Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-20-17, 08:15 PM   #2176
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 安安 查看文章
http://www.nintendolife.com/news/201..._pop_up_online
外觀同新版 SHIELD TV 完全一致
引用:
The text on this NVIDIA chip - 'UDNX02-A2' - is interesting (with the 'NX' codename's presence included), and seems to tie-in with a teardown of the 2017 'NVIDIA Shield TV'; the chips may not be the exact same (with the Switch chip described as 'custom' in the past) but they seem to share a status as second iterations of the Tegra X1 technology. The teardown images seem to reinforce the previously held view that it's a variation on the older technology and not the newer 'Pascal' variant.
SHIELD TV所用O既都係舊O野。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 02-20-17, 09:02 PM   #2177
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
任天堂唔詳細交代機能就唔滿意....
一向無論佢嗰代機能係強定弱,佢都唔會賣弄機能呢點,
寧願花時間介紹新手掣設計好過,
呢d咪叫型囉~
値錢在個腦,取代唔到~
貓太部 目前離線  
舊 02-20-17, 10:34 PM   #2178
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: jyeung1 查看文章
算啦!!無謂爭!!
根本NS無得同XBox one(加強板) or PS4 pro對比

NS=>新概念家用+手提
XBox one(加強板) or PS4 pro=>家用機Only

但是比創新創意, 老任Win晒(成吾成功都好)
Wiiu=> 雙Mon, NS=>新概念家用+手提+HDm震動

XBox one or PS4 之前只玩機能
改良板先有D新意=>VR(不過手機電話已經有), AR (3DS已經出現)
2間大廠無D新意, 真係十足TBB

Remarks:
家用機=> Size 大就可以大D風扇,大D CPU,多D Ram, 直接取AC(無需考慮用電)
手提=>Size細就可要考慮機件大少,自然細D CPU,少D Ram, 需考慮用電

講求既野太多, Microsoft & Sony 想抄都要2年以上
呢條thread有3條友好難頂
2個就hardware expert咁, 就黎粒螺絲都攞黎比較幾長幾短要轉幾多圈.
1個就明明係MS fans, 但就好落力走入Sony老任啲thread討論, 最抵死有年E3時搶開PS/老任game topic, xbox係咪無game比佢開心討論. 唔該MS出多啲game比佢討論或者玩啦.

不過forum係自由空間,
幾位開心的話請隨便繼續.

講完
MO 目前離線  
舊 02-20-17, 10:35 PM   #2179
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
DELE。。。。。。

此篇文章於 02-20-17 10:45 PM 被 haluforever 編輯。
haluforever 目前離線  
舊 02-20-17, 10:52 PM   #2180
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: haluforever 查看文章
鍾意任記既巴打等同於鐘意APPLE 一樣, 佢地都有著共同既理念,好注重當中既細節。
所以好多人都話玩得任記既GAME 遊戲性第一,畫面第二
只要遊戲好玩畫面真係次要, 當然最好緊係畫面又靚又好玩

另又人有擔心多平台冇NS份, 果d遊戲應該好多都有PC版吧, 照計PC點都好過PS4同Xb1
lodoss 目前離線  
舊 02-20-17, 10:57 PM   #2181
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: lodoss 查看文章
只要遊戲好玩畫面真係次要, 當然最好緊係畫面又靚又好玩

另又人有擔心多平台冇NS份, 果d遊戲應該好多都有PC版吧, 照計PC點都好過PS4同Xb1
多平台應該好多都有NS份,
因首發好多都係舊作+Upgrade 板
證明移植Easy

最後出吾出,係睇NS 賣吾賣得!!
jyeung1 目前離線  
舊 02-20-17, 11:13 PM   #2182
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 赤武神 查看文章
其實呢隻色就係預左同灰色觀感完全唔同,係任天堂先用得起呢隻螢光色 (到時出spatoon色會更型)
外國好多去体驗會既人見過實物先開始鐘意隻色

我自己都會入番套灰色joy-con (應該相對出面賣會比雙色平 XD) , 另唔知螢光色遇紫光燈會否發光!?

我訂左灰
到時睇下紅藍實物點, 再諗諗買多pair 紅藍換下

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 02-20-17, 11:54 PM   #2183
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 野良猫 查看文章
點會開
手提mode開埋風扇即係電量再用多啲
而且又會有嘈音兼附加震動效果
我實際拎上手的時候完全冇感覺到有風扇震同風扇聲

果一刻真係完全醒唔起有風扇呢回事
lineage19 目前離線  
舊 02-21-17, 01:48 AM   #2184
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
老實講句
老任game不嬲都係要多過一個人坐係度玩先好玩
所以今次NS其實我都幾睇好(放毒一流)

始終宜家畫面O既進化已經冇當年咁明顯
PS4有幾多隻GAME(特別係日廠)真係高高吊打PS3....我真係唔覺
仲要隻隻雙平台出埋PSV...

就算你講緊O岩O岩隻G-GEN,同埋月尾O既機戰...NS絕對綽綽有餘啦

玩仁王?你咪返去玩PS4囉....

自從見佢有得手提mode之後,你都唔好妄想佢會有PS4級graphic啦
只要做到PS3後期我都收貨有突(如果連ipad pro都打輸就可以食蕉啦)

此篇文章於 02-21-17 01:51 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 02-21-17, 07:44 AM   #2185
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: MO 查看文章
呢條thread有3條友好難頂

2個就hardware expert咁, 就黎粒螺絲都攞黎比較幾長幾短要轉幾多圈.

1個就明明係MS fans, 但就好落力走入Sony老任啲thread討論, 最抵死有年E3時搶開PS/老任game topic, xbox係咪無game比佢開心討論. 唔該MS出多啲game比佢討論或者玩啦.

不過forum係自由空間,

幾位開心的話請隨便繼續.

講完
果三位仁兄笑鬼死我!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 02-21-17, 08:23 AM   #2186
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
太多廢post所以冇追
有人研究到部機啲膠用咩質料
聞得多會唔會陽萎之類?
部機插入dock或手制插返去部機個下「塔」一聲有幾多分貝
成日聽會唔會聾?

舊 02-21-17, 08:30 AM   #2187
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
如果機能係決定部機的命運,我完全唔明點解手機遊戲會大熱
鐘意玩老任Game的人,未必係遊戲性第一,機能第二,而只係單純遊戲性第一,機能根本No Care,當然太過份就一定唔得啦,正如聽音樂一樣,重點係音樂本身,唔係用咩Hi-Res格式,用咩器材去聽
我自己覺得,任何遊戲都好,都係同人一齊玩先最好玩,唔係話單機Game或聯網Game唔好,而係成班人玩的開心,永遠好過你自己一個人走入接近真實的虛疑世界
AhTin 目前離線  
舊 02-21-17, 08:42 AM   #2188
T123
Junior Member

註冊日期: May 2003
玩亞 neon 399.99
T123 目前離線  
舊 02-21-17, 09:35 AM   #2189
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我訂左灰
到時睇下紅藍實物點, 再諗諗買多pair 紅藍換下

Sent from my iPhone using Gaforum
我都係訂灰機, 不過已訂多SET紅藍制
方便多PLAY時可以易認D
第時再出其他色再考慮買其他色
mouseccy 目前離線  
舊 02-21-17, 09:59 AM   #2190
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 忍者 查看文章
只要做到PS3後期我都收貨有突(如果連ipad pro都打輸就可以食蕉啦)
iPad Pro A9X好似快過Tegra x1

不過都係個句啦
iPad Pro再快
佢個Form Factor,無實制,同埋Smartphone/Tablet軟件的購買生態,佢會有好玩o既Game,但唔會係「傳統」Handheld/Console的Game

同樣Switch作為"Console",點樣唔夠X1/PS4快,係事實
但佢做到Seamless電視/拿出街玩,對家再快N倍,都始終拿唔到出街
比起3DS/Vita,由於定位係Console,Game Content 「可以」做番Console level的深度同質素

對家係咪抄唔到Switch? 當然唔係,難在出得PS4/X1 level o既game,要就埋弱好多的handheld版 ,就要未計依家對上又要遇埋PS4 PRo同Project Scorpio ..
12號四分衛 目前離線  
舊 02-21-17, 11:31 AM   #2191
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

這些機會....

信長 目前離線  
舊 02-21-17, 11:37 AM   #2192
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 信長 查看文章

這些機會....
買咁多隻AMIIBO

此篇文章於 02-21-17 01:05 PM 被 neo2046 編輯。
舊 02-21-17, 11:51 AM   #2193
DreamyLuigi

引用:
作者: mouseccy 查看文章
買咁多隻AMIIBO

緊係要買齊成set breath of the wild啦!

舊 02-21-17, 11:52 AM   #2194
DreamyLuigi

引用:

好似啲wii 制咁出得靚嘅話
真係會買黎儲下

舊 02-21-17, 12:14 PM   #2195
lodoss
Crazy Gamer

引用:
我倒轉, 訂紅藍, 再額外買灰,
因額外買的紅藍set係另一邊來,
到時真係想儲一對紅紅+藍藍都可以買到

另我自己玩會用灰, 同人玩先用紅藍
lodoss 目前離線  
舊 02-21-17, 12:15 PM   #2196
lodoss
Crazy Gamer

引用:
好似啲wii 制咁出得靚嘅話
真係會買黎儲下

wii 的話我只儲左zelda 黃金set
lodoss 目前離線  
舊 02-21-17, 12:19 PM   #2197
lodoss
Crazy Gamer

SD 咭大家諗住買邊款?

我睇緊呢款
http://www.price.com.hk/product.php?p=237008
lodoss 目前離線  
舊 02-21-17, 12:24 PM   #2198
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
sd我諗住厘張
http://www.price.com.hk/product.php?p=232081

前兩日見ssp有店做緊1090
X&Y 目前離線  
舊 02-21-17, 12:39 PM   #2199
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: X&Y 查看文章
sd我諗住厘張
http://www.price.com.hk/product.php?p=232081

前兩日見ssp有店做緊1090
我過年前係旺電買左呢張
價錢好似係1199
不過PRICE.COM好似當時有鋪賣1155
仲唸住就出D SD卡會貴左
點知仲平左100蚊

此篇文章於 02-21-17 12:44 PM 被 mouseccy 編輯。
舊 02-21-17, 12:42 PM   #2200
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
緊係要買齊成set breath of the wild啦!

ZELDA 系列D人設未吸引到我要出手全SET買
火炎/MARIO PARTY/ KART o個D既機會大D
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 昨天 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:42 AM

手機版 | APP版