唔會見到咁多行政人員(executives)
http://ap.ign.com/en/news/11877/micr...3-presentation
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-14, 03:19 PM   #2546
wing
格鬥低手

引用:
聽住先系列.

話今年E3發佈會係90分鐘, 太多野想show 90分鐘都唔夠用, 以game為主, 唔會見到咁多行政人員(executives)
http://ap.ign.com/en/news/11877/micr...3-presentation
有 "(限時)獨佔" 唔出奇woo, 不過你預左佢轉頭一個屈尾十就出個PS4完全版咁解.....

舊 03-23-14, 10:40 PM   #2547
D-Joe
Game Master

引用:
有 "(限時)獨佔" 唔出奇woo, 不過你預左佢轉頭一個屈尾十就出個PS4完全版咁解.....
好似都已經冇乜點見

舊 03-23-14, 11:13 PM   #2548
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: D-Joe 查看文章
好似都已經冇乜點見
如果日廠黎講,呢個機會都幾大,不過近年已經好少日廠o既獨家game出o係xbox系
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-14, 03:38 AM   #2549
D-Joe
Game Master

引用:
作者: RS 200 查看文章
如果日廠黎講,呢個機會都幾大,不過近年已經好少日廠o既獨家game出o係xbox系
日廠肯定搵自己做埋發行果D,即係From呀,3A呀,或者成日傳既白金等等,然後IP係埋自己手都唔奇
很難相信再送錢俾NBGI

舊 03-24-14, 10:43 AM   #2550
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
官方已出聲

有關Xbox One於香港巿場推出之聲明
https://www.facebook.com/xbox360hk/p...52136639194900

聲明重點:
• Xbox One將於2014年內於香港巿場推出,有關詳情將於稍後作出公佈。
• Xbox從未發放任何有關Xbox One於香港巿場的發售日期及主機售價等詳情。

就近日網上對於Xbox One於香港發售之事宜作出的多方揣測,Xbox現特此聲明,本公司未曾於任何渠道公佈有關Xbox One於香港巿場的發售日期,以及主機售價等詳情。

有關Xbox One於香港巿場推出之細節,Xbox將於稍後作出公佈。
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 02:54 PM

手機版 | APP版