Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-29-13, 05:45 PM   #1476
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: Kain 查看文章
當我要35勝,一日打10場當贏7成都要打足5日
痴線,唔得閒陪佢癲
係,玩左四日得十勝咋

舊 12-29-13, 06:40 PM   #1477
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: Kain 查看文章
當我要35勝,一日打10場當贏7成都要打足5日
痴線,唔得閒陪佢癲
打250都話,正常玩贏都唔係易仲要理論上既全支給用晒都唔夠數真係反晒人類

所以呢個手遊event最成功既地方就係好有效咁趕絕halo房
我禮拜5一心去輸做4/6既第5條友都可以等成15min先開波

順便講埋家陣既中佐7水平 [滿LV,冇開or neta機不算]

1星: 重雷LV3,指狙渣LV5,重雷未開課金果時都已經係LV3

2星: 素伊LV4,盾吉LV2,格高LV2,大魔豬LV3,蟹e LV2,強淫LV2,陸勇指LV3

你冇睇錯,一部課到金既機都冇www
我都唔明點解如此陣容但金晶居然只係少銀晶13張

3星: 除先勇LV4,狙吉2+ACT渣+BD3係LV2外,其餘全部LV1
傳說中既rx78-2我7月頭先LV1,但2013都就快過連一張LV2都冇

反而有極品中的極品之稱既ACT渣,個活動都未完就已經LV2外加連光槍都搞惦埋,痴架

舊 12-29-13, 09:14 PM   #1478
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

RX78-2我都係最近先可以上Lv5,
但我而家係大佐10滿,
黎到呢個階段已經冇興趣課呢隻野啦...
先勇仲係Lv4,早個排見素勇唔洗課金,
諗住升左LV5頂住先,
點知隻素勇好快就上到LV7了,
加血到二萬都幾襟打。

舊 12-29-13, 09:17 PM   #1479
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
幾個月冇玩,依家係咪仲要等好耐先可以齊人開局?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 09:35 PM   #1480
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
幾個月冇玩,依家係咪仲要等好耐先可以齊人開局?
日服既話除HALO房因為EVENT關係搞到冇咩人肯輸而通街3/6之外都算快既

又因為唔輸得關係,NETA機除host外都少見左

舊 01-26-14, 04:52 PM   #1481
siuterry
Insane Gamer

中版出個狂燥玩家一輸就周圍鬧人,
佢既特徵係鍾意用狙II, 上前線同人格劍, 打到好似格機咁 本身同佢三唔識七, 街場我都唔會介意隊友點至在有得玩下, 點知佢完場就出咀炮 話隊友廢,睇唔順眼就同佢駁火兩句, 自己做唔到野又話人地汁雞, 又話打停隊友, 已經有唔少玩家比佢發洩, 隔離台uwanxx已經好多人講佢既痴線野, 機品好差

Id:0ocrazyDoo0
中版

舊 02-03-14, 05:58 PM   #1482
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
中版機品差點只佢一個,所以我只玩日版,開心得多:)
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-14, 06:02 PM   #1483
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

■アップデート情報

Ver.115.345.134.458
[ユニット関連]
■ 新規モビルスーツが追加されました。
・ジオン軍モビルスーツ1機が新たに追加されました。

■イベント実施のご案内
「ふふふ……俺が来たからには、ジオン野郎もこれまでだ。行くぞ!」キャンペーンを実施いたします。

■イベント期間
2014/1/30 14:00 から、2014/2/12 13:59まで
■イベント内容
イベント期間中のみ、
設計図報酬として特別な支援タイプ1機の設計図がドロップします。
■ドロップするMS設計図
・マドロック LV1  (適正階級=少佐 LV1)
※プレイヤーの階級に関係なく対象設計図は入手可能です。
※イベント期間が終了すると対象設計図は入手できなくなります。
※本イベント期間中はプレイヤーの階級に関係なく対象のMSで出撃可能です。

※本イベント期間終了後、対象のMSの【適正階級】未満のプレイヤーは、
本イベントで入手したMSで出撃ができなくなります。
※所有リスト内から消えるわけではなく、出撃だけができない状態となります。
※【適正階級】まで昇格することで本イベントで入手したMSは再び利用可能になります。

舊 02-03-14, 07:18 PM   #1484
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: 泰利 查看文章
中版機品差點只佢一個,所以我只玩日版,開心得多:)
日版都好多搞屎棍

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-14, 07:29 PM   #1485
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

引用:
作者: gsw 查看文章
日版都好多搞屎棍
相比下中版多 
舊 02-04-14, 06:03 PM   #1486
siuterry

引用:
作者: 泰利 查看文章
相比下中版多 
中版比例上遇到呢D人大過日版

舊 02-27-14, 04:56 PM   #1487
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
『機動戦士ガンダム バトルオペレーション』“100万ダウンロード突破! ありがとうキャンペーン”を3月13日より開催
ttp://www.famitsu.com/news/201402/27048975.html

舊 03-26-14, 04:28 PM   #1488
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

PS3「機動戦士ガンダム バトルオペレーション」国内100万DL突破_新CM .

這樣都搞

舊 03-26-14, 04:30 PM   #1489
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
無玩好耐
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 01:48 AM   #1490
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
早排岩岩玩返~
日版係咪仲係咁多人玩@@
搵room都好快
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 05:26 PM   #1491
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
中文版係唔係無人玩㗎?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-14, 06:48 PM   #1492
高級嘍囉
Crazy Gamer

連假吉姆都出埋,搞到我有啲興趣再玩翻。

新skill,扮敵機,雷達變綠色。

新功能:緊急彈射逃生、MS以外乘搭中制壓可能、反擊成功後thruster自動全回復。

新地圖:地下基地。

http://bo.ggame.jp/information/?p=6258

咁就兩週年喇。

此篇文章於 06-26-14 07:01 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 06-26-14, 08:48 PM   #1493
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
連假吉姆都出埋,搞到我有啲興趣再玩翻。

新skill,扮敵機,雷達變綠色。

新功能:緊急彈射逃生、MS以外乘搭中制壓可能、反擊成功後thruster自動全回復。

新地圖:地下基地。

http://bo.ggame.jp/information/?p=6258

咁就兩週年喇。
個Skill 好煩 bor
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-14, 11:25 PM   #1494
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

緊急逃生反智到喊

dash中可以即走佬都算,

dash唔中用?咪立即棄機cancel硬直之餘順便減30%傷lo
好彩既,仲可以送對面一個BZ反客為主呀

舊 06-29-14, 12:01 AM   #1495
scania

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
個Skill 好煩 bor
除非偷襲否則冇用,實戰中佢個棺材太好認
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 10:54 AM   #1496
TCS_disable
我有車車~

解左成舊堆 Campaign 機...
舊 07-13-14, 09:49 PM   #1497
高級嘍囉
Crazy Gamer

成年冇玩,再玩返用LV6吉姆頭打得好吃力(我係聯邦人中校),對手大校級以上全部都係高階機,ACT渣、勁煲飯快到瞄唔到,GP02簡直係犯規,一炮跛兩炮KO,我隻LV2死亡騎土仲係得50%...
舊 07-13-14, 10:58 PM   #1498
TCS_disable
我有車車~

引用:
成年冇玩,再玩返用LV6吉姆頭打得好吃力(我係聯邦人中校),對手大校級以上全部都係高階機,ACT渣、勁煲飯快到瞄唔到,GP02簡直係犯規,一炮跛兩炮KO,我隻LV2死亡騎土仲係得50%...
如果3號起煲,好多圖出
舊 07-13-14, 11:55 PM   #1499
高級嘍囉
Crazy Gamer

我得啲三星武器零件,so sad。
舊 07-14-14, 12:03 AM   #1500
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
如果3號起煲,好多圖出
京仔仲未搞惦lo

兩星50%第1張 : 大魔豬LV6 8定9x>100%
第2張: 近距整備架LV7

三星50%第1張: 哥邦迪LV2 40>90%
第2張: 哥邦迪LV2 90%>100%

外加 素勇LV7整備試過1次4連炒
當中3次係57%連續呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 07:44 AM

手機版 | APP版