Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-04-18, 01:15 AM   #1851
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
http://news.denfaminicogamer.jp/interview/180202
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 02:08 AM   #1852
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
好煩呀D神劍支線任務,又森林學,又電,又暗,又東又西,又要刷大眾面

舊 02-04-18, 02:32 AM   #1853
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
原來Ul方面唔係亂整係堅苦戰
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 07:30 PM   #1854
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
http://ニンテンドースイッチ速報.com/chat/soraya-...eep-emotional/

高橋之妻祝賀XB2破百萬同時發出嘆息,
兩夫婦對百萬呢個數字百感交雜,
當初Xenogears如果銷量破百萬(爭少少)...
就會有第二集而佢地亦唔需要離開Squaresoft!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 08:49 PM   #1855
chrischun
Juliuscrui

剛去到最後一章先打到水分及結的核心水晶,等左幾個小時都唔比開,會唔會係最後一章關係開唔到

舊 02-04-18, 09:09 PM   #1856
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: chrischun 查看文章
剛去到最後一章先打到水分及結的核心水晶,等左幾個小時都唔比開,會唔會係最後一章關係開唔到

25回戰鬥後就得。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 09:29 PM   #1857
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
25回戰鬥後就得。
剛剛睇完你既回答,馬上開怪,就開得THX

舊 02-05-18, 12:04 AM   #1858
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
25回戰鬥後就得。
原來係咁
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 01:09 AM   #1859
HM

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
http://ニンテンドースイッチ速報.com/chat/soraya-...eep-emotional/

高橋之妻祝賀XB2破百萬同時發出嘆息,
兩夫婦對百萬呢個數字百感交雜,
當初Xenogears如果銷量破百萬(爭少少)...
就會有第二集而佢地亦唔需要離開Squaresoft!
咁講啦
可能好事黎
如果當年square真係俾XG出續作
又真係原班人馬留晒係square
應該遲早都會俾SE社揸乾揸淨(尤其前幾年SE仲係和田洋一主政真係唔掂)
然後XG d後續作品只會越出越差...
俾佢係好既位置度完都係好事黎
舊 02-05-18, 10:02 AM   #1860
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章
咁講啦
可能好事黎
如果當年square真係俾XG出續作
又真係原班人馬留晒係square
應該遲早都會俾SE社揸乾揸淨(尤其前幾年SE仲係和田洋一主政真係唔掂)
然後XG d後續作品只會越出越差...
俾佢係好既位置度完都係好事黎
你講得啱,
睇番依家MonolithSoft嘅業績同規模,
以及現今任天堂對佢地重視情度,
當時離開確係一個更好嘅選擇。
舊 02-05-18, 01:23 PM   #1861
HM

引用:
你講得啱,
睇番依家MonolithSoft嘅業績同規模,
以及現今任天堂對佢地重視情度,
當時離開確係一個更好嘅選擇。
不過我覺得Monolith一早同SE破左冰就係
舊 02-06-18, 12:00 PM   #1862
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
原來Ul方面唔係亂整係堅苦戰
文中講100人中有50-60%被抽走,餘下人才做,咁UI唔得都有得講下(?當年月下只是10多人)

引用:
作者: HM 查看文章
不過我覺得Monolith一早同SE破左冰就係
SAGA EP3裡有果堆嘢就已經FEEL到,外於顏面上唔講得吧

=========================
https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2018/180131_3.pdf

不過睇返,連薩爾達都只是得5X萬……日本市場真係唔睇好

此篇文章於 02-06-18 12:05 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 02:11 PM   #1863
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
睇FF就知 走得好

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 04:17 PM   #1864
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
=========================
https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2018/180131_3.pdf

不過睇返,連薩爾達都只是得5X萬……日本市場真係唔睇好
51萬係計17年4月至12月,計埋17年3月就超過90萬。
呢隻長買長有出機跟一隻今年上半年應該過百萬。
舊 02-06-18, 05:37 PM   #1865
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
51萬係計17年4月至12月,計埋17年3月就超過90萬。
呢隻長買長有出機跟一隻今年上半年應該過百萬。
日本唔夠主機賣,有段時期係賣得多過主機。
仲有WiiU版都賣唔少。
舊 02-07-18, 07:07 AM   #1866
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Chapter 7 中段起崖壁打滅
D 人 lv 59-63
第一次打係咁俾佢 blow
第二次改裝防 blow 既 assist core
再試,儲唔晒夠三燈屬性玉,都未出 chain attack 就贏左
無特別升 lv,又未齊 blade都咁易玩,係咪正常?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 07:27 AM   #1867
chrischun
Juliuscrui

想問下,(式)打寶值增加70%,因為我要刷黃金水晶,要用倒地,浮空,猛擊嚟三個連技,已經再無位置安裝(式),係咪只要同伴安裝都有效果

舊 02-07-18, 08:26 AM   #1868
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
再試,儲唔晒夠三燈屬性玉,都未出 chain attack 就贏左
由手機版發出
咁啱撞正把對機械劍滿絆出到LV4溶合技係會好大力。
隻game有好多情況都會加攻擊力,絆環2-4行會影響到LV1-3必殺技嘅威力,戰鬥中滿絆,cancel級數都有影響,唔睇攻略本係唔會知。
舊 02-08-18, 07:58 AM   #1869
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
由手機版發出
其實只要掌握戰鬥技巧係唔難打
Chain 係比你加快完結戰鬥
卡住 Boss 係因為多數人亂打
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 08:10 AM   #1870
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
係咪一周目先咁易玩?

打埋 chapter 7 真 + 滅,第一次死得好快,之後裝返防 reaction 既 core ,又係一次 chain attack 都未出就贏左。

無特別裝對 machine 加乘既 assist core,我仲以為佢兩個計 humanoid XD

隻 game 係咪太易過 d boss ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 08:22 AM   #1871
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
係咪一周目先咁易玩?

打埋 chapter 7 真 + 滅,第一次死得好快,之後裝返防 reaction 既 core ,又係一次 chain attack 都未出就贏左。

無特別裝對 machine 加乘既 assist core,我仲以為佢兩個計 humanoid XD

隻 game 係咪太易過 d boss ?
由手機版發出
係,因為D chain attack 個攻擊倍率太高,基本上只要有隻keep住回血唔好有人死晒野返生,一爆d boss就係咁先

呢隻game d boss戰 = 了解個戰鬥系統就當佢地菜咁切,唔了解就打到隻狗咁
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 01:10 PM   #1872
chrischun
Juliuscrui

嚟隻game最難既野係要升曬所有神劍,刷不同屬性大眾面最煩

舊 02-08-18, 01:54 PM   #1873
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: chrischun 查看文章
嚟隻game最難既野係要升曬所有神劍,刷不同屬性大眾面最煩
與其話係難不如話係煩…今集無可以大幅升好感度既方法

點解要刷大眾臉?
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 03:02 PM   #1874
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
係,因為D chain attack 個攻擊倍率太高,基本上只要有隻keep住回血唔好有人死晒野返生,一爆d boss就係咁先

呢隻game d boss戰 = 了解個戰鬥系統就當佢地菜咁切,唔了解就打到隻狗咁
巨大Boss戰嘅難度在於好難睇到已經出咗咩顏色波。
舊 02-09-18, 12:34 PM   #1875
MultiPASS
Crazy Gamer

http://switchsoku.com/soft/xenoblade2/17768

升左1.3後嘅2週目,啲新嘢似乎會玩得幾開心

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:35 AM

手機版 | APP版