Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-14, 11:19 PM   #526
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TVアニメ
『魔法科高校の劣等生』第5話“入学編V”のあらすじ&先行カットをお届け!
学内で起きた騒動の裏に、政治結社の影

http://t.co/Qabbyz1JpE

舊 05-03-14, 12:25 AM   #527
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: money 查看文章
TVアニメ
『魔法科高校の劣等生』第5話“入学編V”のあらすじ&先行カットをお届け!
学内で起きた騒動の裏に、政治結社の影

http://t.co/Qabbyz1JpE
咁既進度第6集應該去清場
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 11:20 AM   #528
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
做乜突然好似睇緊第二套野咁

舊 05-04-14, 11:25 AM   #529
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
做乜突然好似睇緊第二套野咁
不要對中學生(?)寫的文章前言不對後語認真

堅抽覺得木瓜之城系列個起承轉合比依套仲正常少少

你應該當自己睇緊絕對無敵雷神王

依套野個世界觀常識係:

作者=達也>高中生>(不可越之壁)>專業人士

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 11:36 AM   #530
尼路
The One

絕對無敵雷神王無咁多後設吧,應該……

舊 05-04-14, 02:05 PM   #531
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Van仔 查看文章
咁既進度第6集應該去清場
下集夠快半話應該講得完實技大樓可能加長艾利卡對戶松
第6集就可以上帝去秒人(事實書都冇咩點講上帝入左去之後人戰GE場面)
E集都係講設定。。。。快D9校好過
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 02:52 PM   #532
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
6 集完入學篇
仲有20集,夠做九校同横滨
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 03:45 PM   #533
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
舖左一話下一話係咪比男主顯威能

舊 05-04-14, 06:46 PM   #534
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: ouki 查看文章
下集夠快半話應該講得完實技大樓可能加長艾利卡對戶松
第6集就可以上帝去秒人(事實書都冇咩點講上帝入左去之後人戰GE場面)
E集都係講設定。。。。快D9校好過
全體秒殺, 好難寫得仔細

舊 05-04-14, 07:36 PM   #535
細路翔
The One

大爺出生於足球世家,雖然從小就下半身不遂,但是能夠用意念讓球飛進球門,但是四葉家的人認為用腳踢才算踢球,所以大爺是個廢物,之後大爺只能用意念控制腳來踢球以模仿普通人

非常貼切既講解(?

英國說大家抱團死
舊 05-04-14, 08:02 PM   #536
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
唔係相反咩....?
人人都認為足球係要用念力踼的,神說我用腳比你們好,所以不停用腳射入龍門?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 10:37 PM   #537
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
美月今集開頭完全千反田上身。

都好難怪佢既,話o西人地係開o西金手指既奉太朗,唔上身先假。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-14, 10:44 PM   #538
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
大爺出生於足球世家,雖然從小就下半身不遂,但是能夠用意念讓球飛進球門,但是四葉家的人認為用腳踢才算踢球,所以大爺是個廢物,之後大爺只能用意念控制腳來踢球以模仿普通人

非常貼切既講解(?
其實成個設定最奇怪真係四葉家,明明設定係最忠於魔法師=兵器嘅原則,但就將個核彈評為不合格

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 12:14 AM   #539
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: casio 查看文章
其實成個設定最奇怪真係四葉家,明明設定係最忠於魔法師=兵器嘅原則,但就將個核彈評為不合格
唔好講其他
淨係老母改個仔d性格都有病啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 07:03 AM   #540
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 小嘉 查看文章
唔好講其他
淨係老母改個仔d性格都有病啦
連自己個妹都搞壞佐,個仔小事啦

舊 05-05-14, 09:16 AM   #541
細路翔
The One

如果個魔法師既設定唔係右派得咁極端剩係軍事用

大爺比人當垃圾反而仲比較講得通,依d根本係故事主線既基本邏輯出現問題

仲有我一直唔明d比較正常既一科生點解覺得自己好好打,等佢個起手式load得黎正常人已經夠射晒一個步槍彈夾(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-05-14 09:22 AM 被 細路翔 編輯。
舊 05-05-14, 09:52 AM   #542
FREDDY@o@

四葉家只係將上帝評為不合格魔法師, 無否定作為兵器既價值, 四葉少部分知道上帝能力既人當佢係怪物
(姨媽講過上帝並唔係魔法師, 而係超能力者)

舊 05-05-14, 09:55 AM   #543
ouki
戸松控

引用:
作者: Asurada 查看文章
連自己個妹都搞壞佐,個仔小事啦
妹一返到來已俾人玩壞佐.....
舊 05-05-14, 10:15 AM   #544
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
你地2個點甩都無用
好多SETTING都打咀巴
乜都唔理當睇無雙會好D
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 10:25 AM   #545
FREDDY@o@

根本就係睇個中二作者亂黎, 無必要認真

舊 05-05-14, 10:31 AM   #546
細路翔
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
根本就係睇個中二作者亂黎, 無必要認真
中二同主線個基本邏輯有無出問題無衝突架喎

英國說大家抱團死
舊 05-05-14, 10:37 AM   #547
ouki
戸松控

引用:
作者: 小嘉 查看文章
你地2個點甩都無用
好多SETTING都打咀巴
乜都唔理當睇無雙會好D
我一中講當睇無雙睇好過...別太理D設定.....我N頁前已講.....成大半期講設定之後兩野就俾上帝破左.....如果唔係我做咩叫他上帝=.=
舊 05-05-14, 11:52 AM   #548
尼路
The One

引用:
如果個魔法師既設定唔係右派得咁極端剩係軍事用

大爺比人當垃圾反而仲比較講得通,依d根本係故事主線既基本邏輯出現問題

仲有我一直唔明d比較正常既一科生點解覺得自己好好打,等佢個起手式load得黎正常人已經夠射晒一個步槍彈夾(?
這無衝突,因為係學生所以對像係一般人而唔係職業的,就好像學界武術冠軍都會覺得自己好好打,但對像一定唔包括有武器的軍人。
嗯,我盡力的了。

舊 05-05-14, 02:07 PM   #549
細路翔
The One

我覺得D魔法師個肉體平均強度起碼都要有範馬勇次郎既等級先說服到人佢地擺上戰場唔會比又平又大碗既A-10掃成肉醬(?

咁樣就可以好霸氣咁企定定等個CD完

或者直接跳上架飛機(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-05-14 02:10 PM 被 細路翔 編輯。
舊 05-05-14, 02:37 PM   #550
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
我覺得D魔法師個肉體平均強度起碼都要有範馬勇次郎既等級先說服到人佢地擺上戰場唔會比又平又大碗既A-10掃成肉醬(?

咁樣就可以好霸氣咁企定定等個CD完

或者直接跳上架飛機(?
反池力魔法就能把子彈全部吸起了

另外 硬魔法能普通槍射唔穿

你是看小說定睇動畫

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 09:18 AM

手機版 | APP版