Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-16, 09:26 AM   #28326
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
好似好耐之前已經見過有人因為羅曼隻戒指而估佢係真.所羅門

引用:
作者: Seifer 查看文章
騎,殺,狂 3職都未有5星,福袋應該點揀好
首先一定唔會揀騎, 因為騎金時和聖誕黑王已經十分夠用, 而且仲有大地雷bitch女王
殺: 殺師匠/殺式 唔會比 釘宮/酒吞/X 差太多; 傑克雖強, 但只得四份一機會抽中佢

狂或殺只能靠你自己考慮了

引用:
作者: fami~yan 查看文章
騎劫一問,槍,弓,騎,術,狂都未有五星怎選比較好?
弓: 小黑實在太強, 無乜需要5星弓
槍: 可以考慮, 但我覺得下一隻送角應該係單體槍?
所以我同意鐵大, 無孔明無梅林的話, 一定係抽術, 自古有云: 有孔明和無孔明係兩隻game
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 09:31 AM   #28327
gingq7

引用:
作者: 小嘉 查看文章
唔信邪追左pack
無4,5星英

得一張間桐老坑

梅林再見
其實我都猶豫左好耐先忍倒唔抽梅林 (起碼等睇埋明天生放送先...),
50%紅魔放三回合 + 加100%爆傷(重點) 實在太吸引
用佢配黑貞/奶光真係諗吓都興奮
舊 12-30-16, 09:39 AM   #28328
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: gingq7 查看文章
首先一定唔會揀騎, 因為騎金時和聖誕黑王已經十分夠用, 而且仲有大地雷bitch女王
殺: 殺師匠/殺式 唔會比 釘宮/酒吞/X 差太多; 傑克雖強, 但只得四份一機會抽中佢

福袋暫時都未出過包埋限定pool角色喎,釘宮、酒吞、X呢三隻都係限定pool黎,所以殺職5星事實上係得一隻

引用:
其實我都猶豫左好耐先忍倒唔抽梅林 (起碼等睇埋明天生放送先...),
都抽唔到,話知佢秒天秒地秒空氣都係咁話啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 09:41 AM   #28329
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
冇孔明, 我一路都唔知玩緊D乜

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 09:50 AM   #28330
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
如果係咁師兄真係抽術POOL好D..

舊 12-30-16, 09:57 AM   #28331
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
沒孔明的+1,但我也不覺得有很大差異

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:00 AM   #28332
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
如果係咁師兄真係抽術POOL好D..
我覺得會中三藏/魔伊

歡迎pm查詢、預約
舊 12-30-16, 10:00 AM   #28333
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
沒孔明的+1,但我也不覺得有很大差異
借人地個陣唔會咁覺
自己都擁有既時候就會好覺玩緊兩隻game

舊 12-30-16, 10:05 AM   #28334
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
借人地個陣唔會咁覺
自己都擁有既時候就會好覺玩緊兩隻game
嘛~只要沒擁有過不就萬事大吉

非洲人...
舊 12-30-16, 10:08 AM   #28335
gingq7

手上難得有2億9千萬QP, 但諗左幾日都諗唔掂升邊幾隻角色技10,
因為想盡量集中升某幾隻, 一來可以上場的只得5隻和support位只得8個, 二來強迫症

- 原本係打算升沖田+奶光的集星技上技10 (強迫症), 但事到臨頭真係噤唔落手, 呢兩招真係完全唔值升上lv7或以上
- 釘宮法老: 學幾十頁前版友所講, 呢隻升技真係無乜效益: 技1永遠看臉, 成功率只得60%; 技2升上去又唔會每回合加多d NP, 而且佢本身NP率已夠用有餘; 技3升技只係一次性出多幾粒星
- 月神: 本來有打算升佢, 直到弓王出現....
- L狐: 其實唔差, 升技亦很有用, 但..我有技30師匠....
- 凛: 很強, 有2招加攻(20%+50%)仲要寶具自帶魔放, 又NP充能又無敵, +50%攻仲要係屈機級三回合CD, 應該係奶光以外最強光砲 (征服王你看看你....), 但..我有無需升技的金閃....
- 伊莉亞: 明明有雙魔放, 但實際上卻十分微妙, 而且只有技1有lv10的價值
- 船長: 其實我成日用佢, 但同時亦令我覺得佢6/6/6已十分夠用
- 劍式/女王: 放置play中

- 劍蘭: 強力後補之一, 我覺得佢某程度上比沖田更強, 但我又有10/6/10沖田...最衰的係我隻劍蘭無啦啦寶2令到我更迷茫; 如果我無沖田, 應該已經餵左聖杯俾佢
- 小黑: 強力後補之二, 經過魔神柱後我發現小黑+黑聖杯係弓王所不能取代既, 但我隻弓王寶3仲要技30...; 如果我無弓王, 應該已經餵左聖杯俾佢
- 騎金時: 真係唔想花QP/素材落去, 而且我有技30法老金...
舊 12-30-16, 10:09 AM   #28336
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: teealpha 查看文章
福袋暫時都未出過包埋限定pool角色喎,釘宮、酒吞、X呢三隻都係限定pool黎,所以殺職5星事實上係得一隻

上次新年福袋有沖田
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:09 AM   #28337
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
好似好耐之前已經見過有人因為羅曼隻戒指而估佢係真.所羅門

弓: 小黑實在太強, 無乜需要5星弓
槍: 可以考慮, 但我覺得下一隻送角應該係單體槍?
所以我同意鐵大, 無孔明無梅林的話, 一定係抽術, 自古有云: 有孔明和無孔明係兩隻game
咁七職ev送既隻隻都超左班
研究咁多無用
左計右計又會覺得果個職送左唔使抽
真心講隨心就算
建議無孔明咪抽術職
狂職無送都可以抽既
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:11 AM   #28338
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
等到明天放送會不會太晚?

不過有偉伯也不急要梅林就是了

說到rider 還有不用急抽的地方是暫時最強的3 位都不是限定角(雖然其中一位要過關才有)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-16, 10:13 AM   #28339
大破人間

引用:
作者: 小嘉 查看文章
咁七職ev送既隻隻都超左班
研究咁多無用
左計右計又會覺得果個職送左唔使抽
真心講隨心就算
建議無孔明咪抽術職
狂職無送都可以抽既

佢地仲有一個選項係EXTRA召喚
秤和仇無送四星EV角

此篇文章於 12-30-16 10:21 AM 被 大破人間 編輯。
舊 12-30-16, 10:15 AM   #28340
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

都係靠自己隻梅林/C狐算 孔明就繼續借人地
應該會抽弓袋

歡迎pm查詢、預約
舊 12-30-16, 10:16 AM   #28341
小嘉
The One

間尺大好
跪求寶5
舊 12-30-16, 10:17 AM   #28342
fami~yan
Game Master

引用:
都係靠自己隻梅林/C狐算 孔明就繼續借人地
應該會抽弓袋
我都好想抽弓槍,但劍五星我只欠嫁王&劍式……

非洲人...
舊 12-30-16, 10:18 AM   #28343
teealpha

引用:
作者: 大破人間 查看文章
上次新年福袋有沖田
咁果陣個pool得11隻5星而且冇槍職嘛……而且我覺得佢果次有沖田都係因為沖田第一次有pool時俾師匠搶晒d人家陣補飛
舊 12-30-16, 10:19 AM   #28344
小嘉
The One

我只抽槍。
舊 12-30-16, 10:24 AM   #28345
大破人間

引用:
咁果陣個pool得11隻5星而且冇槍職嘛……而且我覺得佢果次有沖田都係因為沖田第一次有pool時俾師匠搶晒d人家陣補飛
咁當時福袋pool有吾王, 阿堤拉和小莫, 劍職實在沒必要加埋沖田落去

反而槍職一隻都無都唔加師匠入福袋pool
舊 12-30-16, 10:27 AM   #28346
gingq7

引用:
作者: 大破人間 查看文章
佢地仲有一個選項係EXTRA召喚
秤和仇無送四星EV角
四隻入面有兩隻殘廢, 一隻中庸, 剩低果隻雖然滿分, 但同時亦很吃組合先強 (要有人供星)
實在很難建議人地抽extra池
舊 12-30-16, 10:32 AM   #28347
fami~yan
Game Master

引用:
四隻入面有兩隻殘廢, 一隻中庸, 剩低果隻雖然滿分, 但同時亦很吃組合先強 (要有人供星)
實在很難建議人地抽extra池
黑貞白貞天草巖窟王?

非洲人...
舊 12-30-16, 10:33 AM   #28348
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
我都好想抽弓槍,但劍五星我只欠嫁王&劍式……
其實真係好想抽劍/槍, 但考慮到實用性都係要抽弓

歡迎pm查詢、預約
舊 12-30-16, 10:34 AM   #28349
gingq7

引用:
其實成個討論係基於營運話跟class分池, 所以推斷唔再係4騎池3騎池, 咁因為某d職非限定角太少, 所以就順理成章假定係 分8池, 兼連限定角
舊 12-30-16, 10:37 AM   #28350
teealpha

引用:
其實成個討論係假設基於營運話跟class分池, 所以推斷唔再係4騎池3騎池, 咁因為某d職非限定角太少, 所以就順理成章假定係 分8池, 兼連限定角
我怕佢到時唔係分職,係分1 3 5 7章、2 4 6章STORY角咁出渣

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:55 PM

手機版 | APP版