Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-14, 09:10 PM   #576
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好彩只儲正常色....
半透白....
http://www.gundam-unicorn.net/info/ep7_preticket.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-14, 10:15 PM   #577
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
圓桌呢?
笨大:拉長條戰線同你慢慢玩

但點解一set得兩隻咁少 想餓死人咩
最驚2隻嘅價錢同之前d set一樣貴咁就......

--------------------
另外
http://blog.xuite.net/ccwshuan/blog/202501356
原來sp3隻HI-NU有改模修正錯誤. 幫之前隻上色都發覺佢調轉左, 但估唔到笨大喺循環用用嘅sp都會做修正

相薄

此篇文章於 02-23-14 10:35 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-14, 10:21 PM   #578
小嘉
The One

我又唔明點解唔一SET出埋新世將頑馱無
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-14, 10:38 AM   #579
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我又唔明點解唔一SET出埋新世將頑馱無
想有?供番幾期會啦大將軍我暫時pass
由手機版發出

此篇文章於 02-24-14 10:44 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-14, 12:12 PM   #580
小嘉
The One

無玩扭蛋好耐
呃我唔到既

係師真呢D先會落塔
舊 02-24-14, 12:21 PM   #581
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
NEXT19

相薄
舊 02-24-14, 12:23 PM   #582
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
無玩扭蛋好耐
呃我唔到既

係師真呢D先會落塔
冇話落唔落,啱咪入囉

就好似sdx 我係差唔多全pass 一樣
由手機版發出
舊 02-24-14, 12:44 PM   #583
大覺屋師真
The One

引用:
無玩扭蛋好耐
呃我唔到既

係師真呢D先會落塔
我依d窮人只係玩得起扭蛋

相薄
舊 02-24-14, 12:50 PM   #584
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
段斤秤計返可能重貴過玩sdx...

舊 02-24-14, 03:15 PM   #585
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: Rance 查看文章
由手機版發出
舊 02-24-14, 03:40 PM   #586
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
Next 先至係深坑, 細細隻唔覺唔覺就堆o左一堆係到...
btw, Next 18 見貓店 FB 已有

舊 02-24-14, 05:02 PM   #587
小嘉
The One

Sdx出完武者都唔知仲有無

幾年前d成品展示既都出晒

7人眾可能變一人眾

皇2世仲揾緊另外11個圓桌騎士

此篇文章於 02-24-14 05:06 PM 被 小嘉 編輯。
舊 02-24-14, 06:31 PM   #588
大覺屋師真
The One

有冇人睇得出打格仔果堆係咩來
淨係見到四對眼, 展示架

相薄

此篇文章於 02-24-14 06:40 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-24-14, 06:48 PM   #589
J+1
望過黎呀!!!!!!

信玄角??
由手機版發出
舊 02-24-14, 06:50 PM   #590
小嘉
The One

但唔似有把扇

有一個一定係盔甲座
舊 02-24-14, 10:34 PM   #591
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

至少仲有薙刀,火炮,左上唔知係馬定係雀...盾下面兩件肩甲..?

引用:
SDXが遂に戦国伝を展開!
先陣を切っての登場は、武者頑駄無。その魅力を余すところなく完全再現!
軽装状態の再現や鎧台座は勿論、盾の変形、頭部のバリエーションなど武者頑駄無の魅力を集約!

主な商品内容  
 ・本体
 ・交換用右手首5種、交換用左手首3種
 ・交換用瞳パーツ4種
 ・武者台座
 ・刀
 ・薙刀
 ・種子島ライフル、他

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-14, 10:51 PM   #592
小嘉
The One

段日文有g armor

應該有掛
舊 02-24-14, 10:57 PM   #593
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
段日文有g armor

應該有掛
魂SHOP限定是常識了吧......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-14, 09:32 AM   #594
小嘉
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
魂SHOP限定是常識了吧......
SDX 唔會再有街邊貨啦

儲左咁耐差隻電鍍版騎士高達未有

有D後悔當年唔訂
舊 02-25-14, 02:10 PM   #595
大覺屋師真
The One

引用:
段日文有g armor
應該有掛
但睇格仔真係唔覺有有g armor, 或許之後再來擴張set, 又要多6千yen, 咁就真係歡樂喇

NEXT18日本report

v2悲劇的上色 希望只係個案,因為見同一人post嘅其他機體d上色係冇大問題的

相薄

此篇文章於 02-25-14 02:14 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-25-14, 03:17 PM   #596
地獄黑仔王

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

NEXT18日本report

v2悲劇的上色 希望只係個案,因為見同一人post嘅其他機體d上色係冇大問題的
bandai 果然係長出就質量下降...
話時話 Next 18 今次係 A/B set 定雙 A/B set?

舊 02-25-14, 03:17 PM   #597
地獄黑仔王

Converge 15 / Ex03 官圖

Converge 15, 右下角o個隻係咩o黎?

EX03

舊 02-25-14, 03:23 PM   #598
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: martinnitram 查看文章
話時話 Next 18 今次係 A/B set 定雙 A/B set?
都係自己上色啦
幾時先有其他顏色關節
由手機版發出
舊 02-25-14, 04:57 PM   #599
大覺屋師真
The One

引用:
話時話 Next 18 今次係 A/B set 定雙 A/B st?
nt1 ab set

引用:
Converge 15 / Ex03 官圖

Converge 15, 右下角o個隻係咩o黎?
EX03

實際咩名要回家睇大圖鑑,好似都係msv之類既野

引用:
作者: J+1 查看文章
都係自己上色啦
幾時先有其他顏色關節
由手機版發出
我拎左18了,隻v2同鳳凰壞面都有d金屬綠色orz
最衰佢油到d白色,而marker隻白色又好冇遮蓋力,煩

相薄

此篇文章於 02-25-14 05:05 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 02-25-14, 05:13 PM   #600
J+1
望過黎呀!!!!!!

睇完都唔明

http://ja.gundam.wikia.com/wiki/MS-1...82%AC%E3%83%B3
由手機版發出

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 06:33 PM

手機版 | APP版