Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-14-19, 05:52 PM   #1201
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
出咗了。
Xenogears BRING ARTS エリィ:エレハイム・ヴァン・ホーテン

https://www.1999.co.jp/10544651

此篇文章於 01-14-19 06:05 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 06:20 PM   #1202
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: aquarius 查看文章
用wiiU出xenoblade隻碟已經够靚
wii u係講緊eshop ver吧???
沒買wii u呀...

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用模擬器出Full HD都好正。
講模擬器沒意思啦...
玩botw仲靚過原廠添...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 07:13 PM   #1203
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
用wiiU出xenoblade隻碟已經够靚
我驚我部WIIU開唔郁...攏左好耐...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 08:48 PM   #1204
高級嘍囉
Crazy Gamer

WiiU出嗰隻只係Wii嘅download版,同Wii冇分別。
舊 01-15-19, 12:52 AM   #1205
HM

引用:
出咗了。
Xenogears BRING ARTS エリィ:エレハイム・ヴァン・ホーテン

https://www.1999.co.jp/10544651

已到手
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 01:01 AM   #1206
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
WiiU出嗰隻只係Wii嘅download版,同Wii冇分別。

我嘅意思係
我用wiiU玩番wii嗰隻xenoblade碟, 唔係download版
出大電視即使行480p only
D graphic都會比wii嗰陣優化咗(用wii玩嗰陣覺得矇)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 10:58 AM   #1207
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
我驚我部WIIU開唔郁...攏左好耐...
機要定期開下...否則個pocket個mon可能會壞或變黃的~

引用:
我嘅意思係
我用wiiU玩番wii嗰隻xenoblade碟, 唔係download版
出大電視即使行480p only
D graphic都會比wii嗰陣優化咗(用wii玩嗰陣覺得矇)
就係因為得480p...所以想佢出係ns度...至少都比返720p...
wii u都停產了...而且好多game都炒起左...唔想咁樣買...
舊 01-15-19, 12:06 PM   #1208
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
機要定期開下...否則個pocket個mon可能會壞或變黃的~

就係因為得480p...所以想佢出係ns度...至少都比返720p...

wii u都停產了...而且好多game都炒起左...唔想咁樣買...

最好出埋 Xenoblade X,我玩多次又如何

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 01:20 PM   #1209
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
Cool

引用:
沒計, 只能講一代太完美...無論劇情, 戰鬥系統, 音樂...
但相對於一代個QUEST和MAP, 二代已經好左好多...
一代個地圖同樣係咁廢...仲要沒得放大...搵人好困難...
一代個QUEST真係多到不想重玩...應該係2代的2倍...

2代已經叫更改左以上呢兩樣野, 係唔知做咩加個抽神劍系統...真係完全浪費時間...
其實用quest拎神劍取代就得....

自己覺得個戰鬥系統係好玩一代..因夠爽..
但深度來講都係一代好玩D..招不可亂出, 要留技..
而且二代個戰鬥數字倍率不合理..1球999....

通常講開垃圾都係個D玩慣ATB RPG既玩家...
玩不慣接受不到咪話佢垃圾.....

真心好想NS出返一代的720P畫面...係3DS玩真係隻眼受罪...
其實一代又未至於完美,某d部份2係比1有進步
例如quest 1代好hea, 9成都係純粹去某處打某怪, 或者搵某素材,之後同當事人交代返就完成,2既quest就內容豐富好多
另外2人設真係好靚,大量劍神各有特色

內容極度豐富,系統有深度,頭果正2,30個鐘只係摸個系統
我每日幾唔得閒都要臨訓前玩一陣,行來行去睇下風景,試下挑戰d勁怪,四圍探索,起碼玩到2百幾個鐘

舊 01-15-19, 01:55 PM   #1210
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
你玩過 X 就知,2 既風景有幾差。

就好似你去過意大利既威尼斯,再去返澳門威尼斯咁。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 03:12 PM   #1211
aquarius
Game Master

引用:
作者: ELT 查看文章

例如quest 1代好hea, 9成都係純粹去某處打某怪, 或者搵某素材,之後同當事人交代返就完成,2既quest就內容豐富好多

我每日幾唔得閒都要臨訓前玩一陣,行來行去睇下風景,試下挑戰d勁怪,四圍探索,起碼玩到2百幾個鐘

2嘅人設真係見人見智
可能想賣得好D變得太大路同中二

1係個故事流程令人覺得D角色愈來愈順眼

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 01-15-19, 03:18 PM   #1212
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: sugoteam 查看文章
最好出埋 Xenoblade X,我玩多次又如何

直覺覺得係X會出係NS度先..
但WII U 個GAME PAD咁多資料...到時可能又係不斷按"+"和"X"制...

引用:

其實1代都可以打到去200小時...其實1代和2代來講...個QUEST都係好差...不上網睇真係玩死人...去邊度搵人都未必知..

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

由手機版發出
X個地圖真心大得太過份...
我自己覺得1代個地圖都好過2代...
2代斬到一舊舊...

引用:
2嘅人設真係見人見智
可能想賣得好D變得太大路同中二

1係個故事流程令人覺得D角色愈來愈順眼

2代最大問題係個故事太中二...沒深度...
就係一個HAPPY ENDING+後宮的故事...
完全係日動漫既寫照...
舊 01-15-19, 03:37 PM   #1213
高級嘍囉
Crazy Gamer

3D有高低上下層嘅世界地圖真係好惡搞,目前見過最好嘅係薩爾達傳說個皇宮地圖。但係太清楚又變成咩都睇哂唔好玩。

此篇文章於 01-15-19 03:39 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 01-15-19, 05:22 PM   #1214
lancelam
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
Nintendo Switch IDSW-3344-4281-3048
3DS Friend Code4554 0555 6683
設定集來了(日亞開訂中)
https://s.famitsu.com/news/201901/15170424.html

lancelam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 05:32 PM   #1215
HM

引用:
直覺覺得係X會出係NS度先..
但WII U 個GAME PAD咁多資料...到時可能又係不斷按"+"和"X"制...

其實1代都可以打到去200小時...其實1代和2代來講...個QUEST都係好差...不上網睇真係玩死人...去邊度搵人都未必知..

X個地圖真心大得太過份...
我自己覺得1代個地圖都好過2代...
2代斬到一舊舊...

2代最大問題係個故事太中二...沒深度...
就係一個HAPPY ENDING+後宮的故事...
完全係日動漫既寫照...
明明2代故事本體係黃金國
舊 01-15-19, 06:17 PM   #1216
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: lancelam 查看文章
設定集來了(日亞開訂中)
https://s.famitsu.com/news/201901/15170424.html

我最期待的畫面出來了

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 06:39 PM   #1217
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

由手機版發出
xbx我都有,因屋企有小朋友,只有機會淺嚐
畫面的確係在xb2之上,極希望switch 出多次

但xbx同xb2係兩樣野黎,xbx sell open world, xb2就故事為主
xb2係趕時間出,仲有改善空間,依家switch 上左軌道,期待xb3可以多d時間做好d

引用:
3D有高低上下層嘅世界地圖真係好惡搞,目前見過最好嘅係薩爾達傳說個皇宮地圖。但係太清楚又變成咩都睇哂唔好玩。
都係,探索都係一種樂趣,太畫出腸可能會仲唔好玩

舊 01-15-19, 06:41 PM   #1218
charcsc2000
J神哥

引用:
xbx我都有,因屋企有小朋友,只有機會淺嚐
畫面的確係在xb2之上,極希望switch 出多次

但xbx同xb2係兩樣野黎,xbx sell open world, xb2就故事為主
xb2係趕時間出,仲有改善空間,依家switch 上左軌道,期待xb3可以多d時間做好d

都係,探索都係一種樂趣,太畫出腸可能會仲唔好玩
應該沒xb3...個故事已經完結左, 3把劍...
希望出新作好過...
xbx人設好怪..但個地圖超大..
直覺佢未出完..可以做xbx2..
舊 01-15-19, 06:44 PM   #1219
aquarius
Game Master

xbx 玩系統丶玩機人丶MMO群戰
有xbx2的話應該朝這方向發展

舊 01-15-19, 06:57 PM   #1220
ELT
Lunar使者

引用:
希望出新作好過...
xbx人設唔係好得...

都冇話完唔完,xb1同xb2都冇咩直接關聯
就算出xb3都一樣,可當一獨立game

但真係好鐘意xb系統,有d覺得返唔到轉頭玩dq式rpg

舊 01-15-19, 10:02 PM   #1221
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
希望出新作好過...
xbx個故事未完, 好多迷都冇解, 最大迷明明係遙控人形(doll),
但保存本體個控制裝置都爛晒, 照睇應該D人就死晒, 都唔知重點樣可以遙控到,
真係要出第2集解埋D迷
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-19, 11:37 PM   #1222
ELT
Lunar使者

引用:
作者: lodoss 查看文章
xbx個故事未完, 好多迷都冇解, 最大迷明明係遙控人形(doll),
但保存本體個控制裝置都爛晒, 照睇應該D人就死晒, 都唔知重點樣可以遙控到,
真係要出第2集解埋D迷
咁不如直接用xbx既世界port去switch再加返剷情,變成完全版,咁就perfect

舊 01-15-19, 11:44 PM   #1223
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
佢之前好似話整緊xbx落switch到嫁
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 12:24 AM   #1224
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
希望出新作好過...
查實以高橋嘅多元宇宙論,
有XB3响另一個平行宇宙真係唔出奇。
不過都係希望佢出全新作。(請人嗰幾幅concept圖)
如果remake X或XB1...可唔可以用返XB2嘅人模...
シュルク、フィオルン同エルマ响XB2登場嘅樣真係順眼太多...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 01:27 AM   #1225
HM

首先應該重製XG先囉
Monolith而家好似同SE有兩句計傾
不如傾下版權啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 08:18 PM

手機版 | APP版