Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-08, 01:57 PM   #276
toml00
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: lbiceman 查看文章
神樂喺漫畫最初係召喚師,但靜流出場後就變咗打八極拳既戰士
唔知一下輯打唔打到剎那嗰度,希望畫功可以保持到就好!
岩岩買左漫畫第6期……神樂......................這個真的是神樂嗎!?
我都係鍾意動畫版既神樂……同埋佢既同人

你講得岩,神樂變左做八極拳戰士……無言
…唔知做乜話佢傷左招唔到獸
toml00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 03:28 PM   #277
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: toml00 查看文章
岩岩買左漫畫第6期……神樂......................這個真的是神樂嗎!?
我都係鍾意動畫版既神樂……同埋佢既同人

你講得岩,神樂變左做八極拳戰士……無言
…唔知做乜話佢傷左招唔到獸
比剎那用鎗射穿咗對手
唔係有殺生石,對手早就報廢咗
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-08, 04:33 PM   #278
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: hihiandylam 查看文章
會唔會黃泉對殺生石既願望就係

變左做磯山泉=.=.............
似係神樂開左金手指之後做出黎嘅

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 09:31 AM   #279
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
『喰霊-零-』イメージソング集「百合ームコロッケ」入面首 Reincarnation 果然唔錯+= =
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 10:42 PM   #280
toml00
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
『喰霊-零-』イメージソング集「百合ームコロッケ」入面首 Reincarnation 果然唔錯+= =
裏面d歌係咪原聲優群唱?好似唔見有茅原実里既名既?
toml00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 11:07 PM   #281
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
聽緊,很想哭
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 05:17 AM   #282
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
終於睇晒

意外地唔錯, 一開始劇情玩倒敍, 真係吸引到人睇落去
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 07:28 AM   #283
神嗚映
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
上松範康真係好厲害
竟然可以把「兩首」歌合埋做一首就變左第三首歌...
神嗚映 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 03:59 PM   #284
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
"百合~ムコロッケ"

-> 請問 "ムコロッケ" 點解?

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-08, 04:11 PM   #285
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ユリームコロッケ
クリームコロッケ
cream croquette
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 11:39 AM   #286
6eo
美波様!

引用:
作者: 神嗚映 查看文章
上松範康真係好厲害
我仲以為我聽個時開左重播....
不過隻碟全部歌都令人好滿意

食靈今季黑馬當之無愧
不過冇得睇正太點死我好唔開心
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 11:43 AM   #287
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
隻碟好好聽
黃泉

舊 12-28-08, 02:19 AM   #288
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
黃泉應該係變咗磯山泉,但唔知作者可以點兜!
打完九尾後,神樂個STYLE好似變咗,更加討好!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 01:42 PM   #289
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: supermanlady 查看文章
ユリームコロッケ
クリームコロッケ
cream croquette
即係........??

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:12 AM   #290
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 神嗚映 查看文章
上松範康真係好厲害
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我仲以為我聽個時開左重播....
不過隻碟全部歌都令人好滿意
一首曲....兩套歌詞/混音....變成三首歌 b

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 04:57 PM   #291

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
睇完喇...好感動
估唔到劍輔CV竟然係白石.....有點違和感,
其實白石把聲冇問題(劍輔本來就適合較老氣的聲音),只係演技唔係好得
到底會唔會有第二期呢?
但黃泉俾人漂白成咁,真係唔忍心見到完全惡靈化既佢

p.s.OPED和Reincarnation都是神曲

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow

此篇文章於 12-29-08 05:03 PM 被  編輯。
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 06:15 PM   #292
stcdavidhk

引用:
作者: lbiceman 查看文章
黃泉應該係變咗磯山泉,但唔知作者可以點兜!
打完九尾後,神樂個STYLE好似變咗,更加討好!
磯山泉?之係乜東東?(漫畫看到第5期,未買第6...第6期講的嗎?)
舊 12-29-08, 06:17 PM   #293
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
係第八期先出場
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:30 PM   #294
宮下鏡

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者:  查看文章
睇完喇...好感動
估唔到劍輔CV竟然係白石.....有點違和感,
其實白石把聲冇問題(劍輔本來就適合較老氣的聲音),只係演技唔係好得
到底會唔會有第二期呢?
但黃泉俾人漂白成咁,真係唔忍心見到完全惡靈化既佢

p.s.OPED和Reincarnation都是神曲
白石再出現.....基本上dd係叫做借屍還魂
宮下鏡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:32 PM   #295
宮下鏡

註冊日期: Dec 2008
有冇人可以比『喰霊-零-』イメージソング集「百合ームコロッケ」入面d中文歌詞我

此篇文章於 12-30-08 06:28 PM 被 宮下鏡 編輯。
宮下鏡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:51 PM   #296
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
一首曲....兩套歌詞/混音....變成三首歌 b
邊首?  

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:54 PM   #297
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
引用:
作者: mikemike 查看文章
邊首?  
IF+AI=REINCARNATION
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 10:41 PM   #298
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
或者我音感太差了....
在我聽起上來, 三首根本一樣

舊 12-30-08, 12:24 AM   #299
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
跟著出角色歌

CD TVアニメ 「喰霊-零-」 キャラクターソングVol.1
「喰霊-零-」から土宮神楽(茅原実里)&諫山黄泉(水原薫)のキャラクターソングが登場。
キャラクターたちが、各キャラクターのイメージで作られた歌を歌います。
定価: \1,200 (税抜\1,143)
発売日: 2009/02/04

TVアニメ「喰霊-零-」キャラクターソング Vol.2
神宮寺菖蒲&二階堂桐/神宮寺菖蒲(CV:相沢舞)&二階堂桐(CV:土谷麻貴)
定価: \1,200 (税抜\1,143)
発売日: 2009/02/25

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 12:29 AM   #300
stcdavidhk

我對你個頭像有興趣多d...可以給我原圖嗎?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:41 PM

手機版 | APP版