Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-06, 07:19 PM   #151
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
唔知點解總覺得今次的凶手和手法最易推....開始技窮了嗎.......

舊 07-24-06, 08:37 PM   #152
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
睇左個結局之後…

我覺得個兇手既演技真係好到出神入化…

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 10:49 PM   #153
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 尼路
唔知點解總覺得今次的凶手和手法最易推....開始技窮了嗎.......
佢抱落去果個位睇得多金田仔o既人都會懷疑啦

不過,獄門塾聽人講好似話難番

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 11:14 PM   #154
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: DevilElvis
佢抱落去果個位睇得多金田仔o既人都會懷疑啦

不過,獄門塾聽人講好似話難番
有冇人知復活第3彈幾時會有~ 係味仲連載緊?

舊 07-24-06, 11:17 PM   #155
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
我覺得得今次個故事兇手太多捉心理控制別人行動
這些玩法不是最容易出現不能予計的情況嗎
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:04 AM   #156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 廢人
我覺得得今次個故事兇手太多捉心理控制別人行動
這些玩法不是最容易出現不能予計的情況嗎
有同感
第二條計殺三鬼谷果個都算,呢個都話一定得
不過始終佢番番去暈低果面都係好易出現狀況外既事
第三條計真係.........如果無偽偵探懶醒都唔知佢要點殺

今集真係太易估
天樹征丸你寫小說版深藍殺人果時D功力去晒邊

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:26 AM   #157
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
小說有幾本 真係好睇??

我買左 歌劇院 同深藍only
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 12:31 AM   #158
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 拉辛斯基

我覺得幽靈客船 同 電腦山莊 都唔錯

舊 07-25-06, 12:53 AM   #159
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 拉辛斯基

除左第四期之外其實全部都好睇
深藍係我覺得最好睇最難估既

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-25-06, 12:57 AM   #160
廢人
The One

第二個如果大隊有人話分開兩邊下睇下會唔會有機會撞到兇手佢可以點殺三谷??
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 11:36 AM   #161
tylau

PSN  IDkeithlau81
第三個最控唔到... 要佢無去燈塔+死傻仔屈佢有殺人+佢肯入去自己訓一晚...(但呢D所有野之前...)就諗到要攞返大叔身上既KEY先...同埋收埋D拖鞋...

似乎有D不合LOGIC喎...
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 03:01 PM   #162
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
作者: tylau
第三個最控唔到... 要佢無去燈塔+死傻仔屈佢有殺人+佢肯入去自己訓一晚...(但呢D所有野之前...)就諗到要攞返大叔身上既KEY先...同埋收埋D拖鞋...

似乎有D不合LOGIC喎...
我都覺得有問題.......
如果條友唔係比人屈佢殺人,跟住反鎖自己訓一晚
咁預先準備果d蜘蛛同埋收埋d拖鞋有咩用.....

舊 07-25-06, 05:55 PM   #163
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
我覺得令人在意係黑澤和馬的生死 ,話係連人芾車衝咗落海,但係搵唔到屍體..... 呢點有點玄,唔知會唔會令一次殺人事件伏筆呢???
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 06:09 PM   #164
tylau

引用:
作者: 松田悟志
呢D只有係夜神月同N先會做得出既先知行為
舊 07-25-06, 06:56 PM   #165
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
這個阿一生有解釋的 她會想辦法叫條友自己入去麻 點叫就....天知道了....
最無可能我反而覺得係吊燈 果吊燈成200kg重 條繩夠唔夠力啊....而且這工序要實行的話 基本上是專業工人才行吧 一個唔小心 個吊燈就.....到時點解釋.....

舊 07-25-06, 07:15 PM   #166
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
這個阿一生有解釋的 她會想辦法叫條友自己入去麻 點叫就....天知道了....
最無可能我反而覺得係吊燈 果吊燈成200kg重 條繩夠唔夠力啊....而且這工序要實行的話 基本上是專業工人才行吧 一個唔小心 個吊燈就.....到時點解釋.....
叫左佢入去再殺差好遠wo........
點諗都覺得係完全先讀先可以成功既手法......
而且....有幾隻咁大隻既蜘蛛o係個柜度,佢都重可以拉開個柜搵鎖匙
搵到拎上手先發覺有咁鬼大隻蜘蛛o係個袋入面,再丟去阿一面前.....
呢樣都幾唔合理下.....

此篇文章於 07-25-06 07:37 PM 被 松田悟志 編輯。
松田悟志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 07:59 PM   #167
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
呢幾本出得咁快,到時有排先再出新一期
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 08:10 PM   #168
tylau

第二個都唔合理啦... 首先要打爆窗.. 等佢地全部人跑黎...三鬼谷要等人走哂先行得.. 咁跑最快果個一定少於5分鐘入到本館... 佢要跑去中間殺三鬼谷...仲要斬隻手...仲要係女仔跑... 無可能快過佢地返到本館掛...(來回條路中間至本館基本都要5分鐘), 仲要假設哂本身留係本館既人唔會撞門入到去... 要等齊人先撞得...

太不可能吧?
舊 07-25-06, 10:46 PM   #169
i wanna buy GBA
Ultimate Gamer
Ken Wan

註冊日期: May 2002
想問你地,提到小說版深藍,即是邊本呢?書名是甚麼呢?
i wanna buy GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 11:20 PM   #170
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
殺戮的深藍,好似係小說版最後個二期(7,8)
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 11:25 PM   #171
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
好奇一問,想問下邊樹仲有得賣全套小說??漫畫節有冇機可以買得番??
Thx a lot!!!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 11:28 PM   #172
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
引用:
佢好似解釋佢諗左好多手法,睇情況而定出邊招.....

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 12:00 AM   #173
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: tylau
第二個都唔合理啦... 首先要打爆窗.. 等佢地全部人跑黎...三鬼谷要等人走哂先行得.. 咁跑最快果個一定少於5分鐘入到本館... 佢要跑去中間殺三鬼谷...仲要斬隻手...仲要係女仔跑... 無可能快過佢地返到本館掛...(來回條路中間至本館基本都要5分鐘), 仲要假設哂本身留係本館既人唔會撞門入到去... 要等齊人先撞得...

太不可能吧?
呢個反而唔緊要
因為佢可以訓係屋外面都得,只要佢話係怪人拉佢出黎中間就得

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-26-06, 08:31 PM   #174
提子
Crazy Gamer
Gemma Ward

註冊日期: Jul 2002
引用:
咁粗ge鋼線在路中心都冇人發現
都唔合理la

舊 07-26-06, 08:46 PM   #175
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 提子
咁粗ge鋼線在路中心都冇人發現
都唔合理la
那裡有在路中心了?
明明就是在地下穿出來
基本上這一招的計劃算很精密而且是成立的
我反而想知道的是拉緊了的鋼線在椅子旁剪斷不會彈到手嗎 XD

ペルソナ5

隨時更新

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 05:47 AM

手機版 | APP版