Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-18, 11:14 PM   #151
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
白野作為聖杯戰爭勝利者,用聖杯特權令新世界出現
而作為聖杯戰爭唯一一個活人既凜既肉體亦因此而重新出現,凜成功由MoonCell既靈子狀態返到去地球上既肉體見證新世界既出現
至於白野有無復活 無講,但照Extra本身既設定,岸波白野本來就有肉體係地球上面訓緊,正史係許完願作為NPC既岸波白野消失/去左打遊星
而係地球上休眠狀態既肉體岸波白野就因為靈魂歸位而復活

無諗到覺者真係唔出場:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 01:10 AM   #152
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
我睇咗啲乜?

蘑菇聲稱話呢套「唔需要玩過遊戲都可以明」係完全呃人囉。

如果唔係之前惡補返遊戲第一集劇情,真係會完全唔知佢噏乜。淨係知呢個係一個女白野被覺者打敗後1000年後嘅平行世界故事,女白野部分思念以「死相」男白野身份重生,再次同尼祿參與聖杯戰爭過關斬將。

如果我冇理解錯,呢個時候Twice已經放棄等待適當嘅候補者,呢1000年嚟利用覺者嘅寶具「天輪聖王」去慢慢取代Moon Cell系統Seraph,令人類步向滅亡(但點樣步向滅亡完全冇解釋

「死相版白野」入返Moon Cell去修補程式殘缺令人諗起Matrix三部曲臨尾劇情,亦係講「救世主」Neo犧牲自己,將佢體內個Code修補Matrix個核心,令系統終於可以穩定落嚟。

最後點解凜喺新世界醒來會係金髮?抑或呢個凜原本就係金髮?

九尾狐冇出場亦係美中不足,淨係喺大結局Twice回憶度見到佢嘅黑影。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 01:17 AM   #153
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我睇咗啲乜?

蘑菇聲稱話呢套「唔需要玩過遊戲都可以明」係完全呃人囉。

如果唔係之前惡補返遊戲第一集劇情,真係會完全唔知佢噏乜。淨係知呢個係一個女白野被覺者打敗後1000年後嘅平行世界故事,女白野部分思念以「死相」男白野身份重生,再次同尼祿參與聖杯戰爭過關斬將。

如果我冇理解錯,呢個時候Twice已經放棄等待適當嘅候補者,呢1000年嚟利用覺者嘅寶具「天輪聖王」去慢慢取代Moon Cell系統Seraph,令人類步向滅亡(但點樣步向滅亡完全冇解釋

「死相版白野」入返Moon Cell去修補程式殘缺令人諗起Matrix三部曲臨尾劇情,亦係講「救世主」Neo犧牲自己,將佢體內個Code修補Matrix個核心,令系統終於可以穩定落嚟。

最後點解凜喺新世界醒來會係金髮?抑或呢個凜原本就係金髮?

九尾狐冇出場亦係美中不足,淨係喺大結局Twice回憶度見到佢嘅黑影。
經驗值︰你相信香菇表面講既說話代表你作為TM粉唔夠LV

基本上呢個係一個IF Twice自己本身都已經跳左入Moon Cell度消失左
淨低係度搞事既係Twice再分裂出黎既負面情緒死相Twice......
至於點步向滅亡 其實呢個係故事背景黎
本身Extra既世界就係一個資源用盡等死既世界 哈維家族用管理既方式去分配資源意圖拖延時間 但因為唔治本先黎打算用聖杯解決問題
欠片男就打算靠引發唔完既戰爭去令人類進步解決問題
而係呢個IF入面,欠片男發覺人類原來就算係戰爭同競爭之下既全力(岸波白野為體現者)都不外如是
就乾脆想快快手搞爛個地球佢算,自己就跳入Moon Cell度自殺
所以欠片男用天輪聖王應該只係加速資源用盡同人類自滅速度

金髮凜本來就係金髮 因為佢唔係真既遠坂凜 而係時臣條粉皮係第二度D野種既後裔/本人黎
金髮凜本身都有見過疑似係凜既人....而呢個人同佢都起碼差緊十幾年年齡差距

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-31-18 01:22 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-31-18, 09:23 AM   #154
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
睇得出製作組最終回有搏命執到睇得明嘅
不過蘑菇下次都係寫原案算
整到個世界觀落雨收柴咁,真係新舊觀眾都唔多會買賬

本身Extra系列IF設定都偏多
比較可惜就係無趁呢個機會整理番好佢
世界重生都寫到避開續篇關係咁
都唔知係咪FGO啲跳轉背景嘅劇情寫得太多做壞手勢
不過見到LINK劇情都亂嚟下,可能當呢套完左成件事都好嘅
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-18, 01:09 AM   #155
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
早幾日工作忙到嘔血,返到屋企累到無心機搵o黎睇(聽講成個鐘一集)今日放假想o係youtube搵但搵唔到...
前半又未至於好睇到決定要買碟,想問下值唔值得買返BD收藏?

舊 08-03-18, 09:44 AM   #156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

故事就真係唔係特別好睇架啦
但嫁王ちゃまかわいい

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-06-18, 12:27 AM   #157
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
黑人問號就未至於,
但最後3集,白野/白野dead face/雷歐/眼鏡男/眼鏡男dead face,各自長編大論自己的論點,
但完全係說服唔倒劇中的其他角色(觀眾亦不可能身同感受),
最後都係大力者勝

咁都算了,最大獲係勝者亦無任何意義,留番個無人的地球俾凜又有咩用....

睇完的感想就係
尼祿大型宣傳片

只要生存了一千年,就人人都有自殺傾向
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 02:03 AM   #158
Game Master

引用:
作者: the fool 查看文章
早幾日工作忙到嘔血,返到屋企累到無心機搵o黎睇(聽講成個鐘一集)今日放假想o係youtube搵但搵唔到...
前半又未至於好睇到決定要買碟,想問下值唔值得買返BD收藏?
BD唔抵,建議閣下都係睇番Netflix啦,反正套嘢Netflix有份贊助。

而家1-10集香港區已經上架有得睇,最尾呢3集應該等多2-3個月左右就會上埋架。

舊 08-07-18, 01:36 AM   #159
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
BD唔抵,建議閣下都係睇番Netflix啦,反正套嘢Netflix有份贊助。

而家1-10集香港區已經上架有得睇,最尾呢3集應該等多2-3個月左右就會上埋架。
我無用Netflix,雖然好多片想搵返o黎睇,但自己又唔係果種鍾意坐o係度睇片o既人,再加上淨係打FGO都無左好多時間,就算同人夾都好似唔係太抵咁...

舊 08-07-18, 02:12 AM   #160
Game Master

引用:
作者: the fool 查看文章
我無用Netflix,雖然好多片想搵返o黎睇,但自己又唔係果種鍾意坐o係度睇片o既人,再加上淨係打FGO都無左好多時間,就算同人夾都好似唔係太抵咁...
我咪又係而家喺Imas CGSS泥足深陷緊,都仍然keep住間中會睇下有乜新動漫美劇,加上可以同屋企人share,所以每月70+港紙都算OK啦。

舊 08-07-18, 12:58 PM   #161
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:

BD佢許諾左會修正加野
真係想知Netflix最後會出咩版......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 07:00 PM   #162
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
SHAFTのサイトが更新されました。

【8月10日〜12日に東京ビッグサイトにて開催されるコミックマーケット94に参加致します!
今回は、「Fate/EXTRA Last Encore」「マギアレコード魔法少女まどか☆マギカ外伝」「〈物語〉シリーズ」
の3作品から描き下ろしイラストを使用したグッズセットなどが販売予定です。
東7ホールブースNo.7431でお待ちしております。

引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-18, 01:51 PM   #163
The One
あかん

引用:
舊 08-24-18, 08:06 PM   #164
The One
あかん

引用:
舊 09-07-18, 05:27 PM   #165
The One
あかん

「Fate/EXTRA Last Encore」第2巻は9月12日発売です。
https://fate-extra-lastencore.com/bddvd/02.html
引用:
「Fate/EXTRA Last Encore」第3巻のジャケットを解禁!第3巻は10月3日発売です。
https://fate-extra-lastencore.com/bddvd/03.html
引用:

此篇文章於 10-03-18 06:15 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 10-03-18, 06:12 PM   #166
The One
あかん

【BD&DVD情報】「Fate/EXTRA Last Encore」4巻のジャケットを初解禁!
http://fate-extra-lastencore.com/bddvd/04.html
引用:

此篇文章於 10-03-18 06:20 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 11-04-18, 12:41 AM   #167
Game Master

溫馨提示:最後3集Netflix今日開始上架。

舊 11-07-18, 11:53 AM   #168
The One
あかん

【BD&DVD情報】「Fate/EXTRA Last Encore」5巻のジャケットを初解禁!
http://fate-extra-lastencore.com/bddvd/05.html
引用:
舊 11-20-18, 08:47 PM   #169
The One
あかん

コールドストーン(COLD STONE CREAMERY JAPAN)
http://www.coldstonecreamery.co.jp/
「Fate/EXTRA Last Encore」ファンのみなさま!
お待たせしました!

セイバー、ハクノ、ガウェインにレオの描きおこしSDイラスト、そして、セイバーとハクノの「シャフト描き下ろしイラスト」が公開です
引用:

舊 12-13-18, 05:04 PM   #170
The One
あかん

【BD&DVD情報】「Fate/EXTRA Last Encore」最終 6巻のジャケットを初解禁!
今回は「ネロ」「ハクノ」が目印です!
発売は2019年1月9日を予定しております。
http://fate-extra-lastencore.com/bddvd/06.html
引用:
舊 12-28-18, 08:34 PM   #171
The One
あかん

「Fate/EXTRA Last Encore」の店舗共通全巻購入特典
ワダアルコさん描き下ろし全巻収納BOX&ポートレートのサンプルを公開!
最終第6巻は2019年1月9日に発売です!
http://fate-extra-lastencore.com/bddvd/06.html
引用:

店舗別購入特典
引用:

一番くじ Fate/EXTRA Last Encore~余と奏者たちの温泉旅行~
http://bpnavi.jp/s/kuji/pc/medias/show_by_key/fate18
引用:

舊 03-23-19, 04:42 PM   #172
The One
あかん

シャフトテン限定特典情報
http://shaften.shop/news/new/2019/03...paign=20190320

引用:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 Fate / EXTRA CCC 全新 sis220123 買賣專區 0 05-06-14 11:22 AM
代購 Fate/EXTRA material 初回限定版 wingdouble 買賣專區 0 11-03-13 04:13 PM
[PSP] Fate/extra CCC | 已售 money 手提遊戲機討論版 102 05-13-13 03:55 PM
fate/stay night個extra menu... neocon H-GAMEの部屋 13 05-16-06 06:24 PM

現在的時間是 05:10 PM

手機版 | APP版