Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-17, 12:09 PM   #526
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Kello820 查看文章
https://1drv.ms/v/s!AuBzvb-p1aASgSvoxOnEyhmCJ8-Q

錄左段片你睇
原來5秒殺一隻都講多左,實際上只需要3秒
謝。。。。真係用OSS秒
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 07:57 PM   #527
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: ouki 查看文章
謝。。。。真係用OSS秒
用唔用SSC都一樣,係見你提起OSS先揀左呢個打法你睇,以為你鐘意
你照住條片一樣既流程試下做唔做到同樣效果就會明白,當你做得到既時候其實就已經係點打都得,做唔到既話就係裝備問題仍需努力

打石像以外既其他BOSS數字每個跳50萬先叫合格,最TOP果班玩家係60萬,我自己58萬左右

另外你2.0劍速快過條片入面既1.06,攻擊力冇變,所以其實可以更加快

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:13 PM   #528
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
用唔用SSC都一樣,係見你提起OSS先揀左呢個打法你睇,以為你鍾意
你照住條片一樣既流程試下做唔做到同樣效果就會明白,當你做得到既時候其實就已經係點打都得,做唔到既話就係裝備問題仍需努力

打石像以外既其他BOSS數字每個跳50萬先叫合格,最TOP果班玩家係60萬,我自己58萬左右

另外你2.0劍速快過條片入面既1.06,攻擊力冇變,所以其實可以更加快
3.0開始應該會變得更強

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:19 PM   #529
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: pet3 查看文章
3.0開始應該會變得更強
會係會,但同時敵人亦會更強,兩者應該會按比例,所以同最TOP果班打起黎都係接近返55開

例如2.0已經有隻3億HP,一下打我地40萬既敵人,而果隻被先評為UNION級
以後果D霸王級同神話級都唔知會點,不過我係支持越難越好,全力輸出都仲可以打3分鐘以上既最好

舊 01-23-17, 01:21 AM   #530
ouki
戸松控

引用:
用唔用SSC都一樣,係見你提起OSS先揀左呢個打法你睇,以為你鐘意

自己改打法後過到(桐人+7個後宮)XD
OSS完全捉不到個節就。。。
裝備應該幾大問題我用刀都係打緊幾W。。。
此終冇ONLINE玩同小於100小時裝備應該差D
舊 01-23-17, 07:48 AM   #531
Kello820
Crazy Gamer

引用:
自己改打法後過到(桐人+7個後宮)XD
OSS完全捉不到個節就。。。
裝備應該幾大問題我用刀都係打緊幾W。。。
此終冇ONLINE玩同小於100小時裝備應該差D
ON唔ONLINE影響唔大
佢個設計好笨,有85%既野安排晒喺OFFLINE黎做,剩低果15%算係ONLINE搵野做(OFFLINE做埋一樣得)
低於100小時呢個先係主因,呢隻GAME好單純,PLAYTIME=實力

玩刀既話主力練絕空,真蒼同散華呢3招就夠,裝備以STR/DEX優先
武器起碼傳說B路線以上,最好有C

衫同鞋唔洗揀,2.0都仍然係迷路森林套裝既時代
頭用鬥技場DMG補正20%果個,又或者EPQ死神既SP消費-10%金頭,腰帶用蒼空爆機報酬
剩低果D按返你玩既武器黎調整,一般都係鬥技場>攻防戰>>>>>其他

舊 01-23-17, 09:03 AM   #532
pet3
The One

講講下千年黃昏應該就出

SAO = 斯多蕾雅,菲莉亞
ALO =斯多蕾雅,菲莉亞,七色姐妹
SA:O=斯多蕾雅,菲莉亞,七色姐妹,普雷米亞

千年黃昏 = 應該也是用故事世界連下去
只好玩下去

斷一作故事就跟不上

再說
我比較喜歡小豬和黑雪姬和斯多蕾雅

所以遊戲版必買

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-23-17, 09:17 AM   #533
ouki
戸松控

引用:
ON唔ONLINE影響唔大
佢個設計好笨,有85%既野安排晒喺OFFLINE黎做,剩低果15%算係ONLINE搵野做(OFFLINE做埋一樣得)
低於100小時呢個先係主因,呢隻GAME好單純,PLAYTIME=實力

玩刀既話主力練絕空,真蒼同散華呢3招就夠,裝備以STR/DEX優先
武器起碼傳說B路線以上,最好有C

衫同鞋唔洗揀,2.0都仍然係迷路森林套裝既時代
頭用鬥技場DMG補正20%果個,又或者EPQ死神既SP消費-10%金頭,腰帶用蒼空爆機報酬
剩低果D按返你玩既武器黎調整,一般都係鬥技場>攻防戰>>>>>其他
因為學緊技先用刀同埋刀個無視防太OP XD。。。主手其實係2刀流
迷路森林套裝?日版叫咩名?
舊 01-23-17, 09:25 AM   #534
ouki
戸松控

引用:
講講下千年黃昏應該就出

只好玩下去

斷一作故事就跟不上

再說

所以遊戲版必買
現在個故事個系統發展先追返上完左ALO=.=。。。。之後故事應該直接SKIP左GGO(GGO的主線內容接近係E次支線跑完左)。。。聖母係上集跑完。。。。過左千年之後可能直入UW。。。。千年睇來全部用舊MODEL放入來。。。係睇下公不公報地叔(CV:松岡)WWWW
舊 01-23-17, 09:40 AM   #535
Kello820
Crazy Gamer

引用:
因為學緊技先用刀同埋刀個無視防太OP XD。。。主手其實係2刀流
迷路森林套裝?日版叫咩名?
二刀流雙魔劍,堆STR AGI,劍技幾乎招招都有用
我自己全武器都玩,一開始玩太刀同二刀,後來比較鐘情細劍同短劍

オルドローブ大森林:グリリムの森
リドルフットの迷い森

[胴]シヴァルデッドアーマー
[脚]フィアレスシャンク

兩件都係+0 SP250以上先收貨
另外
衫+0有200防同VIT70以上
鞋就STR65,AGI70以上

呢兩件都其實可以交易
不過我中文仲係1.06,如果唔係可以直接比件現成300衫同1.04絕版既410鞋的你

舊 01-23-17, 09:44 AM   #536
Kello820
Crazy Gamer

引用:
講講下千年黃昏應該就出

只好玩下去

斷一作故事就跟不上

再說

所以遊戲版必買
GAME劇情始終同原作有沖突同矛盾,我都係隨便睇下,到最後始終以原作為主
黃昏會玩,雖然睇落真係幾雷下.暫時睇16人ONLINE可能會叫有D作為?

BTW,邊隻GAME都好,總之只要有愛麗絲,我就無條件默認神作

舊 01-23-17, 10:04 AM   #537
pet3
The One

引用:
現在個故事個系統發展先追返上完左ALO=.=。。。。之後故事應該直接SKIP左GGO(GGO的主線內容接近係E次支線跑完左)。。。聖母係上集跑完。。。。過左千年之後可能直入UW。。。。千年睇來全部用舊MODEL放入來。。。係睇下公不公報地叔(CV:松岡)WWWW
詩音支線應該裹有後邊
遊戲版故事 合理過小說和動畫版 (超越系統的一擊是因斯多蕾雅出bug)

所以我中意遊戲版故事(動和小說都直接無視沒再看了)

話說SA:O 男性紅刀男追次沒有拿到珍貴肉之後比人食哂
升有進步

FGO 目標預算

此篇文章於 01-23-17 10:12 AM 被 pet3 編輯。
舊 01-23-17, 10:16 AM   #538
Kello820
Crazy Gamer

引用:
詩音支線應該裹有後邊
遊戲版故事 合理過小說和動畫版 (超越系統的一擊是因斯多蕾雅出bug)

升有進步
你冇睇小說UW篇絕對係一個好大既遺憾
唔怪得你會話比較鐘意遊戲版故事

如果剩係得SAO ALO GGO,我估我自己根本就唔會再留意呢套野,包括HF LS HR呢幾隻改篇GAME都未必會去玩

舊 01-23-17, 10:23 AM   #539
Kello820
Crazy Gamer

同埋你有睇AW既話應該明,SAO D乜乜物物超越系統全部都係AW心意技既前身
UW篇亦有特意做過補充,可能就係因為你冇睇所以先會更接受GAME版果套講法

舊 01-23-17, 11:20 AM   #540
ouki
戸松控

引用:
詩音支線應該裹有後邊

升有進步
事實上咪又係一堆BUG....超越系統的一擊都係因為心念的副產品....只係E次阿絲娜冇識到心念

詩音支線冇包決戰基拉(紅眼)同比較大影響的加百烈仲有把追....其他我見支線已經過完

引用:
GAME劇情始終同原作有沖突同矛盾,我都係隨便睇下,到最後始終以原作為主
黃昏會玩,雖然睇落真係幾雷下.暫時睇16人ONLINE可能會叫有D作為?

BTW,邊隻GAME都好,總之只要有愛麗絲,我就無條件默認神作
GAME本身川原講明左係平行世界....所以可以當獨立故事睇.....

目前記憶上有3個世界
SAO->ALO->GGO->UW->AW
SAOP->???
SAO GAME->ALO GAME->SA:O->千年

二奶...不知何年先出到二奶

引用:
同埋你有睇AW既話應該明,SAO D乜乜物物超越系統全部都係AW心意技既前身
UW篇亦有特意做過補充,可能就係因為你冇睇所以先會更接受GAME版果套講法
AW根本就係桐人本體用UW BASE魔改的東西(如果以地叔係19期講的東西全部都係事實)
舊 01-23-17, 11:50 AM   #541
Kello820
Crazy Gamer

引用:
太長SKIP XD
係,AW前身係UW好早就有提起過,雖然有D暗示成份但都已經講到好白
直頭就係寫比有睇過UW既人睇既一樣
而家比起姐姐果部份,更加待佢快D填搖光既坑
提到曾經引發過戰爭果段,點諗都係講緊UW,張插圖個BOSS我主觀認為就係加百列黎(雖然我知其實唔係)

對動漫我始終拋唔開先入為主既概念,對平行世界認真唔到
其實好聽就叫平行世界,難聽就叫亂吹
我以前甚至會因為唔想被影響三觀,而拒絕接觸任何改篇/平行世界既分支作品

二奶係唯一一個有實力同鬼嫁明搶既角色,無論各種意味上都係,真係好想可以睇到佢喺小說以外登場

舊 01-23-17, 12:08 PM   #542
ouki
戸松控

引用:
詩音支線應該裹有後邊

升有進步
引用:
係,AW前身係UW好早就有提起過,雖然有D暗示成份但都已經講到好白
直頭就係寫比有睇過UW既人睇既一樣
而家比起姐姐果部份,更加待佢快D填搖光既坑
提到曾經引發過戰爭果段,點諗都係講緊UW,張插圖個BOSS我主觀認為就係加百列黎(雖然我知其實唔係)

對動漫我始終拋唔開先入為主既概念,對平行世界認真唔到
其實好聽就叫平行世界,難聽就叫亂吹
我以前甚至會因為唔想被影響三觀,而拒絕接觸任何改篇/平行世界既分支作品

二奶係唯一一個有實力同鬼嫁明搶既角色,無論各種意味上都係,真係好想可以睇到佢喺小說以外登場
大婆太多野食死桐人XD....2奶同3奶冇行WWWW而且以AW的說法好大機會搖光係2奶

目前AW的說法...未睇21期....19期地叔講的應該係SAO之後會出的知性戰爭,而不是加百列....因為地叔的說法桐人係輸左....UW的故事係桐人係KO左加百列也成功保護2奶....黑雪的系統也是由星王桐人出品所以地叔係星王桐人應該無錯
舊 01-23-17, 02:06 PM   #543
Kello820
Crazy Gamer

引用:
SKIP
哦原來係後面個知性戰爭,我未睇到咁後,想等多幾本先一次過睇

當時就覺得插圖個BOSS太神聖,完全對唔上魔王加百列
搖光既中心的確有個少女(?),9成9都係佢
不過如果真係咁,啫係話愛麗絲繼UW之後又要做多次大爭鬥既禍心......個人對呢個展開真係有D悲喜交集

下個月先出月之搖籃,之後先開始寫知性戰爭,都唔知又要寫幾多本,川原而家又越寫越慢
但點都應該比UW短...掛,我覺得有可能會同AW一齊同步完結

舊 01-23-17, 10:52 PM   #544
ouki
戸松控

引用:
哦原來係後面個知性戰爭,我未睇到咁後,想等多幾本先一次過睇

當時就覺得插圖個BOSS太神聖,完全對唔上魔王加百列
搖光既中心的確有個少女(?),9成9都係佢
不過如果真係咁,啫係話愛麗絲繼UW之後又要做多次大爭鬥既禍心......個人對呢個展開真係有D悲喜交集

下個月先出月之搖籃,之後先開始寫知性戰爭,都唔知又要寫幾多本,川原而家又越寫越慢
但點都應該比UW短...掛,我覺得有可能會同AW一齊同步完結
其實uw自人界後川原根本連字都冇改過就出埋後半。。其實前半都只係改左基友部分為主
月之都應該用返網上版改改
基本川原近幾年只係寫aw...其他都係舊貨
舊 01-24-17, 12:10 AM   #545
Kello820
Crazy Gamer

引用:
其實uw自人界後川原根本連字都冇改過就出埋後半。。其實前半都只係改左基友部分為主
月之都應該用返網上版改改
基本川原近幾年只係寫aw...其他都係舊貨
月之搖籃有講過1本就完,外傳性質
我主要係擔心知性戰爭唔知要寫幾耐,畢竟係新野

另一套絕孤我冇睇,唔清楚入面有幾多新野
但剩係SAOP我覺得都夠川原寫餐死,以佢而家個速度加上AW,再同知性戰爭三線並行,真係有D擔心

舊 02-17-17, 10:12 AM   #546
Kello820
Crazy Gamer

玩左陣2.01,難度對一直有玩既剛剛好,可以繼續秒怪
但冇一直玩既人應該就只能夠靠搵人幫手,二見睇黎係想一刀切又或者逼人玩online

打法可以繼續治用1.06果套,仲有就係鬥技場好重要

舊 02-17-17, 10:18 AM   #547
ゆり

註冊日期: Nov 2004
中文版到底幾時update蒼空

雖然我知二媽服冇人權,但都唔洗咁耐呀

舊 02-17-17, 10:36 AM   #548
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...um=3&subbsn=14

有巴哈仔去左問
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 10:51 AM   #549
Kello820
Crazy Gamer

諗起果陣中文版GE2RB,親媽一個月一次大UPDATE,總共3次
後媽毫無動靜,比人鬧左近半年先發公告話要成立翻譯部門,請緊人,之後再成個幾月先噁到個UPDATE出黎

而家只係慢兩個月可能已經算係咁...

結論 : 冇事唔好玩中文版

舊 02-17-17, 11:00 AM   #550
yorkyork

註冊日期: May 2010
以前買隻中文game,
出左dlc但係又唔update買左都用唔到,
以後就冇再買中文game
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 04:49 PM

手機版 | APP版