Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
陸奧 貴志 08:20 PM 12-13-17
有d blade解skill係要佢出blade招,點叫?
野良猫 08:25 PM 12-13-17
作者: 陸奧 貴志:
有d blade解skill係要佢出blade招,點叫?
同伴的話就只好等佢自己
X&Y 09:34 PM 12-13-17
作者: 野良猫:
同伴的話就只好等佢自己
平時按ZL/ZR出既應該都計
野良猫 09:51 PM 12-13-17
作者: X&Y:
平時按ZL/ZR出既應該都計
計,但你好難控制佢出LV幾
又或者裝咗三把都唔知佢會用邊把
不過都係打打下自然會夠數所以唔需要刻意理會
X&Y 10:04 PM 12-13-17
計,但你好難控制佢出LV幾
又或者裝咗三把都唔知佢會用邊把
不過都係打打下自然會夠數所以唔需要刻意理會
LV1就難控制
LV2/LV3易d, blade連擊個度兩個同伴應該都會優先轉去可以駁連擊個隻blade度(當然前提係佢地可以轉)
玩家控制好出LV1係咩屬性就OK(當然如果個同伴可以駁兩種屬性又或者有兩隻BLADE同屬性就真係抽籤)
不過真係打打下就夠數唔洗理, 除非長期只用一隻COMBO
MultiPASS 10:21 PM 12-13-17
忍受到之前啲問題的話,
去到chapter 5又想追劇情就繼續啦
Tannhauser Gate 11:37 PM 12-13-17
作者: rinxlun:
終於都升完傭兵lv
由lv1去到lv2

平日真係要執多D野…

話說岩岩做埋"結"果個任務,拎左佢粒核心
想問吓係咪要隔一段時間先可以同調架???
依隻有冇話比邊一個主角用會好D呀??

依家見到好多人都話Tora好勁,又要去玩吓個mini game先喇
係 支線核心都要隔一段時間
正路nia

LV1就難控制
LV2/LV3易d, blade連擊個度兩個同伴應該都會優先轉去可以駁連擊個隻blade度(當然前提係佢地可以轉)
玩家控制好出LV1係咩屬性就OK(當然如果個同伴可以駁兩種屬性又或者有兩隻BLADE同屬性就真係抽籤)
不過真係打打下就夠數唔洗理, 除非長期只用一隻COMBO
仲有用破防 轉倒 浮空 npc會配合轉blade
fortel 12:15 AM 12-14-17
呢到

呢個位都夠痴線,要做另一個主拎條KEY開左個門先做到再另一個任....
X&Y 12:25 AM 12-14-17
作者: fortel:
呢個位都夠痴線,要做另一個主拎條KEY開左個門先做到再另一個任....
我拎完, 個npc話唔知用係邊度, 我就即刻諗到厘度
但入面個6件parts就真係無頭緒
fortel 12:31 AM 12-14-17
我拎完, 個npc話唔知用係邊度, 我就即刻諗到厘度

但入面個6件parts就真係無頭緒
我卡左係個智識到,聽日又要升其他劍

Sent from my iPhone using Gaforum
CardGameDan 07:57 AM 12-14-17
一係去中二龜國家打六爪魚,不過唔知點解只可以打一次…再去已經唔見哂,唔會中BUG呱
我都係7字尾去打,打一隻即時升一級
天氣要多雲先會出現

呢到

做哂2個壁畫任先會解開哂呢個任
諾邦族壁畫唔難但另一個壁畫任唔睇攻略真係好難搵到
細路翔 09:06 AM 12-14-17
佢就係驚你地話爆機無野玩先特登整到好多任你要解完主線先開到落去
fortel 09:16 AM 12-14-17
作者: 細路翔:
佢就係驚你地話爆機無野玩先特登整到好多任你要解完主線先開到落去
單係全部主線角色都S晒已經有排玩啦
sonic 09:27 AM 12-14-17
玩玩下竟然覺得自己喜歡焰>光,剛剛公佈時看了圖片時光>焰
總是覺得那個遊戲計時器好怪...玩左4章只衝主線就用左75小時
MultiPASS 09:45 AM 12-14-17
作者: sonic:
玩玩下竟然覺得自己喜歡焰>光,剛剛公佈時看了圖片時光>焰
總是覺得那個遊戲計時器好怪...玩左4章只衝主線就用左75小時
光初頭嘅傲嬌氣勢係扣幾多分架
RPG之鬼 09:49 AM 12-14-17
作者: MultiPASS:
一邊是賢妻,一邊是傲嬌,差好多
野良猫 09:51 AM 12-14-17
作者: MultiPASS:
好在後尾俾男主冰山劈開後又加番唔少分

Ps.好想壽記出figure
野良猫 10:12 AM 12-14-17
望見啲好感度升咁慢真係冇乜好感
fortel 10:18 AM 12-14-17
我完全唔覺得食野升好感度係唔WORK 我都係亂做任算數
RPG之鬼 10:21 AM 12-14-17
依家拎咗水份,仲要等時間同調,之後又要等升LV4關係先可以拎埋另一隻,如果有心爆機就一定會MISS咗

===================================

依家去到第五章,邊樹打撈最著數?主角老家真係打黎晒時間,還是匯錢都可以升級?
fortel 10:25 AM 12-14-17
作者: RPG之鬼:
一邊是賢妻,一邊是傲嬌,差好多
焰個恨嫁樣真係無得輸

其實
到底要點樣訓先可以無啦啦訓左去個男人張床到

fortel 10:36 AM 12-14-17
依家拎咗水份,仲要等時間同調,之後又要等升LV4關係先可以拎埋另一隻,如果有心爆機就一定會MISS咗
唔緊要啦,反正主角官方有Default 劍比佢用,講真就算無5星都唔係問題

反而去到後期你會覺得其實d rare劍係應該比隊友抽
MultiPASS 11:15 AM 12-14-17
好在後尾俾男主冰山劈開後又加番唔少分

Ps.好想壽記出figure
唔該出齊咁多隻。
野良猫 01:16 PM 12-14-17
焰個恨嫁樣真係無得輸

其實
到底要點樣訓先可以無啦啦訓左去個男人張床到
焰好似話光有夢遊
Tannhauser Gate 01:25 PM 12-14-17

===================================

依家去到第五章,邊樹打撈最著數?主角老家真係打黎晒時間,還是匯錢都可以升級?
打撈賣最多個幾樣都要幾個地區ge料 所以我都係平均撈
如果只係要快d升級 直接買賣黃金氣瓶最快
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37 77  ... 最後

返回主題版面