Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」2019年8月四場馬戲 VOL.15
Squall-Lucifer 05:50 PM 12-29-19
作者: 蛋撻王子:
10 S勝 曙
11 A勝
12 A勝
13 S勝
14 S勝
15 S勝
16 S勝 Fletcher

總算撈回來了
盡量升下睇下可唔可以即場係E6用下
恭喜恭喜
(繼續等友軍來才斬E6甲.....)
蛋撻王子 12:21 AM 12-30-19
作者: Squall-Lucifer:
恭喜恭喜
(繼續等友軍來才斬E6甲.....)

我就寧願等友軍先開始削血
佢最衰係要斬殺個下先比搞破甲

最近幾次艦活都變左咁
搞到無得早D準備
Squall-Lucifer 06:53 PM 12-30-19
https://twitter.com/KanColle_STAFF/s...00034048835585

橫鎮做了祭品
sumyuet 09:01 PM 12-30-19
橫鎮here,其實唔覺有影響
似係為延長俾個藉口者
個個都一心等你個友軍
45%突破率真係打哂田中臉
好心佢早d出好過啦
anyone 09:04 PM 12-30-19
我都開始懷疑佢作出黎
呢個營運太無信用
Squall-Lucifer 09:04 PM 12-30-19
條數是90%*95%*95%*95%*85%*45%
=29.5%的提督完成了E6,但當中甲的人數應該好難睇
anyone 09:05 PM 12-30-19
非常期待個位數出現的將來
Famitsubasa 09:19 PM 12-30-19
單獨咁睇 過半數食花生等友軍救已經夠精彩
悲壯感
anyone 09:43 PM 12-30-19
d人入去削虛無睇到都慘
最大問題佢地又無乜埋怨
蛋撻王子 11:14 PM 12-30-19
條數是90%*95%*95%*95%*85%*45%
=29.5%的提督完成了E6,但當中甲的人數應該好難睇

29.5%
甲應該得RTA個班同神練度個D打左
sumyuet 08:24 AM 12-31-19
29.5%
甲應該得RTA個班同神練度個D打左
以前呢隻Game打甲都只係睇面,刷閃,CI等
而家打甲又要兼顧埋陸航熟練度,友軍(強力指定),同倍卡肯唔肯打王
真係似係俾隻Game玩玩家多D喎..
當然我唔否定有D打甲既玩家玩女神流,但其實好唔健康
蛋撻王子 09:01 AM 12-31-19
作者: sumyuet:
以前呢隻Game打甲都只係睇面,刷閃,CI等
而家打甲又要兼顧埋陸航熟練度,友軍(強力指定),同倍卡肯唔肯打王
真係似係俾隻Game玩玩家多D喎..
當然我唔否定有D打甲既玩家玩女神流,但其實好唔健康

由有核潛點開始
基本上已經攬硬你至少一隻中破(好彩既情況)
然後入王點條路勁長
基本上你油彈扣到七七八八
去到門神點就算無院長無姬無鬼
有D金輕巡金重巡夠打到你大破勸退

依家如果想衝斬殺
你刷晒閃用女神流真係最低消費
用女神流未必一定會發動用左粒野
但起碼加高入王個機會率先

而且點計都平過再由頭刷閃/伊良湖set

最近幾次打甲都好有呢種感覺
Squall-Lucifer 02:59 PM 12-31-19
作者: :
令和元年【十一月作戦】
----
聯合艦隊基幹艦隊(1~5位)
●[新型陸攻] 銀河 ★+3
●[特殊兵装艦爆隊] 彗星一ニ型(三一号光電管爆弾搭載機) ★+3
●[海外対空兵装] 5inch連装両用砲(集中配備) ★+3
●[艦攻夜間作戦機] 九七式艦攻改(熟練) 試製三号戊型(空六号電探改装備機)
----

主力艦隊第一群(6~20位)
●[新型陸攻] 銀河 ★+2
●[海外対空兵装] 5inch連装両用砲(集中配備) ★+2
●[艦攻夜間作戦機] 九七式艦攻改(熟練) 試製三号戊型(空六号電探改装備機)
---

主力艦隊第二群(21~100位)
●[新型陸攻] 銀河 ★+1
●[海外対空兵装] 5inch連装両用砲(集中配備) ★+1
●[艦攻夜間作戦機] 九七式艦攻改 試製三号戊型(空六号電探改装備機)
---

主力艦隊第三群(101~500位)
及び 「キリ番特務艦隊群」
●[新型陸攻] 銀河
●[海外対空兵装] 5inch連装両用砲(集中配備)
※謎の侘びさびor愛ある(!?)「艦隊名及びコメント選抜遊撃部隊群」の提督方にも、上記の武勲褒賞が贈られます!
----
好彩上個月有打前500
蛋撻王子 04:02 PM 12-31-19
好彩上個月有打前500
痴線
今個月500名都有銀河
下放到咁樣

其實呢類機有冇D乜野用途?
我諗緊駛唔駛改修一架九七式上去
(空六号電探改装備機)
Squall-Lucifer 04:11 PM 12-31-19
痴線
今個月500名都有銀河
下放到咁樣

其實呢類機有冇D乜野用途?
我諗緊駛唔駛改修一架九七式上去
(空六号電探改装備機)
九七式艦攻改 試製三号戊型(空六号電探改装備機)是給空母夜戰打CI用

銀河不是第一次放出來,上個月放的野中隊某程度上比銀河更稀有
Famitsubasa 05:35 PM 12-31-19
有友軍大腿就一場斬
S MAP未解S 有隻ネ級改死唔去迫住入夜戰殺埋搞到得4成子彈入王
友軍川內一野cut左355 自家夕立補刀
蛋撻王子 05:36 PM 12-31-19
作者: Famitsubasa:
有友軍大腿就一場斬
S MAP未解S 有隻ネ級改死唔去迫住入夜戰殺埋搞到得4成子彈入王
友軍是神是上帝

好想快D番屋企打機添
leotam3 05:45 PM 12-31-19
今個月500內, 隻銀河算唔算中獎?\
(手上好似已經有2隻...
Famitsubasa 05:48 PM 12-31-19
不過有好一部分低運船係配CUTIN裝 (田中配裝學)
結果可能好兩極
Famitsubasa 05:49 PM 12-31-19
銀河都唔叫中獎乜先算中獎?
12部大歡迎
Squall-Lucifer 07:57 PM 12-31-19
作者: Famitsubasa:
有友軍大腿就一場斬
你就好,我今日16場入得4場全部都斬唔到......
蛋撻王子 11:20 PM 12-31-19
呢到D提督銀河都睇唔上眼

良いお年を!
Squall-Lucifer 12:45 AM 01-01-20
E6甲

一個E6甲食我20萬油、18萬多彈、9萬鋼、600多桶,還有超過20個要員和女神被我用光光,間宮伊良湖都用了不少,緊急修理資材由戰前的17個用到只餘9個,當中9成都是E6甲斬殺卡斬時燒掉的.....亞特蘭大支GFCS+5inch炮真的得來不易
sumyuet 01:02 AM 01-01-20
課金買武器,真心不了
Squall-Lucifer 01:16 AM 01-01-20
2020新年任務,今年不用去5-5和6-5,感謝田中吧

第一個任務-賀正!令和二年'水雷戦隊'出撃始め!:
1-2、1-3、1-4、2-1
輕巡旗艦+驅逐only的水雷戰隊,各一場A勝

2020彈
戰鬥糧食x2 / 九五式爆雷x2 / 伊良湖x2 三選一
女神x1

第二個任務-謹賀新年!'水上機母艦'出撃せよ!:
2-2、2-3、2-4
航巡/水母旗艦,各2次A勝

2020鋼
熟練艦載機整備員(扳手)x1 / 新型航空兵裝資材x3 / 12cm30聯裝噴進炮x6 三選一
二式水戰改x2 / 瑞雲631x1 / Late298B+2 x2 三選一

第三個任務-令和二年護衛始め!'海上護衛隊'抜錨!:
1-5、1-6、7-1
以驅逐和海防為主,最多編入1隻輕空母,各2回A勝/完成

2020油
カ號觀測機x2 / 二式爆雷x2 / 螺絲x4 三選一
高速建造x10 / 開發資材x8 / 家具人x1 三選一

第四個任務-迎春!軽巡'夕張'、北へ!:
3-5
夕張/驅逐旗艦+2驅逐,3次S勝

2020鋁
14cm聯裝炮改+8 x2 / 一式陸攻三四型+4 x1 / 試制東海 x1 三選一
夕張迎春掛軸

第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面