Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-12, 01:49 PM   #3251
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
新機有無合蓋時下mon壓上mon既問題?
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 01:57 PM   #3252
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: shwl 查看文章
新機有無合蓋時下mon壓上mon既問題?
已勁搞掂左啦
3DSLL 上屏頂部加左隻粒膠
3DSLL 已經解決左壓屏個問題
不過都係勸句, 都係小心 D ........唔好兩邊壓得部 3DSLL 太緊啦

此篇文章於 07-28-12 02:07 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 02:07 PM   #3253
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
我中招了= =

過data出事,部機岩岩又出事><

cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 02:45 PM   #3254
namieling
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: holsety 查看文章
啪-一聲 好實淨
我都想買番個黎放好d games,而家都有最少十隻美版game!

請問出面有無得賣呀?要幾多錢一個呀?

thx!
namieling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 03:30 PM   #3255
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
我中招了= =

過data出事,部機岩岩又出事><

乜都冇哂?
連系統內置既app都冇埋?

建議你上網seach下有冇玩家有同類野發生
可能人地試到有solution
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 03:40 PM   #3256
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
我無依一步....
當時我覺得好奇怪
因為上網睇圖會有依步比你換sd卡

未知係咪完成左之後佢斷左線
3DSLL成日都出現電波問題斷線....

咁佢之後已經變左HOME畫面了...
然後就一堆新app出現係新機...&又問我連唔連上網update,,,etc

咁我之見唔對路...但都要換sd卡就熄左機先換...
然後開機果陣堆野係存在
但係上面screen係睇唔到任何野
之後是但click一個就會話入eshop update之類
但load左一大輪之後佢就唔見哂d野....

奇怪係某堆仲存在....(正路應該唔係save係本體!?!?)
損失就一隻櫻侍game既save
好彩新pokemon ar game無乜點玩過....
VC亦少玩

btw~沉日講果條片自動出現左係購入紀錄到
上網見有人試過更新斷左線之後可以繼續
我見你個step似係佢未做完個step斷左線
你就心急換左SD卡
正常應該做完個step自動會有提示叫你換SD Card
所以就呢個step之前轉移到既某推野仲存在
呢個step之後你自己亂搞就無轉移唔到其他野

同埋斷線問題有可能係你Network問題 e.g. router,ISP
或你新機個wifi有問題都唔奇
建議你要試清楚連線問題出係邊
舊 07-28-12, 03:42 PM   #3257
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: shodanng2 查看文章
乜都冇哂?
連系統內置既app都冇埋?

建議你上網seach下有冇玩家有同類野發生
可能人地試到有solution
NO....係死點
可能張相影得唔係好清....

第一張上邊左2方格內有一點特別唔同色係死點
第二張就成個下mon影...正中間上方少少果到有粒點(不過應該要放大先見到,但我post出黎佢好似rescale左)

引用:
上網見有人試過更新斷左線之後可以繼續
我見你個step似係佢未做完個step斷左線
你就心急換左SD卡
正常應該做完個step自動會有提示叫你換SD Card
所以就呢個step之前轉移到既某推野仲存在
呢個step之後你自己亂搞就無轉移唔到其他野

同埋斷線問題有可能係你Network問題 e.g. router,ISP
或你新機個wifi有問題都唔奇
建議你要試清楚連線問題出係邊
我試過傳兩次
第一次係係斷線傳唔到
所以我今朝再傳

第2次係傳完之後,佢寫住係完成,亦都扣左我兩部機各1次既傳送quota
之後兩部機一齊reset/restart左
新機restart之後想load 野果陣斷線...(即係冇左換卡果個step)

上網睇過人地都有case係冇左"可以換sd卡了"這個step
但人地換返卡都係冇事

不過家陣大至上應該冇問題
已經再DL過了....損失不大就算

家陣變左煩死點可以點

此篇文章於 07-28-12 03:50 PM 被 cknjoshua 編輯。
舊 07-28-12, 03:52 PM   #3258
Netnet
Game Master

任天堂網絡服務狀態及定期維護表
大家記低啦......將來大家參考用的

http://www.nintendo.co.jp/netinfo/ja_JP/index.html
舊 07-28-12, 03:56 PM   #3259
cknjoshua
Crazy Gamer

圈住會唔會易望d!?!?
佢又唔係白/黑...好似死左一半...又黃黃地咁...
舊 07-28-12, 04:01 PM   #3260
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
NO....係死點
可能張相影得唔係好清....

第一張上邊左2方格內有一點特別唔同色係死點
第二張就成個下mon影...正中間上方少少果到有粒點(不過應該要放大先見到,但我post出黎佢好似rescale左)

我試過傳兩次
第一次係係斷線傳唔到
所以我今朝再傳

第2次係傳完之後,佢寫住係完成,亦都扣左我兩部機各1次既傳送quota
之後兩部機一齊reset/restart左
新機restart之後想load 野果陣斷線...(即係冇左換卡果個step)

上網睇過人地都有case係冇左"可以換sd卡了"這個step
但人地換返卡都係冇事

不過家陣大至上應該冇問題
已經再DL過了....損失不大就算

家陣變左煩死點可以點
你咁講完
我都係等一排先考慮換大機了
還定我相信好快會跌到$18xx
舊 07-28-12, 04:03 PM   #3261
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Netnet 查看文章

任天堂網絡服務狀態及定期維護表
大家記低啦......將來大家參考用的

http://www.nintendo.co.jp/netinfo/ja_JP/index.html
其實會唔會3DS->3DS LL轉移資料時
要連老任server過某D資料
如果撞正佢server維護中或超busy
轉移資料中途會唔會出問題呢?
舊 07-28-12, 04:05 PM   #3262
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
你咁講完
我都係等一排先考慮換大機了
還定我相信好快會跌到$18xx
沉日都$1900啦
過左WEEKEND一定會到下限WO

至於去唔去到行貨價就再睇定D先啦....
死唔死撞手神姐
我真係第一次買老任機咁快就有一粒= =
要慶幸係下屏咋....
但係中間真係幾礙眼

部NDS都放左N年先有...
3DS仲係好清...

不過我最唔鍾意係音效真係差好多
細聲左好多都唔靚聲

引用:
其實會唔會3DS->3DS LL轉移資料時
要連老任server過某D資料
如果撞正佢server維護中或超busy
轉移資料中途會唔會出問題呢?
話說今朝我上ESHOP LOAD好耐
之後佢彈左個新聞話咩 9-11點幾有BUG定咩!?!(睇唔明)
我咁岩就係11點左右要連上ESHOP....

此篇文章於 07-28-12 04:09 PM 被 cknjoshua 編輯。
舊 07-28-12, 04:14 PM   #3263
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
沉日都$1900啦
過左WEEKEND一定會到下限WO

至於去唔去到行貨價就再睇定D先啦....
死唔死撞手神姐
我真係第一次買老任機咁快就有一粒= =
要慶幸係下屏咋....
但係中間真係幾礙眼

部NDS都放左N年先有...
3DS仲係好清...

不過我最唔鍾意係音效真係差好多
細聲左好多都唔靚聲

話說今朝我上ESHOP LOAD好耐
之後佢彈左個新聞話咩 9-11點幾有BUG定咩!?!(睇唔明)
我咁岩就係11點左右要連上ESHOP....
呢段時間應該好多人出3DS LL/XL
實多左好多人同時連上eShop或老任既server
未必負荷得到咁多人連線/流量
舊 07-28-12, 06:09 PM   #3264
Netnet
Game Master

引用:
呢段時間應該好多人出3DS LL/XL
實多左好多人同時連上eShop或老任既server
未必負荷得到咁多人連線/流量
初初有小小事好正常
微軟 X360 伺服器初期都經常維修維護, 依家佢個伺服器先叫比較穩定, 但X360 有時都有D 野會死一死
任記今早咁快幾個鐘頭搞番正常, 算係唔錯架啦 ~
舊 07-28-12, 06:13 PM   #3265
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
有冇螢幕偏黃問題?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 06:26 PM   #3266
拖羅仔
井上卜口

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0645 6102 0458
PSN  IDgeoffrey-toro
今日去Bic Camera買NSMB2果陣,個個排隊都買3DSLL,唔知下星期銷量會衝成點了……
自問3DSLL個外型吸引唔到我買……
拖羅仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 06:34 PM   #3267
Netnet
Game Master

引用:
作者: 1515 查看文章
有冇螢幕偏黃問題?
3DS LL 每一格液晶格變大了
液晶格邊緣也變大
自然會比 3DS 好似暗少少(暗少少就會覺得微黃了一些)
我試了幾部 3DS LL 也是一樣情況, youtube 試玩片段也一樣, 外國情況也一樣
所以是正常的, 其他3DSLL 都一樣, 不用擔心
舊 07-28-12, 06:37 PM   #3268
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 拖羅仔 查看文章
今日去Bic Camera買NSMB2果陣,個個排隊都買3DSLL,唔知下星期銷量會衝成點了……
自問3DSLL個外型吸引唔到我買……
頭先見旺角好多人出機,價位仲係19xx左右

等埋下星期先出手

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 07:51 PM   #3269
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
言念. 緊黑定白

舊 07-28-12, 07:54 PM   #3270
cknjoshua
Crazy Gamer

大屏新光神話真係王道黎!!!!!

仲諗緊買咩套
唔知官方有冇靚袋換
舊 07-28-12, 08:13 PM   #3271
nakamura14

註冊日期: Nov 2003
個個都係咁出機
做行貨o個班人唔知仲會唔會頑固堅持台港一個區呢!

舊 07-28-12, 09:48 PM   #3272
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
今日帶左LL去毒朋友
正係勁正

舊 07-28-12, 09:50 PM   #3273
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
今日帶左LL去毒朋友
正係勁正
打MH時串佢哋
「乜你隻龍咁細嘅?細金嚟架?」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-12, 10:17 PM   #3274
Netnet
Game Master

3DSLL 初買時的 "3D體驗映像" 視頻是可以再下載的,
在 E-SHOP > 設定-其他 > 購入濟軟件 找 "3D體驗映像" > 再受信 就可以了。
順便可以把那些好更新的都更新下

大家可以帶住部 3DSLL 去show 段 3D片去毒其他人

此篇文章於 07-29-12 03:39 AM 被 Netnet 編輯。
舊 07-28-12, 10:46 PM   #3275
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
個檔插去舊機睇唔睇到?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 05:24 PM

手機版 | APP版