Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-16, 04:58 PM   #276
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
升lv 係儲60隻怪既進化料, 食lucky egg 一次過進晒佢
lucky egg 30分鐘大約進到60隻
當然有各種暗黑魔法進多d 怪

舊 07-28-16, 05:34 PM   #277
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
server又有事?我login唔到

引用:
作者: tidusxt 查看文章
其實真正玩法唔係升爆level先咩?
低level比你捉到夢夢都唔勁,得幾百CP,點捉都係cp值低

美國神人玩到40 level求其一隻超音蝠 cp都3500了
CP低姐係lv低
但唔代表個體值低

姐係一個神童喺幼稚園係會輸比普通中學生
但佢中學生時可以KO一大堆中學生

當然咁樣搵神童係好辛苦,升級條路仲辛苦 但依個唔係pokemon嘅樂趣咩?(強逼症患者自行埋牆角
實際上我都覺得升高左lv先搞個體值係好D嘅, 唔駛升得咁慘. 但強逼症下好難唔check

相薄

此篇文章於 07-28-16 05:39 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 05:39 PM   #278
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
玩咁多集都無乜留意V
最多花時間抓3V岩性格的怪⋯
要6v太複雜了⋯

不過唔代表我不喜歡pokemon
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 05:40 PM   #279
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
未入得返server/

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 05:55 PM   #280
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
入得番番番

相薄
舊 07-28-16, 07:21 PM   #281
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Tano 查看文章
問題唔課金買強力球就捉不到就準備棄Game
而家課金都買唔到

BTW佢竟然冇得"入左捕捉畫面都可以買波"這個坑錢功能

舊 07-28-16, 08:36 PM   #282
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: knight-philip 查看文章
而家課金都買唔到

人生最痛苦莫過於打稀有品種時用哂尐波
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:29 PM   #283
haha3156
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 大破人間 查看文章
有無人覺得約莫過左LV.7至8左右後,D怪開始難捉左?

呢兩日遇到CP100內,明明只係綠或黃帶綠框怪,但成鬼日俾佢掙脫精靈球兼走甩。

兩日前呢種等級既怪明明幾乎百發百中

定只係我最近唔好彩?
唔是你唔好彩
我今日捉隻ZUBAT都用左3-4個球

舊 07-28-16, 09:58 PM   #284
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
而家課金都買唔到

過Lv10以上開始
每次出球都係一場賭博

紅圈試過1Take
綠/黃圈反而超過5個都比佢走甩……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 07-28-16 10:00 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 10:01 PM   #285
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
捉野的霆係難左......遇到勁怪我放定抽葡提子先好似穩陣d
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 10:49 PM   #286
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
有無人知點解5點幾到而家都仲未入得番
一直login fail

舊 07-28-16, 11:18 PM   #287
カガミ

引用:
作者: Tano 查看文章
過Lv10以上開始
每次出球都係一場賭博

紅圈試過1Take
綠/黃圈反而超過5個都比佢走甩……
引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
捉野的霆係難左......遇到勁怪我放定抽葡提子先好似穩陣d
真的反正提子多到咩咁...一直跌唔過50抽...
每次見RARE或者半RARE但CP過200的都習慣先放提子

同以前在野生精靈公園捉的感覺有點似
雖然不可以掉石

舊 07-28-16, 11:21 PM   #288
カガミ

引用:
作者: 小草 查看文章
有無人知點解5點幾到而家都仲未入得番
一直login fail
掃走隻GAME等5分鐘左右再開GAME login
一直連login server的話都係log唔到的

是說今日第一次出紅ERROR....
入捕捉畫面前突然load好耐然後上面出現紅底ERROR字,之後怪會消失

舊 07-29-16, 01:00 AM   #289
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007

而家又入唔到server
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-16, 01:21 AM   #290
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Eking 查看文章
有冇人玩玩下, 畫面入係郁緊, 但係CLICK 乜都冇反應 ?
試過,首發後第3日開始遇多咗呢個情況,
但出GAME再入又OK,本身就無用省電MODE的。
可能隻GAME HIT多咗人玩吧?

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

覺得普通精靈球和great ball沒分別,就算CP低到十幾的,也一樣成日捉了後跳翻出嚟
我覺得普通精靈球和great ball最大分別係用great ball時好似會降低一級個圈圈的顏色,
例如用great ball後我見本來個黃色圈會變返綠色,理應會易咗捉,但實際暫時又唔覺有好大分別。

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
server又有事?我login唔到
18:00前後有呢個問題,同埋就算入到GAME玩,都易出頂頭紅色ERROR,
而且GPS好似同時廢埋…浪費咗最少2KM的移動距離。

引用:
作者: GGGG 查看文章

而家又入唔到server
即試,入到無事喎。

此篇文章於 07-29-16 10:39 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-16, 01:35 AM   #291
IDGAF
The One

引用:
作者: 大破人間 查看文章
有無人覺得約莫過左LV.7至8左右後,D怪開始難捉左?

呢兩日遇到CP100內,明明只係綠或黃帶綠框怪,但成鬼日俾佢掙脫精靈球兼走甩。

兩日前呢種等級既怪明明幾乎百發百中

定只係我最近唔好彩?
都覺得係咁,宜家玩到LV 15成日都有寵由精靈球走返出嚟,甚至走佬時間都加快咗咁…

引用:
作者: 年輕所犯下的錯誤 查看文章
橙圈果D,我都係用一用葡提子先,
反正好易抽到滿袋,350個位實在有點少,佢又無分類…
唔主動整理好易手上有勁多回血,但淨返少少位拎精靈球咁。
應該好多由首日玩到宜家的玩家會遇到呢個情況,但要貨金嗎?
我覺得去GYM挑機,打傷咗d pokemon時再用下堆回血補品清下個總容量好過,亂打下贏到兩場…

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
人生最痛苦莫過於打稀有品種時用哂尐波
剛才係公園仔打的時候就有一個小朋友問我可唔可以過d精靈球比佢,
因為佢遇到了奇異種子,但手上得返3個波…

佢知道隻game無得過道具,要等5分鐘等pokestop可以再用的情況下好失望咁走咗…

舊 07-29-16, 02:16 AM   #292
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
server down左陣bug晒?
掉波全部變拉西,毛毛虫十個monster ball都爆

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-16, 03:37 AM   #293
カガミ

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
試過,首發後第3日開始遇多咗呢個情況,
但出GAME再入又OK,本身就省電MODE的。
可以隻GAME HIT多咗人玩吧?
是省電mode bug

日本有人拍片再現過

不開省電mode就會少很多機會出事

舊 07-29-16, 09:11 AM   #294
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
唔入黎都唔知省電mode有bug

舊 07-29-16, 10:29 AM   #295
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
server down左陣bug晒?
掉波全部變拉西,毛毛虫十個monster ball都爆
未試過
尋日login番後一切正常
除左道場,打左兩次坐過上去後, 一入戰鬥畫面又彈番出去.....reboot都吾得

相薄
舊 07-29-16, 10:38 AM   #296
IDGAF
The One

引用:
是省電mode bug

日本有人拍片再現過

不開省電mode就會少很多機會出事
原來我打錯,打漏咗"無用"兩個字,實際我係無用過省電mode都遇到呢種情況,但謝解說了。

另外,我想問下有無用版友有用過ASUS的zenphone max手機玩pokemon go?
我見部機幾平又有3GB ram,但店員又話唔知係粒cpu問題好多客都話唔可以直接係play store度直接下載pokemon go,搞到佢要幫客裝非官方apk版先玩到喎,仲話其他幾部ASUS機都有類似情況,我想向版友求証一下真偽?

咁宜家新出果兩部5.2及5.5吋的ASUS zenphone 3玩同下載pokemon go又有無問題?
由手機版發出

此篇文章於 07-29-16 10:41 AM 被 IDGAF 編輯。
舊 07-29-16, 11:04 AM   #297
大覺屋師真
The One

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
另外,我想問下有無用版友有用過ASUS的zenphone max手機玩pokemon go?
我見部機幾平又有3GB ram,但店員又話唔知係粒cpu問題好多客都話唔可以直接係play store度直接下載pokemon go,搞到佢要幫客裝非官方apk版先玩到喎,仲話其他幾部ASUS機都有類似情況,我想向版友求証一下真偽?

咁宜家新出果兩部5.2及5.5吋的ASUS zenphone 3玩同下載pokemon go又有無問題?
由手機版發出
試下去衛訊話想試機玩唔玩到隻game, 應該會比你試

相薄
舊 07-29-16, 11:28 AM   #298
IDGAF
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
試下去衛訊話想試機玩唔玩到隻game, 應該會比你試
我就早幾日去果度問得知的,果時未出zenfone 3,
但如果佢真係成個系列對pokemon go呢隻遊戲都有支援問題就唯有睇這過其他牌子的手機了,因為我真係好少打手機遊戲。

另外尋晚登入pokemon go想整理下精靈及道具時終於見到一眾小精靈大合照的維護中圖片…
由手機版發出
舊 07-29-16, 11:45 AM   #299
Squall-Lucifer
懶人一個

不介意水貨、行貨但售後差的就Oneplus 3,行S820的電話就它最吸引

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-16, 12:30 PM   #300
Eking

註冊日期: Feb 2006
我off左省電的確少左發生

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 03:37 AM

手機版 | APP版